„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Peisaje in acuarelă

Peisaje in acuarelă

Referință: ED-143255
Preț: 27.29 lei 38.44 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Colecţia Micul atelier vă oferă o nouă apariţie: Peisaje în acuarelă de Bráda Tibor.

„Dintre toate tehnicile picturii, acuarela are privilegiul de a capta în ţesătura ei albul hârtiei. Adică acel gol magic, acel loc neatins prin care, asemeni bălţ

mai mult

Colecţia Micul atelier vă oferă o nouă apariţie: Peisaje în acuarelă de Bráda Tibor.

„Dintre toate tehnicile picturii, acuarela are privilegiul de a capta în ţesătura ei albul hârtiei. Adică acel gol magic, acel loc neatins prin care, asemeni bălţilor din pavaj, vedem infinitul." (Dr. Ramona Novicov, critic de artă)

Cum se realizează un peisaj în acuarelă? Cum se imortalizează o experienţă vizuală unică, integratoare? Care sunt condiţiile interne şi externe ale procesului de creaţie?

Cu siguranţă, toţi cei interesaţi de pictura de peisaj îşi pun aceste întrebări. Această carte nu doar răspunde întrebărilor de mai sus, ci şi dezvăluie o concepţie şi conţinutul ei estetic, prezentând etapele naşterii unui peisaj în acuarelă – cu alte cuvinte, valorile uman-estetice ale viitoarei opere.

Conţinutul nu se poate separa de formă; de fapt, se poate, dar atunci nu vom obţine o operă de artă demnă de acest nume, ci un obiect artizanal deghizat în operă de artă. Pentru relevarea conţinutului, se impune clarificarea unor probleme teoretice. Aceste aspecte conceptuale sunt legate de experienţe concrete, de rezolvarea unor probleme reale cu privire la imagini.


Etichete: ,
Autor: Bráda Tibor
Editura: Editura Casa
Colecția: Micul atelier
Anul apariției: 2013
ISBN: 9786068527185
Nr. pagini: 72 pagini

Recenzii

Newsletter