„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Furoshiki - tehnica japonezã a împachetãrii  - Idei creative 86

Furoshiki - tehnica japonezã a împachetãrii - Idei creative 86

Referință: ED-143150
Preț: 4.82 lei 13.39 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Ecologic, estetic, reciclabil, deosebit… şi lista avantajelor împachetării furoshiki poate continua. Această tehnică de ambalare originară din Japonia Evului Mediu este cunoscută azi în toată lumea. Această tehnică de împachetare s-a bucurat de o mare popularitat

mai mult

Ecologic, estetic, reciclabil, deosebit… şi lista avantajelor împachetării furoshiki poate continua. Această tehnică de ambalare originară din Japonia Evului Mediu este cunoscută azi în toată lumea. Această tehnică de împachetare s-a bucurat de o mare popularitate înaintea celui de-al doilea război mondial, dar odată cu încheierea acestuia, influenţele culturale ale Vestului au pus capăt păstrării pe scară largă a tradiţiilor japoneze. Decenii de-a rândul oamenii au uitat de proprietăţile deosebite ale împachetării furoshiki. Eşarfa ca ambalaj a redevenit la modă odată cu creşterea sensibilităţii  faţă de valorile mediului înconjutător.

În zilele noastre, tehnica de împachetare furoshiki trăieşte o nouă epocă de aur, iar pe lângă eşarfele cu motive tradiţionale japoneze se pun în valoare şi eşarfe moderne, cu motive vestice.

Tehnica furoshiki se foloseşte cel mai adesea la împachetarea cadourilor şi la plierea genţilor. Ea se mai poate aplica la confecţionarea de decoraţiuni sau obiecte casnice, cum ar fi ornamentele pentru uşi sau suporturile pentru prosoape. Aproape orice obiect de formă sau mărime variată poate fi împachetat cu această tehnică.

De remarcat că ambalajul nu se deteriorează, iar plierea se poate reface ori de câte ori este nevoie. Cei care aprofundează această artă a împachetării pot conta pe un succes rapid, bună dispoziţie şi noi descoperiri.

În această carte vă vom prezenta materialele folosite în furoshiki, proprietăţile acestora, mărimile necesare, iar în final, după însuşirea legării celor mai populare două tipuri de noduri, cei interesaţi vor putea adapta tehnicile învăţate la forma obiectului ce urmează a fi împachetat.

Haideţi să ne apucăm de lucru cu curaj şi să împachetăm de acum înainte cadourile în stil furoshiki!


Etichete: ,
Autor: Pápai Vonderviszt-Anna
Editura: Editura Casa
Colecția: Idei creative
Anul apariției: 2013
ISBN: 9786068527291
Nr. pagini: 32 pagini

Recenzii

Newsletter