„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Stiluri CASUALStilul casual a creat nu doar variante, ci şi concepte bine conturate, care pot fi asociate pe de o parte cu o lume a culorilor, iar pe de altă parte cu moduri de viaţă, cu sporturi sau continente.CASUALUL COLORAT, CURAJOS


Casualul colorat foloseşte cu plăcere materiale rezistente îmbinându-le adesea cu imprimeuri; galbenul şi verdele sunt prezente adesea alături de roşu sau chiar de anumite nuanţe de mov. Materialele sunt combinate liber: tweedul cu bumbacul, denimul cu inul, materialele reiate cu caşmirul şi pielea alcătuiesc o combinaţie cu stil. În aceste alăturări bine alese există însă întotdeauna o culoare de bază, iar celelalte articole se vor asorta cu aceasta. Este evident că în lumea însorită a Mediteranei vor domina culorile deschise şi îndrăzneţe, iar în cea cu climă mai rece, cele mai închise.


CASUALUL SAFARI


Caracteristic pentru această variantă a stilului casual este purtarea împreună a culorilor safari africane, cu aşa-numitele culori pământii. Multe persoane asociază culorile kaki, bej şi nisipiu cu noţiunea casual şi sunt predispuse să le poarte fără alte culori contrastante. Însă, pentru obţinerea unei imagini mai vesele şi nu a unui ansamblu trist, culorile safari, respectiv cele pământii, trebuie combinate cu diverse nuanţe de contrast. Pantalonii kaki purtaţi cu cămaşă albă de in şi cu vestă tricotată bej arată perfect, dar cu cămaşă bej şi sacou de culoarea nisipului vor părea plictisitori.


CASUALUL POLO ECVESTRU


Curentul care evocă elementele tradiţionale ale poloului ecvestru se bazează pe combinaţii din care se degajă o eleganţă relaxată. Are la bază pantalonii albi, strâmţi, din bumbac, purtaţi cu tricouri colorate, cămăşi cu dungi, cu aspect lejer, veste tricotate, sacouri sport albastre şi în carouri.CASUALUL GULERELOR ALBASTRE


Acest stil invocă vestimentaţia clasei muncitoare din anii ’30 în care se poate evidenţia atmosfera hainelor „uzate”. În casualul urban de azi prezenţa gulerelor albastre este atestată de purtarea cămăşilor în carouri din flanel, a suprafeţelor reiate şi a celor cu aspect uzat – prespălate – cu accesorii tricotate în culori palide, pantalonii cargo din material uzat, blugii albaştri puternic prespălaţi, gecile de piele cu aspect vintage.


CASUALUL NEGRU


Pentru mulţi stilul casual înseamnă purtarea articolelor negre sau în culori profunde. În cazul lor, libertatea şi simplitatea sunt date de calmul şi stricteţea negrului, de monotonia ţinutei. Accesoriile fireşti ale casualului negru pot fi diversele nuanţe de gri, precum şi albul. Pantalonii negri prespălaţi din pânză se pot purta cu un pulover negru din caşmir, în V şi cămaşă albă încreţită din batist, palton negru vintage de postav şi pantofi oxford cu talpă lată. Vara bermudele prespălate negre, cu buzunare, se potrivesc cu un tricou negru custom fit cu mânecă scurtă. Sub acesta se poartă un tricou negru, iar în picioare tenişi Converse din pânză.


Textul prezentat este cuprins în paginile cărții ,,Stilul vestimentar masculin contemporan'' - ghidul care mizează pe creionarea unor inspirate ținute business, casual, sport sau pentru ocazii speciale.

Înapoi

Newsletter