„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Interviu cu fotograful Ionuț GrigoreVrei să afli câteva din secretele unui fotograf pasionat de surprinderea celor mai interesante momente? Ți-am pregătit un interviu care te va surprinde.
 
1. Privind fotografiile făcute de tine observ că de regulă surprinzi momente emoționante, scene mai puțin fotografiate de alți fotografi. Cum de reușești acest lucru?
În patru ani de fotografie de nuntă am învățat că asta mi se potrivește cel mai mult: să pândesc anumite momente, să încerc să anticipez următoarea mișcare a subiectului. Satisfacția este mare când îmi reușește.
 
2. Pentru ce te apreciază cel mai mult clienții tăi?
 În afară de faptul că ei văd că mi-am tratat cu seriozitate job-ul de fiecare dată, cam la fiecare final de eveniment cei mai mulți miri îmi spun „Ai fost super, ne place că te-ai implicat”.
 
3. Ce te-a determinat să alegi această carieră?
Mi-a plăcut mereu să fiu pe cont propriu, nu mi-a plăcut să fiu angajat. M-am gândit că ar fi bine să îmi dezvolt pasiunea pentru fotografie.
 
4. Ce îți place cel mai mult în cariera de fotograf?
Faptul că, de fiecare dată când cineva va deschide un album realizat de tine își va aduce cumva aminte și cine a realizat fotografiile, pentru mine este un sentiment plăcut.
 
5. Ce ai sfătui niște miri în căutarea fotografului perfect?
Nu trebuie să aleagă un fotograf în funcție de preț. Dacă este foarte ieftin trebuie să se aștepte la un rezultat pe măsură, dacă este cel mai scump nu este neapărat cel mai bun. Îi sfătuiesc să caute un fotograf cu un anume stil, care să le placă, care să li se potrivească, să se întâlnească cu el, să cunoască întâi de toate omul  înainte de a semna un contract. Trebuie să fie pe aceeași lungime de undă, contează foarte mult pentru ziua evenimentului.
 
6. Ce ai sfătui fotografii la început de drum?
Să nu renunțe la studiu, iar dacă vor să activeze ca și fotografi de nuntă, să  trateze asta cu seriozitate pentru că cineva își lasă evenimentul în mâna lor - sunt amintiri cu care clienții lor rămân toată  viața, iar la fiecare  eveniment  pot apărea alți viitori clienți.
 
7. Îmi place în mod deosebit fotografia ta „Pure love”, cum ai realizat-o?
Am observat o legătură foarte strânsă  între această  mireasă  și fiica ei, care a lipsit câteva ore din peisaj,  într-un fel mă așteptam ca atunci când apare să existe un astfel de moment, nu am stat pe gânduri  și am declanșat.
 
8. Dar „True happines”?
Fotografia este realizată la ședința foto de după nuntă, mirii s-au implicat foarte mult, au investit  în recuzită și am colaborat foarte bine.

 
9. Cine alege locul în care vor fi făcute fotografiile?  Tu sau mirii?
 În cele mai dese situații mirii mă lasă pe mine să aleg, eu vin cu propuneri în funcție de ce cred că li se potrivește.
 
10. Care este povestea din spatele fotografiei „Just  feel  the emotions”?
E simplu, momentul  în care spațiul din jurul tău nu  îți oferă prea multe, trebuie să devii creativ, în cazul de față ne-a ajutat o sursă de lumină continuă.

11. Dar „Hello Kitty”?
Acesta este unul din momentele la care nu te aștepți. După ce s-a terminat cununia religioasă, am așezat invitații la câteva fotografii de grup, moment  în care de nicăieri a apărut subiectul doi, o pisică. Mirii își aduc aminte cu plăcere de acest moment, ei nu s-au așteptat ca eu să fi surprins momentul.

12. Cât de importante sunt emoțiile în ziua nunții pentru a obține fotografii deosebite?
Acum depinde și de client, poți surprinde foarte multe momente cu foarte multe emoții. Dar este posibil să ratezi o fotografie simplă, cum ar fi cu un anume invitat, pentru client este importantă  și acea fotografie. Trebuie să te  împarți și să  împaci pe toată lumea, evident,  pe cât posibil.
 
13. Fotografia „Cred ca voi adormi”, surprinde alaiul prins în slujbă și copiii în lumea lor…  Cât de des ai surprins la nunți oameni care nu doreau sa fie acolo?

Îmi place enorm de mult această fotografie. Nu întâlnești des oameni care nu doresc să fie prezenți la acel eveniment sau cel puțin eu nu vreau să  îi observ, sunt prea ocupat cu cei care își doresc să fie prezenți  și  își arată cumva această emoție. Singurii care nu au răbdare la evenimente sunt copiii și de cele mai multe ori își manifestă  nerăbdarea  în diverse ipostaze, mereu sunt cu ochii pe ei.
 La fel  și  în fotografia următoare „Uneori oamenii mari sunt plictisitori…”.

 
14. Dorești să realizezi pe viitor un anumit tip de fotografie? Într-un loc anume?
Îmi doresc foarte mult să ajung undeva prin Alaska, Norvegia, Islanda, unele din locurile unde apare fenomenul Aurora Boreală,  îmi doresc foarte mult să fotografiez acest fenomen.

Amelia Pal
Înapoi

Newsletter