„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Tezaurul Gastronomiei Românești – Borșuri și ciorbe

Referință: ED-143724
Preț: 31.2 lei 39 lei

184 rețete de bază – 424 variante de borșuri și ciorbe de cel puțin 100 de ani

Între coperțile acestei cărți se găsesc cele mai multe borșuri și ciorbe din istoria scrisă a gastronomiei românești. Autorul a adunat borșurile și ciorbele din

mai mult

184 rețete de bază – 424 variante de borșuri și ciorbe de cel puțin 100 de ani

Între coperțile acestei cărți se găsesc cele mai multe borșuri și ciorbe din istoria scrisă a gastronomiei românești. Autorul a adunat borșurile și ciorbele din ultima sută de ani, dar a inclus și câteva mai noi, originale, create în anii '70 de bucătari cunoscuți. Dar valoarea acestei lucrări nu stă doar în acest centenar pe care-l vom și sărbători în 2018.

Este vorba de o vechime mult mai mare. Stau mărturie câteva borșuri și ciorbe de la stână a căror vechime poate fi estimată, cu puțină imaginație, ca având mai bine de o mie de ani. Acest tezaur gastronomic al românilor e unic în lume: nu-l pot egala nici măcar cei care ni l-au adus între hotarele României, fie acum mai bine de o mie de ani (slavii), fie acum vreo cinci sute (turcii).

Când stima noastra de sine va mai crește, vom descoperi că țăranul român (creatorul acestor mâncăruri) are aceeași statură cu “țăranii” chinezi, francezi sau italieni.

Și este, oricum, o mâncare sănătoasă, naturală și plină de savoare. Acest tezaur fierbinte va sta la dispoziție și astăzi : trebuie doar să fierbeți borșul sau ciorba și să suflați în lingură înainte de a descoperi unicitatea noastră.


Etichete: ,
Autor: Mihai Tatulici
Editura: House of Guides Publishing Group
Anul apariției: 2017
ISBN: 9786067481921
Nr. pagini: 300 pagini
Recenzii:

Recenzii ( )

Newsletter