„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Plante aromateDorești să te bucuri de plantele aromate? Poate chiar să pornești o afacere?
Cartea noastră, nou apărută, Plante aromate în grădină și bucătărie, îți prezintă 18 astfel de plante. Afli mai multe despre cerințele pe care aceste plante aromate le au. Fiecare plantă are nevoie de anumite lucrări de îngrijire, are pretențiile ei legate de lumină, umiditate și substanțe nutritive. Vei primi sfaturi utile, care te vor ajuta să ai o cultură sănătoasă și productivă, fie că dorești să cultivi plantele aromate în grădină sau ghiveci.
Întrebuințarea plantelor aromate în bucătărie este descrisă în amănunt. Ai de asemenea la dispoziție diverse rețețe culinare pe care le poți testa. Găsești aici rețeta pentru mousse de ciocolată cu mentă.
Plantele aromate pot fi folosite în stare proaspătă, congelată sau uscată. Îți sunt descrise, pentru fiecare plantă aromată, legumele cu care le poți folosi, tipul de carne potrivit sau uneori, chiar fructele cărora le dau un gust aparte.
Gășești astfel motivația pentru a cultiva plantele aromate, bucuria senzorială din bucătărie. Unele dintre ele sunt și adevărate plante medicinale, astfel încât și sănătatea ta va avea parte de un tratament special.
Dacă îți dorești să creezi o afacere care are la bază plantele aromate, cu siguranță se va bucura de success, iar dacă este și o producție bio, deja te poți gândi la alte perspective dată fiind piața în plin avânt.
Știai că…
În ceea ce privește busuiocul, „baza tulpinii și frunzele inferioare sunt cele mai parfumate” (p. 10, Plante aromate în grădină și bucătărie)

„Pentru a beneficia pe deplin de calitățile aromate ale plantei, se recomandă culegerea cimbrului în perioada înfloririi” (p. 19, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Durata de viață a roiniței „este cuprinsă între 7-8 ani, motiv pentru care se recomandă plantarea în locuri spațioase, unde se poate dezvolta nestingherită ” (p. 26, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Cimbrul de câmp „se potrivește bine cu mere, pere, gutui, piersici, caise, mure, afine, citrice” (p. 36, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Mărarul „conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6 și E, riboflavină, acid folic, pectine, calciu, fosfor, zinc, flovonoide. Stimulează pofta de mâncare și contribuie la întărirea imunității” (p. 44, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Coriandrul „este un component important al unui cunoscut amestec de condimente – curry – considerat de origine indiană, însă, în realitate alcătuit de coloniștii britanici” (p. 50, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Leușteanul nu este doar o plantă aromată, din rădăcinile lui se poate prepara un ceai diuretic excelent” (p. 58, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Lavanda „se potrivește bine cu cartofi, morcovi, mazăre verde, dovleac de copt” (p. 68, Plante aromate în grădină și bucătărie)„Măghiranul este o plantă perenă în țările cu climă mai caldă, în schimb în condițiile climatice de la noi se prezintă ca plantă anuală, adică se plantează din nou în fiecare an” (p. 74, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Cea mai cunoscută și folosită specie din genul Mentha este menta piperată (Mentha piperita), răspândită este și menta creață (Mentha crispa). Alte specii mai cunoscute sunt menta de apă (Mentha aquatica), menta portocalie (Mentha spicata), menta roșie  (Mentha rubra).” (p. 82, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Șovârful este „cea mai puțin pretențioasă plantă aromată, odată plantată succesul și satisfacțiile sunt garantate” (p. 90, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Se deosebesc două tipuri de pătrunjel, cel pentru rădăcină (Petroselinum crispum var. tuberosum) de la care se valorifică rădăcina groasă pivotantă și cel pentru frunze (Petroselinum crispum var. foliolum)” (p. 98, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Rozmarinul „are efecte terapeutice: stimulează digestia, întărește sistemul nervos” (p. 108, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Arpagicul are foarte puțini dăunători și boli, astfel nu sunt necesare lucrările de protecție” (p. 114, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Tarhonul are o capacitate bună de iernare, suportă temperaturile scăzute până la -15°C fără să fie afectat” (p. 122, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Asmățuiul stimulează secrețiile intestinale, este un bun diuretic, curăță ficatul și rinichii de toxine” (p. 132, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Pretențiile țelinei „față de lumină sunt mai mari față de restul legumelor cultivate pentru rădăcini tuberizate” (p. 138, Plante aromate în grădină și bucătărie)
„Salvia are un bun efect antiinflamator și este potrivită și în tratarea problemelor digestive” (p. 148, Plante aromate în grădină și bucătărie)
Poți achiziționa cartea de pe site-ul nostru cu reducere de 29%, la prețul de 28,33 lei.
Știai aceste lucruri? Vrei să afli mai mult? Citește cartea noastră despre plante aromate!
Înapoi

Newsletter