„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Interviu cu un terapeut1. În cartea noastră Masajul erotic se vorbește despre mișcări de masaj spontane. Ce ne poți spune despre asta?

În tot ce facem este esenţial să definim de ce vrem să facem acel lucru. Comunicarea intimă reflectă, din punctul meu de vedere, calitatea unei comunicări cu Sinele şi doar apoi cu partenerul.
Sexualitatea înseamnă în primul rând trăire. Fii acolo 100% și lucrurile vor veni de la Sine. Ești în spontaneitate, nu mai ai întrebări și răspunsuri, pur și simplu, ești în succesiunea atingerilor şi „eventual” a cuvintelor.
De exemplu în gătit, în desen etc. poți utiliza diverse tehnici pentru a reuși să te exprimi, la fel și în masaj poți merge pe a învăța tehnici care să te ajute să atingi starea/trăirea dorită.
Să vorbim despre artă. În artele marţiale tradiţionale chinezeşti, trăirea din plin a momentului se bazează pe intenţie - gând, deci energie. Energia este mereu o legătură între minim 2 puncte, momente.
Sunt întrebări pe care ni le puteam adresa pentru a afla energia, intenţia de bază: De ce să fiu bun? De ce am nevoie de feedbackul dorit? Deşi răspunsurile pot fi rapide şi simple, credem noi la început, de-a lungul consultaţiilor cu clienţii, dar şi cu mine însumi, mi-am dat seama cu adevărat că este foarte dificil şi greu să definim răspunsul final, cel mai sincer despre realitatea noastră. Astfel, aplicăm în întreaga noastră viață, în orice relație interumană principiul spontaneității. Ființa umană posedă cea mai profundă comunicare conştientă cu viața.

2. Ce diferențe crezi că există între femei și bărbați la nivel de senzualitate? În modul de relaționare?

Sunt multe tratate tradiţionale orientale în care putem afla multe detalii, cum ar fi:
Energia feminină înseamnă fluiditate, subtilitate, finețe, înflorire, mister.
Energia masculină înseamnă dominare, forță creatoare, esență, protecție, proiecție.
Fiecare persoană, în funcţie de starea vitalităţii fizice/psihice, are o rază de extindere a propriilor centre energetice, precum şi de sexualitate (chakra sacrală), care se poate întinde până la mai mulţi metri, iar aura noastră (aici avem mai multe informaţii) chiar şi peste zece metri.
Diferența majoră în relaționare constă în faptul că la bărbați energia sexuală pornește de jos în sus, iar la femei invers (ATENŢIE la această informaţie, a nu se interpreta greşit: vorbim de intenţia energiei în actul sexual, în originea esenţială a gândurilor creatoare la un cuplu).

3. Cum crezi că ajută masajul în cuplu?

Masajul este o conversație nonverbală. Cel care practică – să fie cât se poate de conștient, dinainte, ce anume emite (intenţie, autocunoaştere), iar cel care îl primește, cât de deschis/dispus să recepționeze. Este o Conversaţie!
Astfel apare satisfacția, chiar şi emoțională. De regulă cele mai multe discrepanțe în cuplu se manifestă la nivel fizic. Așadar a învăța limbajul celuilalt poate deveni esențial.
4. Cum vezi conexiunea minte-trup-suflet la nivel de relație? Crezi că putem găsi pe cineva 100% compatibil?
Da cred că putem găsi pe cineva 100% compatibil cu care să avem o relație în armonie, cheia e ca ambii parteneri să fie ok cu ei înșiși, să se autocunoască suficient.
Mintea, trupul, sufletul se pot exprima atât verbal, cât și nonverbal. Conflictele în relații apar atunci când a apărut minim un conflict în interrelaționarea pe cele 3 nivele. La nivel de individ, din cauza conflictului dintre cele 3 pot rezulta boli fizice/psihice. 
5. Relațiile există sau se construiesc?

În prima fază există atracție, dar ca să am o relație pe termen lung e necesar să cultiv această atracție.


Amelia Pal
Înapoi

Newsletter