„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Interviu pentru o nuntă perfectă cu Ramona Bungău, tehnician coloristOrganizarea unei nunți perfecte înseamnă atenție la toate detaliile. Un detaliu important pentru o viitoare mireasă este, cu siguranță, părul, considerat de mulți experți cea mai de preț bijuterie a unei femei.
Multe mirese aleg să își vopsească părul înainte de importantul eveniment. Totuși care sunt secretele unui păr vopsit și coafat impecabil? Am aflat aceste secrete (plus alte lucruri interesante) de la unul dintre cei mai buni și cunoscuți tehnicieni coloriști, Ramona Bungău.
 - Ramona, cum ar trebui să își pregătească părul o viitoare mireasă atunci când dorește să îi schimbe culoarea?
 - Cred că orice mireasă, aflată înainte de momentul nunții, ar fi indicat să meargă pe schimbări subtile de culoare. Nu recomand schimbările drastice de culoare date fiind emoțiile mari de dinaintea nunții. Alegerea unui blond pentru o persoană care anterior avea o culoare închisă, poate crea sentimentul de neidentificare cu sine, dorința de a schimba din nou culoarea, lucru care cu siguranță nu este sănătos pentru păr. Recomand pregătirea părului cu 2 luni înainte de vopsire, prin tratamente puternice de hidratare. 80% din populație are probleme cu deshidratarea firului de păr din cauza condițiilor de mediu, alimentație etc. Un păr hidratat va răspunde mai bine la coafat. Prefer să utilizez vopsea cu tratament incorporat pentru a fi și mai sigură că părul clientelor mele primește cea mai bună îngrijire.
 - Ce culori se poartă la mirese?
 - Culoarea va fi aleasă, cu certitudine, ținând cont de personalitatea miresei. Avem astfel un stil clasic, definit printr-o culoare apropiată de cea naturală și un stil avangardist, care înseamnă șuvițe, culori puternice. Un aspect important de care țin cont este tipul de ten. Unui ten cald i se recomandă culori calde sau neutre, iar unui ten rece culori neutre sau reci. Totuși trendul actual este combinarea de culori calde cu altele reci, predominând culoarea în acord cu tenul.

 - Crezi că o mireasă se poate vopsi cu succes de una singură?
 - În general cred că nu este posibil. Problemele întâmpinate pot fi: vopseaua aleasă nu acoperă bine firele albe, culoarea iese în degrade, nu se obține nuanța dorită. De asemenea unele vopsele, alese necorespunzător, pot afecta elasticitatea părului. Succesul în vopsire înseamnă experiență, o bună cunoaștere a vopselelor și a modului în care interacționează cu părul.
 - Ce coafură ai recomanda unei mirese?
 - Prefer coafurile lejere, naturale, accesorizate cu o împletitură. Recomand cocul texturat.
 
 - Cum arată o zi din viața unui tehnician colorist, o zi din viața ta?
 - În funcție de modul în care cineva a ajuns tehnician colorist, ziua lui poate arăta în diverse feluri. Ca și în alte meserii, sunt oameni care fac asta pentru bani, alții din pasiune și unii pentru că așa a fost conjunctura. În cazul meu este vorba despre pasiune. Așadar, lungile ore de stat în picioare, orele dedicate studierii, pentru a fi la curent cu toate trendurile, interacțiunea cu clienții prin articole și materiale de informare, le percep ca fiind foarte plăcute, chiar dacă ușor nu e. Dincolo de schimbarea de look, este de o importanță colosală interacționarea adecvată cu clientul, pentru a înțelege ce dorește cu exactitate. Pentru majoritatea clientelor mele, o vizită la salon înseamnă pe lângă înfrumusețare și relaxare fizică (prin masajul capilar) și psihică (prin mediul plăcut).

 - Ce înseamnă pentru tine nunta ideală?
 - O nuntă în aer liber sau la o cabană cu oameni coafați lejer. Prefer mireasa boemă.
 - Care este cea mai frumoasă nuntă la care ai fost?
 - Dincolo de decorul frumos și diversele detalii, apreciez nunțile care celebrează iubirea sinceră dintre doi oameni. Cred că acesta este esența unei nunți frumoase.
 - Ce părere ai despre cartea noastră, Nunta visurilor tale?
 - Cred că este un ghid foarte bun pentru toți cei care urmează să facă acest pas, pentru că au parte de multe informații care pot constitui răspunsuri la întrebările lor legate de cum să organizeze o nuntă perfectă.
 
Amelia Pal
Înapoi

Newsletter