„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
-50%
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie

Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie

Referință: ED-143226
Preț: 19.22 lei 38.44 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Pălinca este o băutură alcoolică obţinută exclusiv prin fermentarea şi distilarea unor fructe cărnoase sau a unui amestec de fructe.

În această carte se prezintă modul de obţinere a pălincii în gospodărie, cititorii fiind îndrumaţi, pas cu pas, cum să urme

mai mult

Pălinca este o băutură alcoolică obţinută exclusiv prin fermentarea şi distilarea unor fructe cărnoase sau a unui amestec de fructe.

În această carte se prezintă modul de obţinere a pălincii în gospodărie, cititorii fiind îndrumaţi, pas cu pas, cum să urmeze etapele procesului tehnologic care vor transforma fructele în apreciata pălincă şi în lichioruri apetisante.

Primul pas pentru obţinerea unei pălinci de calitate este alegerea materiei prime; astfel, pentru început sunt prezentate condiţiile de cultură a fructelor, perioada optimă de recoltare şi prelucrare, descrierea pe larg a caracteristicilor soiurilor celor mai recomandate.

În continuare, cititorilor li se dezvăluie întreaga tehnologie a obţinerii borhotului din fructe şi a procesului de fermentaţie. Un capitol aparte este rezervat prezentării elementelor componente ale borhotului fermentat şi a rolului acestora în obţinerea unor produse de calitate.

Urmează descrierea detaliată a instalaţiilor de distilare, prezentarea regulilor de utilizare şi întreţinere a acestora, precum şi a condiţiilor necesare depozitării şi maturării pălincii. N-au fost uitate metodele de verificare a produselor în curs de realizare şi a celor finite, dar şi eventualele defecte care pot apărea în procesul de fabricaţie şi procedeele de corectare a acestora.

Ultimul capitol este dedicat lichiorurilor, întregul proces tehnologic de preparare a acestora fiind prezentat în detaliu, ca în cazul pălincii.


Etichete: ,
Autor: Panyik Gaborné Dr.
Editura: Editura Casa
Anul apariției: 2014
ISBN: 9786068527567
Nr. pagini: 103 pagini

Recenzii

Newsletter