„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Reţetele lui Hemingway

Reţetele lui Hemingway

Referință: ED-143352
Preț: 16 lei 20 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Oare ce mananca un scriitor de succes? Cam asta ar fi intrebarea la care incearca sa raspunda Craig Boreth, cel care a reconstituit in mod remarcabil parcursul vietii si scrisului unuia dintre cei mai mari scriitori, Ernest Hemingway. Datele biografice sunt impletite cu maestrie cu fel de fel de

mai mult

Oare ce mananca un scriitor de succes? Cam asta ar fi intrebarea la care incearca sa raspunda Craig Boreth, cel care a reconstituit in mod remarcabil parcursul vietii si scrisului unuia dintre cei mai mari scriitori, Ernest Hemingway. Datele biografice sunt impletite cu maestrie cu fel de fel de retete de mancaruri si bauturi preferate, incercate sau chiar inventate de Hemingway, cum ar fi celebrul sau Daiquiri. 

Putand fi considerata pe drept cuvant o „biografie gastronomica“, aceasta carte reuseste sa contureze unul dintre cele mai reusite si complete portrete ale scriitorului, purtandu-si cititorii prin locurile vizitate de Hemingway si prin diversele localuri si restaurante pitoresti. Iar asta nu e tot, Craig Boreth a reusit chiar sa reconstituie meniurile specifice preferate de Hemingway, fie ca vana in salbaticie, fie ca participa la razboi in Italia, ori se plimba prin Franta, Spania, Key West, Cuba, Africa de Est sau Idaho. O alta surpriza a cartii este faptul ca retetele sunt „verificate“ in realitate, la fata locului, multe dintre ele aparand si in scrierile lui Hemingway. 

Plecand de la aceste informatii, pasionatii de lectura pot decoda mai usor universul literar, gasind chiar noi interpretari ale personajelor pe baza preferintelor culinare ale acestora. Desigur, o carte despre felurile de mancare incercate de celebrul scriitor ar fi incomplet fara bauturile preferate de acesta, mai ales cele degustate cu atata placeere in barul sau preferat. Si, in incheiere, cititorii se pot delecta cu o tratatie speciala scrisa in stilul specific al lui Hemingway.


Etichete: ,
Autor: Craig Boreth
Editura: House of Guides Publishing Group
ISBN: 9786068403311
Nr. pagini: 240 pagini

Recenzii

Newsletter