„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Hamburger cu ciuperci și spanacÎn perioada postului îți propunem un preparat gustos și ușor de pregătit, hamburger cu ciuperci și spanac, rețetă cuprinsă în paginile cărții ,,Cei mai buni hamburgeri - rețete clasice, vegetariene și vegane''.Ingrediente pentru 4 bucăți
400 g ciuperci șampinion
6 lg ulei de rapiță
Sare
Piper proaspăt măcinat
3 cartofi
1 lg făină (făină de grâu tip 00)
1 lg amidon alimentar
1 mână baby spanac
1 mână germeni de ridichi
4 chifle pentru hamburger
4 lg ketchup
Timp de preparare
30 minute

1. Se curăță ciupercile și se taie mărunt. Într-o tigaie se încing 2 lg ulei de rapiță și se adaugă ciupercile. Se prăjesc bine, amestecând continuu. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se lasă la răcit.
2. Între timp, se spală și se curăță cartofii. Se rad fin, se pun într-un prosop curat de bucătărie și se storc bine. După aceea se pun într-un bol mare.
3. Din ciupercile răcite se face un piure grosier, cu ajutorul unui mixer. Împreună cu făina și amidonul alimentar se adaugă la cartofii raşi și se omogenizează. Pasta obținută se asezonează cu sare și puțin piper proaspăt măcinat. Se formează 4 chiftele plate și se lasă la rece.
4. Se alege, se spală și se zvântă baby spanacul. Germenii de ridichi se pun într-o sită, se spală sub jet de apă rece și se scurg de apă.
5. Se încinge într-o tigaie restul de ulei de rapiță. Se adaugă chiftelele de ciuperci și se prăjesc, la foc moderat, pe ambele părți câte 6-8 minute. Chiftelele prăjite se scot pe un prosop de bucătărie, ca să absoarbă uleiul.
6. Chiflele se taie în două și se prăjesc puțin suprafețele de tăiere. Părțile inferioare ale chiflelor se ung cu ketchup și se acoperă cu spanac. Se așază apoi chiftelele de ciuperci, peste acestea se poate pune din nou ketchup, după care se presară și germenii de ridichi. Deasupra se pun jumătățile superioare de chifle şi se apasă uşor cu mâna pentru a da stabilitate burgerului.

Pentru mai multe rețete noi, descoperă cărțile de GASTRONOMIE.
Înapoi

Newsletter