„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Covoare românești de patrimoniu

Covoare românești de patrimoniu

Referință: ED-143806
Preț: 95.2 lei 119 lei

STOC EPUIZAT

“Aceasta arta (a tesutului de covoare), ale carei origini vin fara îndoiala de atât de departe încât noi credem ca gasim în ea primul sistem de semne pe care omul le-a creat, nu a lasat dovezi arheologice sau, mai corect zis, nu a supravietuit, ci traieste.&rdq

mai mult

“Aceasta arta (a tesutului de covoare), ale carei origini vin fara îndoiala de atât de departe încât noi credem ca gasim în ea primul sistem de semne pe care omul le-a creat, nu a lasat dovezi arheologice sau, mai corect zis, nu a supravietuit, ci traieste.” Acest citat din Henri Focillon, este cel pe care autoarea, dr. Georgeta Stoica, l-a ales ca motto al cartii sale. 
Covoarele românesti alese de domnia sa, din patrimonial Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, pentru a fi prezentate si comentate în album, sunt specifice pentru fiecare zona etnografica a României.

Covoarele, cu întreg repertoriul de motive si semnificatii sunt analizate atent. Este vorba despre motive antropomorfe si zoomorfe: calul, cerbul, caprioara, oaia, câinele, pisica, încadrate în compozitii florale, în apropierea pomului vietii, împreuna cu personaje feminine sau masculine si motive avimorfe: pasari.

“Intregul ansamblu, pentru fiecare covor în parte, este de un mare rafinament coloristic. Iar compozitia demonstreaza capacitatea de sinteza a creatorilor locali fata de diversele influente din arealele învecinate, care au fost permanent adaptate si integrate fondului artistic românesc…”


Albumul este realizat de editura Alcor Edimpex în modul care o caracterizeaza, pe hârtie cretata, astfel încât imaginile sa-si pastreze cromatica vie. De asemenea, lucrarea este prezentata în versiune bilingva româna - engleza, ceea ce o face accesibila iubitorilor de arta din tara si din strainatate.


Etichete: ,
Autor: Georgeta Stoica
Editura: Editura Alcor
ISBN: 9789738160354

Recenzii

Newsletter