Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-01-30 12:52:32

Pentru că mulți dintre voi, prietenii și cititorii noștri, sunteți pasionați de grădinărit și tot ce ține de această îndeletnicire, la final de săptămână vă oferim câteva sfaturi despre lucrările de tăiere ce pot fi efectuate în acest sezon, preluate din cartea Lucrările de tăiere de la A la Z, de Czakó Sarolta și Valló László.

lucrarile_de_taiere_de_la_A_la_Z.jpg„Grădinarul nu poate să facă pauză nici măcar câteva luni, deoarece în fiecare anotimp apare ceva de lucru în grădină. Iarna, în perioada de repaus, plantele fără frunziş (foioasele) se pot observa mai uşor. Este mult mai vizibilă poziţia ramurilor, a lăstarilor, a părţilor vizate pentru eliminare (ramurile concurente) şi a celor care se păstrează. Zonele uscate şi bolnave ale coroanei se identifică mult mai uşor, ele având scoarţa de altă culoare, uşor crăpată.

Primăvara devreme
se aplică tăieri la toţi pomii, inclusiv la cei plantaţi toamna. Perioada optimă pentru tăierea arborilor şi arbuştilor este cea dinainte de înmugurire, atunci când planta şi-a revenit după încercările grele de pe parcursul iernii. Daunele se evaluează vizual sau prin secţionarea unor muguri. Chiar şi tăierile de la sfârşitul iernii prezintă un risc, deoarece pot interveni îngheţurile târzii. Nu se recomandă aplicarea tăierilor la temperaturi sub –5° C, deoarece din cauza rănilor formate plantele sunt foarte expuse. Tăierile executate la temperaturi mici se fac cu mâna protejată de mănuşi, deoarece la contactul cu căldura corpului se formează pe plantă pete de îngheţ.


În perioada înmuguririi se fac şi stropirile de spălare. Tăierile se efectuează, pe cât este posibil, înainte de aplicarea stropirilor. Nu se recomandă tăieri după înmugurire, deoarece există riscul rănirii noilor formaţiuni (mugurilor). Gardurile vii formate din conifere se tund la mijlocul lunii aprilie. Momentul optim pentru întreţinerea gardurilor vii este vara. Cu excepţia coniferelor, toate gardurile formate din plante veşnic verzi sau foioase se tund cel puţin o dată. În condiţii bune de vegetaţie, cu creşteri puternice, se poate interveni chiar şi cu patru-cinci tăieri.”

taieri_1.jpg

Lucrările de tăiere de la A la Z este o lucrare de specialitate care se adresează atât grădinarilor amatori, cât și celor profesionști, fiind strict axată pe lucrările de tăiere și toaletare, cuprinzând toate informațiile necesare despre acestea, de la noțiuni generale de botanică, metode de tăiere, perioada în care se execută tăierile și uneltele necesare, la descrierea în amănunt a lucrărilor de tăiere la măr, păr, gutui, pruni, caiși, aluni, nuci, castani, vița de vie, arbuști ornamentali, și altele.

Dintre cărțile de grădinărit v-ar mai putea interesa: Sere de grădină, Grădina din balcon, 12 luni în grădină sau Grădina de legume.

 

0-sere.jpg 0-legume.jpg 
2015-01-28 12:28:55

Ghidul fotografiei de produs.jpgSe spune că o imagine face cât o mie de cuvinte - acest lucru nu poate fi mai adevărat decât atunci când vorbim despre comercializarea online a produselor handmade, și nu numai. Indiferent că vrem să vindem o bijuterie, un săpun, o haină sau un obiect decorativ, pentru a-i convinge pe potențialii clienți să cumpere produsele nostre, factorul decisiv îl va consitui felul în care vor fi prezentate. Iată câteva sfaturi despre compoziția unei fotografii de produs, preluate din cartea Ghidul fotografiei de produs.


„Compunerea unei fotografii presupune luarea tuturor elementelor separat – produs, iluminare, fundal, recuzită – şi gruparea lor pentru a forma un mesaj coerent şi clar. Cât mai atractive ochiului – acesta ar trebui să fie scopul suprem al compunerii fotografiilor dvs., trezind interes cu privire la produs şi atrăgând clientul.


