„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Bucureşti - Ediţie legată

Bucureşti - Ediţie legată

Referință: ED-143449
Preț: 66.83 lei 83.54 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Municipiului Bucuresti, capitala României, i-au fost dedicate, de catre editura Alcor Edimpex, mai multe albume, cel mai amplu dintre acestea fiind cel de format 24x32 cm, cu coperti scoarta, celofanate. Textul acestuia este editat în limba româna si prescurtat, în limbile

mai mult

Municipiului Bucuresti, capitala României, i-au fost dedicate, de catre editura Alcor Edimpex, mai multe albume, cel mai amplu dintre acestea fiind cel de format 24x32 cm, cu coperti scoarta, celofanate. Textul acestuia este editat în limba româna si prescurtat, în limbile engleza, franceza, germana. 

Lucrarea este structurata pe cele sase sectoare ale orasului. Fiecare dintre acestea s-a dezvoltat în timp în mod diferit si despre fiecare se poate vorbi accentuând câte o tema diferita. Partea istorica a acestor teme este însotita de imagini alb-negru, cu cladiri, biserici, statui, parcuri si personaje ale veacurilor trecute. Bucurestiul modern este prezentat în imagini color, cu obiectivele cele mai importante ale orasului. În sectorul I edificatoare sunt Calea Victoriei cu Palatul Regal, azi Muzeul National de Arta al României, Ateneul Român, marile parcuri Herastrau si Cismigiu, Muzeele Nationale ale Taranului si cel al Satului, Arcul de Triumf si Statuia Aviatorilor. În sectorul II se afla biserici de patrimoniu, Oborul si Foisorul de Foc, azi Muzeul Pompierilor. Sectorul III este renumit pentru Curtea Veche, hanul lui Manuc, spitalul Coltea, palatal Sutu – azi Muzeul Municipiului, Lipscaniul si cladirea Bancii Nationale si, revenind pe capatul final al Caii Victoriei, cladirile CEC-ului si cea a Muzeului National de Istorie. Sectorul IV înseamna sediul Patriarhiei Române si a parcului Carol I. Sectorul V înseamna Palatul Cotroceni si cladirea Casei Poporului – azi Palatul Parlamentului. În fine, sectorul VI ne poarta de la statuia Leul la campusul Universitatii Politehnica, fara sa uitam de romanticul pod Grant si cartierul Giulesti.


Etichete: ,
Autor: Emilia Enache
Editura: Editura Alcor
ISBN: 9789738160022
Nr. pagini: 192 pagini

Recenzii

Newsletter