„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Interviu cu fotograful Valentin JuncuȚi-am pregătit un interviu cu unul dintre cei mai carismatici fotografi din țară. Ne va împărtăși câteva din secretele lui.

1. Valentin, care consideri tu că este cea mai importantă calitate a unui fotograf?
Să reușești să îți faci subiectul cel mai bun prieten în momentul în care îi faci fotografii.
2. În general pentru ce te apreciază clienții tăi?
În general aprecierile pe care le primesc sunt legate de profesionalism, amabilitate și calitate.
O clientă, Andreea Ghiță, a spus despre mine: „L-am cunoscut pe Valentin într-un moment foarte important din viața mea, nunta mea. Discuțiile cu el au fost foarte plăcute, am apreciat faptul că m-a ascultat și a fost foarte deschis nevoilor mele. Mi-a oferit câteva idei la care eu nu m-aș fi gândit. Îl apreciez pe Valentin pentru seriozitate și calitatea serviciilor sale. Îl recomand celor care își doresc un eveniment de succes!”
3. În ultima vreme am avut ocazia să vorbesc cu foarte mulți fotografi. Am observat la tine abilitatea de a inspira foarte rapid încredere. Este o calitate înnăscută sau ai muncit mult la ea?
Așa sunt eu, nu depun niciun efort.
4. Te ajută această calitate în a scoate la iveală personalitatea adevărată a celor pe care îi fotografiezi?
Ajută foarte mult. Aș lucra foarte greu cu cineva care ar zâmbi forțat. Dacă reușesc să îi inspir încredere clientului, cu siguranță vor ieși niște fotografii superbe.
5. Ți s-a întâmplat să fii considerat un prieten de-al mirilor care, întâmplător, face și pozele?
Asta încerc să fac de fiecare dată. Vreau să fie cât mai relaxați în fața camerei foto. Vreau să considere ședința foto ca pe o joacă între prieteni.

6. Cât de mult te ajută această calitate în a obține mai multe contracte?
Cea mai bună reclamă este din vorbă în vorbă. În plus, când mă întâlnesc cu ei, vin și cei care m-au recomandat. Se creează astfel o stare de confort între mine și viitorii clienți.
7. Ai întâlnit miri cu care să nu reușești să relaționezi?
Încă nu am întâlnit. Va fi o provocare pentru mine... dar cu siguranță mă voi descurca.
8. Ai rămas prieten cu majoritatea mirilor?
Eu așa cred... Cel puțin 2-3 săptămâni cât le editez fotografiile îi visez și noaptea. Apreciez foarte mult că și-au lăsat amintirile de la nuntă în mâinile mele.
9. Ești cel chemat de miri și la botez?
Până acum nu au fost chemat de foști miri pentru botez. Din câte știu nu au copii încă. Pozele cu bebeluși sunt de la clienți care m-au vrut ca fotograf la botez.
10. Cât la sută contează carisma în cariera de fotograf?
Aș zice că 90%. Degeaba ai ultimul echipament de pe piață, cunoști foarte bine tehnica foto, dacă nu reușești să te faci plăcut, ascultat, dacă oamenii nu au încredere în tine.

11. Ce îți place cel mai mult la cariera de fotograf?
Ce face un fotograf? Pentru o secundă oprește timpul în loc. Când predau mirilor materialul, aștept ca un copil care îl visează pe Moș Crăciun, telefonul sau mesajul lor de mulțumire. Asta mă face foarte fericit.
12. Ce sfat le-ai da mirilor care nu știu ce fotograf să aleagă?
Aici ar fi foarte multe de spus... Pe lângă detalii tehnice, preț etc. Trebuie ca acel fotograf pe care ei îl aleg să fie 100% implicat în evenimentul lor. Cu siguranță așa va face treabă bună.
13. Ce îi sfătuiești pe fotografii aflați la început de drum?
Multă practică, să nu copieze un stil anume, să își creeze propriul stil.

14. Ai vreo fotografie preferată dintre toate pe care le-ai făcut? De ce?
Nu am o fotografie anume preferată. Pun suflet la toate nunțile.
15. Admiri vreun fotograf celebru? De ce?
Nu am pe cineva anume. În general când am timp mă mai uit să văd ce fac și alți fotografi. Poate îmi vine o idee nouă așa.

Amelia Pal
Înapoi

Newsletter