Orientarea

De regulă, prima hotărare pe care o luaţi când compuneţi fotografia este orientarea portretului (pe verticală) sau a peisajului (pe orizontală). Aceasta depinde cel mai adesea de locul unde veţi afişa fotografia (de exemplu, într-o revistă sau pe o pagină de internet etc.) şi de cerinţele cu privire la formă, dimensiuni etc. Dacă intenţionaţi să decupaţi fotografia ulterior in formă pătrată, compuneţi şi fotografiaţi in modul de portret (orientare verticală), pentru că marginile laterale vor deveni repere in privinţa lăţimii pătratului.

sapun.jpg
Încadrarea

Când priviţi prin vizor sau pe ecranul LCD pentru a poziţiona aparatul şi obiectivul, se spune că încadraţi fotografia. Se numeşte încadrare pentru că acţiunea e similară cu aplicarea unei rame, a unui cadru fizic unei secvenţe, pentru a reduce informaţia şi a elimina surplusurile.


Eliminarea surplusurilor - Elemente de distragere a atenţiei

Elementele de distragere a atenţiei pot consta în obiecte care apar în fotografie, dar nu servesc vreunui scop sau motiv. Chiar şi o schimbare de la interior la exterior (cum ar fi cerul albastru deasupra unui acoperiş) poate constitui o distragere a atenţiei. Eliminarea surplusurilor este o parte importantă în încadrare şi atunci cand veţi umple în întregime cadrul cu informaţii semnificative sau veţi lăsa spaţiu gol în mod intenţionat, veţi simţi ceea ce este în plus.


Direcţie şi punct de staţie

Nu uitaţi că punctul din care fotografiaţi produsul va fi şi punctul de vedere al clientului. Dacă alegeţi un decupaj neobişnuit sau un detaliu special şi îl folosiţi ca imagine principală, clienţii vor fi curioşi!
bijuterie.jpgGrupând mai multe produse, acestea pot fi mai atractive pentru ochi. Metoda se aplică în special obiectelor mici.
Încadrarea fotografiei de la bun început este un obicei prin care veţi economisi timp şi veţi fi scutiţi de neplăceri ulterioare.
Fotografiaţi de sus, prezentând produsul în întregime, mai ales dacă este mare sau are o formă ciudată.
Dacă e necesar, folosiţi o scară. Aceasta este o modalitate bună de a potrivi produsul şi recuzita în cadru.
Fotografiaţi produsul de jos pentru a adăuga dramatism fotografiei, pentru a-i conferi o notă amuzantă, sau a-l face să pară mai mare.
Fotografiaţi din faţă pentru a ajuta produsul să pară puternic, impresionant, stabilind legătura cu clientul dvs. prin aşezarea la nivelul ochilor. E ca o întâlnire a privirilor.”

Din colecția Universul fotografiei digitale vă mai recomandăm Fotografia digitală cu aparate foto DSLR, Fotografierea copiilor sau Fotografia de călătorie.

 

2015-01-23 12:50:39

Spectacolul culorilor primăverii e în plină „repetiție”. Și, chiar dacă natura nu s-a dezmințit niciodată, fiind cel mai talentat „regizor” al acestui anotimp, îi putem sări și noi în ajutor, ici și colo. Iată câteva sfaturi despre înmulțirea și îngrijirea câtorva dintre cele mai îndrăgite flori de primăvară, preluate din cartea Flori cu bulbi, din colecția Grădina noastră.

ghiocelul.jpgÎncepem cu vedeta acestui spectacol, cunoscut și ca prim vestitor al primăverii, ghiocelul - Galanthus nivalis. „În cercul botaniştilor este cunoscută expresia „galanthomanie” care a fost inventată pentru a desemna pasiunea pentru ghiocei. În general, în magazinele de grădinărit engleze, există o ofertă enormă din această floare gingaşă: diferenţele dintre soiuri sunt date de mărimea şi forma florii, respectiv de desenul petalelor. Soiuri cunoscute şi bine testate sunt, printre altele: „Flore Pleno” – cu creştere viguroasă care este capabilă să se răspândească şi singură, respectiv „Merlin” – un hybrid cu floare mare.” Ghiocelul are o constituție robustă, iar dacă s-a înmulțit prea tare, bulbii pot fi separați cu ajutorul unei furci pentru săpat și plantați ulterior în alte locuri din grădină.


eranthis.jpgEranthis - Eranthis hyemalis o floare pe care o vedem la tot pasul, primăvara, prin păduri, creează un covor înmiresmat de culoare galben-aurie, răsărind chiar și prin stratul de zăpadă. „Se înmulţeşte răspândindu-şi singură seminţele, astfel încât tulpinile se întrepătrund şi creează rapid un adevărat covor de flori. Soiul de Eranthis hibrid (Eranthis x tubergenii) este uşor mai mare din toate punctele de vedere decât Eranthis hyemalis şi înfloreşte mai mult – până în aprilie. Nu necesită îngrijire specială, dar în plin soare, petalele se veștejesc foarte rapid – e mai bine să fie plantată într-un loc umbros sau semiumbrit.”

