„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Interviu cu Codruța Moga, proprietara Năsturelului Fermecat1.  Codruța, cum a început povestea Năsturelul Fermecat?
Lucram în cadrul unei firme în departamentul de marketing. La un moment dat trebuia să asigur promovarea unui site de jucării. Am văzut câteva jucării - alimente din fetru și tare am fost curioasă să încerc și eu.  Apoi am meșterit câteva jucării și prietenii mi-au cerut să le fac și lor. A urmat nașterea fetițelor mele, care din nou m-a făcut să vreau să încerc să fac singură tot soiul de păpuși, jucării etc. În cele din urmă am ajuns să îmi cumpăr o mașină de cusut cu pedală, apoi să mă gândesc și chiar să ajung să dețin mașini de cusut semiprofesionale. Pentru că deja primeam multe cereri și nu doar de la prieteni și cunoscuți, am decis să transform joaca și pasiunea într-o afacere.

2. Cum ți-a venit ideea cu produsele - nume scrise de mână?
Colaboram cu o prietenă fotograf și ea mi-a lansat provocarea să concep un nume pentru un bebeluș ca și scris de mână, dar sa fie construit din material textil imprimat.  Așa s-au născut numele handmade.


3. Ce îți place cel mai mult la afacerea ta?
Îmi place că tot timpul e ceva nou. Ador în special să caut materiale colorate în cât mai multe locuri. E frumos sa dăruiesti bucurie, iar cumpărătorii la rândul lor îmi fac cel mai sincer compliment când revin. E locul unde imaginația ia forma concretă, unde mă pot juca cu texturi, culori.

 
4. Ce planuri de viitor ai?
Îmi doresc un magazin online, să diversific produsele (mai multe păpuși, mai mulți ursuleți, mai multe jucării pentru băieți) și multe alte proiecte noi.

5. Unde se pot întâlni oamenii cu tine?
Deși am participat la unele târguri, prefer prezența online, e mai la îndemână pentru o mămică. Mă pot găsi pe Facebook.
 
6. Te inspiri de undeva?
Cel mai des inspirația vine din ilustrații pentru copii, cărți cu povești, artă pentru copii. În ceea ce privește tehnicile de lucru, am învățat multe lucruri legate de tehnică, despre cum să construiești tiparul din cărți din străinătate, de regulă în limba engleză. În afară de cărțile editurii Casa în țară nu am găsit alte cărți actuale. Am găsit în schimb cărți vechi la biblioteci sau anticariate.
7. În acest context, te gândești să scrii tu o carte?
Mi-aș dori să scriu o carte despre jucării din cârpe. O carte dedicată celor cu experiență și pornind de la ea să poată porni o afacere. Ar fi o idee interesantă și o carte pentru părinți. Mi-aș dori ca pornind de la ea să facă lucruri cu dragoste pentru copiii lor, pentru că simt că așa cum părinții gătesc cu dragoste, așa pot face și jucării pentru copiii lor.
8. Care crezi că este diferența între jucăriile handmade și cele din magazine?
Jucăriile handmade sunt de serie mică, poartă semnătura creatorului, sunt unice, fiind făcute manual. Se folosesc materiale naturale spre deosebire de cele făcute din plastic. Sunt făurite cu dragoste și migală și devin astfel obiecte prețioase, purtătoare de energie pozitivă. Se simt altfel, cu ochiul și cu sufletul.

Amelia Pal
Înapoi

Newsletter