„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Criza de leadership şi leacul pieţei libere

Criza de leadership şi leacul pieţei libere

Referință: ED-143783
Preț: 29.4 lei 42 lei

STOC EPUIZAT

Acesta este modul prin care liderii conduc cu adevărat: prin viziune, scop și valoare. Cu viață și libertate. Sunteți pregătiți să preluați conducerea? 

Dacă ești încrezător într-o piață liberă sănătoasă, una condusă de oameni cu idei noi, lideri cu vi

mai mult

Acesta este modul prin care liderii conduc cu adevărat: prin viziune, scop și valoare. Cu viață și libertate. Sunteți pregătiți să preluați conducerea? 

Dacă ești încrezător într-o piață liberă sănătoasă, una condusă de oameni cu idei noi, lideri cu viziuni reale și angajați cu un sens clar al scopurilor, această carte îți oferă instrumentele necesare pentru a face toate aceste lucruri posibile.

 John Allison prezintă modul în care îți poți crea o viziune a ceea ce poate deveni organizația ta, arată cum să îți inspiri angajații direcționându-i către scopurile dorite și cum poți dezvolta o strategie pentru a-ți transforma obiectivele în realitate. 

Tema acestei cărți reprezintă faptul că există un set de principii etice conforme cu legile naturii și cu natura omului, care constituie fundația succesului și fericirii individuale. Exact aceleași principii se aplică organizațiilor și societății. 

Ideea fundamentală este că scopul final în viață este obținerea fericirii - a fericirii în contextul aristotelic al unei vieți bine trăite (eudaimonia).  

Cartea de față este despre leadership în căutarea fericirii, la nivel individual, al organizației și al societății. Fundamentul acestui concept este ideea de leadership personal, care estre esențială pentru leadership la nivel de organizație. 

Oamenii au șanse mult mai mari să fie fericiți dacă se pricep la ceea ce fac. Ca atare, liderii au responsabilitatea de a-i ajuta pe membrii echipei să devină experți în domeniul lor de activitate. Acest lucru presupune educație, feedback și crearea proceselor care susțin convingerile și atitudinile care generează rezultate excelente. În mod ironic, multe persoane refuză să-și însușească abilitățile care le vor permite să stăpânească responsabilitățile slujbei lor și să sporească, astfel, probabilitatea de a dobândi fericirea personală. Liderii trebuie să creeze procesele care stimulează un randament superior.  

Oamenii nu pot fi forțați să acționeze, dar pot fi antrenați și răsplătiți. Există un aspect palpabil al dobândirii fericirii pe care multe persoane și mulți „guru” preferă să îl omită. Stăpânirea chiar și a unor sarcini relativ simple necesită adesea muncă intensă și concentrare, ceea ce, de regulă, este neplăcut pe termen scurt. Faptul că devii expert în orice activitate care merită realizată, chiar dacă nu este activitatea cea mai solicitantă din punct de vedere intelectual, îți sporește încrederea în propria persoană și stima de sine, ceea ce este necesar pentru a dobândi fericirea. 

„Un ghid neprețuit pentru toți cei care cred că cea mai sigură cale către fericire este urmărirea propriei viziuni.” - John Mackey, director executiv Whole Foods Market și autor al cărții Conscious Capitalism


Etichete: ,
Autor: John Allison
Editura: Editura ACT şi Politon
Anul apariției: 2017
ISBN: 9786069132265
Nr. pagini: 303 pagini

Recenzii

Newsletter