 


luscuta.jpgLuscuţele - Leucojum vernum – „deseori confundate cu ghioceii, deși pot fi deosebite uşor deoarece florile sunt mai mari şi au o altă formă. În afară de umiditatea solului nu au cerinţe speciale. Dacă se simt bine, din seminţele împrăştiate se dezvoltă plante noi. Bulbii luscuţelor pot fi păstraţi doar pentru puţină vreme, de aceea se cumpără toamna şi se plantează imediat la o adâncime de 10 cm. Există și soiuri care înfloresc vara și toamna.”

În cartea Flori cu bulbi, de Christina Knebel, veți găsi sfaturi și despre îngrijirea altor flori care se înmulțesc prin bulbi, vedete ale primăverii, ca narcisele, zambilele, lalele, brândușele, crinii, ceapa ornamentală și altele.

Din colecția Grădina noastră vă mai recomandăm: Straturi de flori anuale, Arbuștii fructiferi – Cultivare și îngrijire, Grădina de mirodenii sau Lucrările de tăiere de la A la Z.

 

0-mirodenii.jpg0-bulbi.jpg 0-arbusti.jpg 
2015-01-21 12:15:18

Deși suntem în plină iarnă calendaristică, vremea e mai degrabă primăvăratică și chiar dacă pentru mulți asta e o bucurie, cei mici visează incă la zile cu ninsoare, la săniuș și oameni de zăpadă, care mai de care mai frumoși. Astfel, vă propunem ca în zilele mohorâte de iarnă, lipsite de zăpadă sau de raze mai blânde ale soarelui, să faceți alături de cei mici oameni de zăpadă... din alte materiale.


Iată câteva idei preluate din seria Idei creative!

Om de zăpadă realizat cu tehnica quilling - Quilling - Tehnica spiralării hârtiei, Idei creative nr. 38

 

om-ic38.jpg


Oameni de zăpadă din hârtie - Obiecte decorative din hârtie, Idei creative nr. 28

 

oameni-ic28.jpg

Peisaj de iarnă – Modelarea plastilinei, Idei creative nr. 99

 

peisaj-ic99.jpg

Oameni de zăpadă – Figurine și ornamente din aluat, Idei creative nr. 40

 

oameni-ic40.jpg

Dacă v-au plăcut ideile noastre, trebuie să vă spunem că, în cărțile din care au fost preluate, găsiți multe alte modele la fel de frumoase, figurine sau obiecte decorative ușor de realizat alături de cei mici. Idei similare găsiți și în alte cărți din seria Idei creative dar și în colecția Micul atelier.

Vă dorim spor la muncă și idei cât mai inspirate!


2015-01-16 12:50:01

La final de săptămână, trecem în revistă câteva dintre recomandările partenerilor noștri și, în plus, la rândul nostru, vă sfătuim să „răsfoiți” câteva dintre cele mai interesante articole publicate de către aceștia.

Prima recomandare vine de la prietena noastră Laura Frunză, care îndeamnă pasionații de grădinărit să arunce o privire peste sfaturile privind activitățile pe care le pot efectua în grădină, în timpul iernii, prezentate în articolul Lucrări de grădinărit în luna ianuarie.

 

carti-gradinarit-editura-casa.jpg 

 

Dintre articolele publicate de Laura, cel mai tare ne-a atras atenția ideea prezentată în articolul Între timp, în altă școală din România... o idee minunată din care sperăm să învețe și să se inspire și alții, dascăli sau chiar părinți!

La fel ca noi, Gabriela Popa, de la Online Gallery, recomandă mereu cititorilor săi să fie creativi. Ce nu știați, poate, este că, beneficiind și de sprijinul Editurii Casa, Gabriela le oferă acestora și articole de tip tutorial, unde explică detaliat cum se realizează diferite lucrări artistice, decorațiuni sau bijuterii handmade. Săptămâna aceasta, Pas cu pas - cum se fac pinguinii din Fimo!

Pe blogul prietenei noastre, articolul săptămânii este, fără doar și poate, România frumoasă! Intrați și delectați-vă cu cele mai frumoase creații handmade, inspirate din frumusețile țării noastre!

Dacă visați la un moment de maximă relaxare după o săptămână de muncă, Amelie.ro recomandă Sauna și efectele ei terapeutice pe timpul iernii.

 

banner-sauna.jpg


Din aceeași categorie, vă recomandăm un articol din care veți afla cum să scăpați de cea mai frecventă „maladie” a omului modern.... stresul. Amelie spune, Scapă de stres în doar câteva minute!

