„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

7 modalități prin care să îți ajuți copilul să învingă frica de întunericCopilului tău îi este frică de întuneric?Știi cum poți folosi cartea Hoinari prin anotimpuri. Noaptea pentru a-ți ajuta copilul să treacă peste această teamă?
1. Ascultă-ți copilul vorbind despre temerile lui legate de întuneric. Caută în carte situații care se potrivesc cu cele relatate de el și pune-l să povestescă ce se întâmplă de fapt în aceasta. Va observa ce se întâmplă cu adevărat noaptea.2. Așa cum poți vedea în carte, îl poți lăsa să își aleagă jucăria preferată cu care să doarmă sau îi poți pune la îndemână o lampă sau o lanternă. Astfel va avea posibilitatea să vadă ce se ascunde în întuneric ori de câte ori ceva îl va speria.

3. Înainte de culcare, asigură-te că nu vizionează filme de groază. În schimb puteți construi povești frumoase pornind de la imaginile din carte.4. Îi este frică de modul în care diverse obiecte se văd pe întuneric? Arată-i cum se pot construi cu ajutorul unei lămpi imagini frumoase, pornind de la animăluțele lui preferate din carte.5. E speriat de unele sunete care se aud noaptea? După ce analizează imaginile din carte poate observa că unii oameni lucrează noaptea, alții repară diverse lucruri prin casă sau afară, unii petrec, chiar și cu artificii, alții se plimbă sau citesc. Iar cei care dorm, pot sforăi. Astfel poate înțelege multitudinea de activități, cauzatoare de sunete, chiar și noaptea, și poate înțelege că nu are motive să îi fie frică.6. În carte apare și un hoț. Este o ocazie bună de a-l învăța de mic strategii de rezolvare a problemelor. Astfel va observa că poliția îl prinde pe hoț, iar tu îi poți arăta modul în care să contacteze autoritățile în caz de urgență. Va învăța astfel că e necesar să închidem ușile și geamurile. De asemenea, văzându-l pe Ovi circulând fără faruri, discutați despre importanța luminilor pe timp de noapte.7. Analizând imaginile cu Răzvi chemat la culcare, puteți discuta despre ora potrivită pentru somn. De asemenea poate observa că în carte există păsări nocturne, prilej de a discuta despre ele.
„Lumina ne-a fost dată să vedem mai bine... întunericul.” Mihai Codreanu în Sonete şi aforisme

Amelia Pal
Înapoi

Newsletter