„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Rețetă pentru masa de sărbători



De sărbători, te invităm să pui pe masă un preparat nou, după o rețetă cuprinsă în paginile cărții ,,Prepararea mezelurilor în gospodărie''.



Pateu de filé în înveliș de ciuperci


- 1 filé de porc
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g gălbiori
- 1 hașmă
- 300 g pastă de carne
- 1 ou
- 1 pachet foi de plăcintă congelate
- sare
- piper
- măghiran


Îndepărtați grăsimea și pielița filé-ului, frecați-l cu sare și piper și prăjiți-l în ulei încins pe toate părțile. Tăiați ciupercile felii și hașma cubulețe mici. Înăbușiți ciupercile și hașma, apoi lăsați-le să se răcească. Amestecați bine pasta din carne de vițel, oul, ciupercile și hașma și condimentați cu sare, piper și măghiran. Pentru amestecare este potrivit robotul de bucătărie cu paleta pentru frământat. Între timp, desfaceți foile de plăcintă și acoperiți-le cu pastă, lăsând totuși o margine liberă de 2-3 cm. Așezați deasupra fileul prăjit, rulați foile și lipiți îmbinarea. Așezați rola cu lipitura în jos pe o tavă de copt umezită cu apă rece și dați-o 15 minute la rece. Rola mai poate fi decorată cu resturile de aluat, decupând din foi modele cu forme și lipindu-le de rolă. Este foarte important să faceți în aluat așa-numite „hornuri”. Acestea sunt înțepături prin care pot ieși aburii. Pateul se coace în cuptorul preîncălzit la 175-200° C timp de aproximativ 60 de minute.


Poftă bună!




Înapoi

Newsletter