Vă dorim weekend plăcut și cât mai multă inspirație în tot ce veți face!

 

2015-01-14 13:02:55

Petele de umezeală de pe pereții caselor sunt deranjante atât prin aspectul inestetic, cât și prin prin efectul nociv pe care îl au asupra sănătății noastre. Cartea Igrasia – prevenire și combatere, ne dezvăluie cele mai eficiente metode de luptă împotriva acestei „boli” de care suferă unele locuințe. Și, deorece știm că pentru a „trata” o afecțiune e necesar să-i cunoști cauzele, iată un fragment care descrie cauzele apariției igrasiei, preluat din cartea mai sus amintită.


0-igrasia.jpgCe este igrasia și care sunt cauzele apariției acesteia?

„Umezeala în exces degradează în primul rând pereţii care sunt în imediata apropiere a solului sau sub nivelul acestuia. Construcţiile (în trecut ca şi în prezent) trebuie protejate de apă, respectiv umezeală, prin toate metodele şi materialele disponibile. În trecut, la izolarea caselor se foloseau de obicei materiale naturale (piatră, strat de ceramic arsă – cărămizi, argilă etc.). Acele materiale care în momentul construcţiei erau considerate încă moderne, cum ar fi diferitele straturi de răşină sau gudron, îşi pierd relativ repede proprietăţile. Cauzele degradării unei structuri umede sunt definite de tipul de izolaţie utilizat în momentul construcţiei.

Cauzele pot fi:

– izolaţie corespunzătoare iniţial, dar ineficientă în momentul de faţă;
– izolaţie corespunzătoare, dar învechită;
– izolaţie corespunzătoare, dar insuficientă şi nepotrivită cu destinaţia actuală a spaţiului (de exemplu utilizarea în scop comercial, amenajarea unui restaurant sau a unor birouri la parterul clădirii);
– izolaţie necorespunzătoare şi insuficientă, atât la nivel de proiect cât şi în execuţie;
– lipsa izolaţiei.

Modalităţile de infiltrare a umezelii în pereţii clădirilor:

– umiditatea se infiltrează lateral;
– apa se infiltrează liber;
– umiditatea se infiltrează prin pori capilari, din fundaţie.”

Pe lângă cauzele apariției igrasiei, volumul prezintă și informații despre alegerea celor mai practice procedee și soluții de uscare a pereților, de la metodele istorice de întreținere a clădirilor, până la metodele mecanice sau chimice folosite în prezent. În plus, cartea vorbește și despre renovarea suprafețelor, tipurile de tencuieli, metodele de acoperire a suprafețelor, dar și despre deficiențele expertizelor și ale tehnologiilor utilizate.

Din colecția Meșterul priceput v-ar mai putea interesa și cărțile: Etajere din lemn, Construirea șemineelor sau Cuptoare de pâine și pizza.

0-seminee.jpg0-cuptoare.jpg 

 

 

2015-01-09 11:25:25

În zilele friguroase de iarnă, ședințele de saună pot avea adevărate efecte terapeutice asupra fizicului și psihicului nostru. Sauna, această străveche metodă de îmbăiere, ajută organismul în procesele de detoxifiere, purificare și regenerare, oferindu-ne o stare generală de bine, rezistență și un fizic de excepție. Profită de reducerea lunii ianuarie, cumpără cartea Sauna – Desfătare pentru minte și trup, de Chris Schreiber, Jerry Goldberg, și află toate secretele acestui izvor al tinereții.

banner-sauna.jpg

Efectul minunat al saunei este rezultatul ciclurilor repetate de băi fierbinţi şi reci. Sauna este o adevărată provocare: purifică, fortifică şi înviorează simţurile, având efecte benefice extraordinare.

Detoxifiere şi purificare

Prin practicarea saunei în mod sistematic asigurăm condiţii ideale pentru o viaţă lungă şi sănătoasă.

Relaxare şi regenerare

Sauna ne ajută la crearea echilibrului între trup şi suflet. Oferă o oportunitate excelentă pentru regenerarea organismului.

Rezistenţă şi un fizic de excepţie

Practicarea saunei reface şi menajează echilibrul termic al corpului. În acelaşi timp, se accelerează forţele autovindecătoare ale organismului.

Efect de întinerire pentru piele şi aspectul fizic

Sauna este o „cosmeticiană” naturală de primă clasă. Pielea îşi păstrează tinereţea şi elasticitatea naturale.

Reîncărcarea cu energie şi inducerea sentimentului de fericire

Sauna influenţează în mare măsură sistemul hormonal. Ne reîncărcăm cu energie şi experimentăm sentimentul deplin al armoniei.

