„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Kirigami - Idei creative 88

Kirigami - Idei creative 88

Referință: ED-143148
Preț: 4.82 lei 13.39 lei
STOC EPUIZAT

„Kirigami”, cuvânt de origine japoneză, este compus din cuvintele „kiru” (tăiere) şi „kami” (hârtie). Multă lume confundă arta kirigami cu cea origami, dar cele două concepte nu sunt identice: origami înseamnă plierea hârtiei, pe

mai mult

„Kirigami”, cuvânt de origine japoneză, este compus din cuvintele „kiru” (tăiere) şi „kami” (hârtie). Multă lume confundă arta kirigami cu cea origami, dar cele două concepte nu sunt identice: origami înseamnă plierea hârtiei, pe când kirigami se referă la tăierea ei. Ambele tehnici folosesc ca materie primă hârtia, iar în arta tradiţională nu se foloseşte nici foarfecă nici lipici.

Probabil că mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întâlnit, fără să ştiţi, cu această tehnică: atunci când decupaţi o steluţă sau un fulg de nea dintr-o hârtie în formă de pătrat împăturită, aceasta este de fapt kirigami.

Modelele kirigami moderne se desenează mai întâi, apoi se decupează cu cutterul, sau, mai rar, cu foarfeca.

Din această tehnică simplă, dar spectaculoasă, în această carte vă prezentăm tipul de kirigami conform căruia cu o singură foaie pliată în două se realizează modele interesante. După puţină practică, oricine îşi va putea confecţiona singur modelul kirigami personal, după propriile planuri.

Recomandăm acest volum şi profesorilor, deoarece la copiii mai mari această tehnică poate contribui la dezvoltarea aptitudinilor manuale şi a vederii în spaţiu. Modelele gata realizate pot constitui ornamente sau felicitări.


Etichete: ,
Autor: Terleczky Ádám
Editura: Editura Casa
Colecția: Idei creative
Anul apariției: 2014
ISBN: 9786068527369
Nr. pagini: 32 pagini

Recenzii

Newsletter