„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Ghidul parintelui responsabil - Relatia mama-fiica

Ghidul parintelui responsabil - Relatia mama-fiica

Referință: ED-143815
Preț: 19.26 lei 24.08 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Mamele şi fetele lor, iată un subiect cu adevărat sensibil. Deşi la prima vedere toate par bune şi frumoase, lucrurile sunt, uneori, puţin mai complicate. Ce-şi doreşte o mamă de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona şi rezolva conflictele ce apar

mai mult

Mamele şi fetele lor, iată un subiect cu adevărat sensibil. Deşi la prima vedere toate par bune şi frumoase, lucrurile sunt, uneori, puţin mai complicate. Ce-şi doreşte o mamă de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona şi rezolva conflictele ce apar inevitabil în relaţia mamă-fiică?

Véronique Moraldi încearcă în această lucrare incomodă să prezinte o altă faţă a lucrurilor de toţi ştiute. Lăsând la o parte cazurile „fericite“, ea încearcă să prezinte cititorilor, într-un limbaj simplu şi presărat pe alocuri cu un umor de calitate, concluziile pe care le-a tras în urma experienţei directe căpătate în calitate de fiică, mamă şi psiholog de renume.

Relaţia mamă-fiică este o poveste de iubire şi de rivalitate pasionată şi pasională. Este o relaţie atât de intensă la fel cum este şi locul privilegiat al tuturor abuzurilor. Relaţia este de o asemenea complexitate, de o asemenea exigenţă, de o asemenea exclusivitate încât, în cel mai bun dintre cazuri, nu poate genera decât nişte sentimente ambivalente, pe care le regăsim în dificultatea, pentru o fată, de a întreţine sentimente esenţial pozitive cu privire la mama ei. Trebuie adesea să recurgă la imaginar pentru a păstra o imagine ideală a mamei sale, care sfârşeşte întotdeauna prin a se zdrobi de zidul realităţii (nu mama, ci imaginea ei!). Raporturile mamă-fată nu sunt aşadar neapărat problematice, nici dramatice, dar sunt întotdeauna încărcate de ambivalenţă.

Această carte este destinată mamelor şi fiicelor, chiar dacă pare că fetele suferă mai mult ca mamele lor. Este şi pentru soţi, prieteni, taţi, fii şi fraţi, pentru toţi cei care asistă ca spectatori la această piesă ce se joacă şi se reia toată viaţa între mamă şi fată (toţi fiind în egală măsură actori, sau devenind actori în ciuda dorinţei lor).


Etichete: ,
Autor: Veronique Moraldi
Editura: House of Guides Publishing Group
Anul apariției: 2013
ISBN: 9786068403434
Nr. pagini: 344 pagini

Recenzii

Newsletter