„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Rețetă dulce de vară



Te invităm să încerci o rețetă delicioasă, răcoroasă și ușor de pregătit.


Pentru spuma de ciocolată cu mentă și fructe în lichior sunt necesare următoarele ingrediente:


- 200 ml frișcă vegetală


- 150 g ciocolată menaj (70%)


- 2 linguri miere de salcâm


- 10 frunze de mentă


- 100 g căpșuni proaspete


- 100 g zmeură


- 100 g coacăze roșii


- 1 lingură zahăr vanilat


- 50 ml lichior de lămâie



Frișca vegetală se bate până ce devine o spumă tare, se adaugă 100 g ciocolată menaj topită pe baie de abur, mierea lichidă, frunzele proaspete de mentă tăiate felii subțiri, și se amestecă cu grijă.
Spuma se așază în patru inele metalice pentru desert și se pune la rece.


Căpșunile feliate, zmeura și coacăzele curățate de codițe se așază într-un bol, se presară cu zahărul vanilat, se stropesc cu lichiorul de lămâie, se amestecă ușor și se pun la răcit.


Înainte de servire se topește ciocolata menaj rămasă (50g) și se pune într-un dispozitiv pentru ornat.


La servire, pe farfuriile ornate cu ciocolată menaj se așază câte un inel pentru desert care, pentru a fi înlăturat de pe spumă, se încălzește de jur-împrejur cu un pistol de încălzit, cu grijă pentru a nu strica aspectul spumei.


Spuma se stropește cu ciocolată și se ornează cu fructele înmuiate în lichior și un fir de mentă.


Rețeta face parte din cartea ,,Plante aromate în grădină și bucătărie'', care până la sfârșitul lunii august are o reducere de 50%.





Înapoi

Newsletter