„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută
Bijuterii din lână filţuită - Idei creative 95
Bijuterii din lână filţuită - Idei creative 95
-64%
Bijuterii din lână filţuită - Idei creative 95
Bijuterii din lână filţuită - Idei creative 95

Bijuterii din lână filţuită - Idei creative 95

Referință: ED-143141
Preț: 4.82 lei 13.39 lei
CANTITATE:
1
Adaugă în coș

Omul a purtat dintotdeauna podoabe, din raţiuni estetice şi nu numai. Diversele ornamente sau amulete aveau rol de protecţie sau erau purtate pentru a aduce noroc sau sănătate. În zilele noastre purtăm bijuterii în primul rând pentru rolul lor estetic, pentru a fi în

mai mult

Omul a purtat dintotdeauna podoabe, din raţiuni estetice şi nu numai. Diversele ornamente sau amulete aveau rol de protecţie sau erau purtate pentru a aduce noroc sau sănătate. În zilele noastre purtăm bijuterii în primul rând pentru rolul lor estetic, pentru a fi în pas cu moda, fără să ne gândim că podoabele ar putea avea şi un rol vindecător. Acest fapt este adevărat mai ales în cazul bijuteriilor din metale preţioase, dar şi în ce priveşte bijuteriile din lână filţuită, efectul benefic al lânii fiind bine cunoscut.

De mii de ani se confecţionează din lână diverse obiecte de uz casnic, dar şi podoabe. Între artefactele sciţilor, unul dintre cele mai vechi popoare care prelucrau lâna, s-au găsit şi bijuterii. Acestea au fost confecţionate din lână, metale preţioase, piei de animale sau pietre semipreţioase.

În zilele noastre, nenumăraţi artişti şi artizani, în special tineri, au redescoperit această minunată materie primă şi confecţionează bijuterii din lână filţuită. Filţuirea sau împâslirea se face cu un ac special, care prezintă în partea de jos, lângă vârful ascuţit, câteva cârlige sub acţiunea cărora firele de lână se îndeasă, se împâslesc.În această carte, pe lângă prezentarea materialelor şi a tehnicilor de lucru, vă oferim câteva idei deosebite pentru confecţionarea de bijuterii din lână filţuită.

Vă îndemnăm să fiţi creativi, încercând diverse combinaţii de modele şi culori.


Etichete: ,
Autor: Aravai Aniko-Vetro Mihaly
Editura: Editura Casa
Colecția: Idei creative
Anul apariției: 2014
ISBN: 9786068527475
Nr. pagini: 32 pagini

Recenzii

Newsletter