Dacă v-am trezit interesul, vă informăm că pe tot parcursul lunii ianuarie, veți putea achiziționa cartea Sauna - Desfătare pentru minte și trup, cu 50% reducere, doar de pe site-ul Editurii Casa. V-ar mai putea interesa și cărțile Să jucăm corect tenis, Antrenamentul condamnaților sau Mierea - Proprietăți și utilizări, unde veți găsi diferite rețete de tratamente cosmetice pe bază de miere

 

0-antrenament.jpg 0-tenis.jpg

 

 

2015-01-07 12:03:29

Deși grădinăritul este o activitate care se desfășoară mai intens în sezonul cald, nu înseamnă că nu avem ce face prin grădină în toiul iernii. Trebuie să așteptăm primăvara pregătiți, atât noi cât și grădinile noastre. Așadar, ce facem în grădină în luna ianuarie? Iată câteva sfaturi utile, preluate din cartea 12 luni în grădină, de Karl Ploberger.

 

12 luni.jpgFlorile și partenerii lor
Se verifică protecţia împotriva gerului. Indiferent de materialul folosit pentru protejarea plantelor (crengi, folie sau pânză) este foarte importantă aerisirea regulată, pentru a se evita mucegăirea rădăcinilor.

Se tund arbuștii decorativi, cu excepţia celor ce înfloresc primăvara (liliacul, Forsythia). În zilele lipsite de ger și zăpadă se îndepărtează buruienile
Bulbii și tuberculii ce iernează în nisip sau într-un pat de paie se păstrează într-un loc uscat și răcoros. Plantele ce iernează în lădiţe sau ghivece se udă cu măsură. În același timp, pământul se menţine permanent umed. Se îndepărtează frunzele uscate la plantele ce iernează în interior.
Din când în când se verifică temperatura în încăperile unde iernează plantele. Dacă este nevoie, se montează senzori de căldură.
Se curăţă arbuștii de stratul gros de zăpadă, altfel există riscul deteriorării acestora.

Legumele și plantele aromate
Ghivecele cu arpagic și pătrunjel se așază pe pervazul ferestrei. Astfel putem să ne bucurăm de verdeaţă proaspătă pe perioada iernii. Se face din timp o probă de încolţire cu seminţele cumpărate.

Se cumpără și se plantează în răsadniţe, solarii și sere arpagicul, ceapa de vară, varza albă de căpăţână, gulia, salata verde cu căpăţână, salata de frunze.
Se verifică locul de depozitare pentru legume și fructe. Acesta trebuie să fie lipsit de umiditate și bine aerisit.

Livada
În zilele blânde se încep lucrările de tăiere și rărire a coroanelor pomilor și arbuștilor fructiferi.
Se aplică o protecţie împotriva animalelor sălbatice.
Zilele însorite de iarnă, urmate de nopţi geroase, pot afecta pomii. Pentru a evita astfel de incidente se iau măsuri de protective a pomilor prin aplicarea unui strat de var pe scoarţă. În comerţ se găsesc soluţii gata preparate.

Important: a se uda și iarna!
În cazul în care nu există o pătură de zăpadă, iar vântul este puternic și rece, apare fenomenul de ger uscat. Plantele suferă, iar primăvara ceea ce pare a fi îngheţat este de fapt uscat complet. De aceea, dacă temperaturile sunt peste 0°C se recomandă udarea plantelor, în special a celor veșnic verzi.

Profită, așadar, de zilele mai blânde de iarnă și ai grijă de grădina ta chiar și în acest anotimp, pentru a avea rezultate optime în sezonul cald!
Din aceeași categorie vă mai recomandăm: Sere de grădină, Grădina veșnic verde, Înmulțirea plantelor, Lucările de tăiere de la A la Z sau Flori cu bulbi.

 

0sere-coperta.jpg0coperta-inmultirea-plantelor.jpg 0cop-gradina-vesnic-verde.jpg 

 

2014-12-23 13:06:51

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, echipa Editurii Casa vă dorește tuturor să aveți parte de sănătate, fericire, împlinirea tuturor dorințelor, liniște în suflete și belșug pe mese!

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în acest an și sperăm să ne rămâneți alături și în anul care bate nerăbdător la ușă!

Crăciun fericit alături de cei dragi și un An Nou mai bun și mai prosper!

 

felicitare2.jpg

2014-12-17 12:02:35

Săptămâna aceasta, la Editura Casa, e în plină desfășurare promoția „Împodobește bradul cu reduceri!”. Dar, pentru că nu vrem să vă lăsăm să puneți în brad doar globurile cu reduceri, venim în ajutorul vostru cu câteva idei de globuri și alte ornamente handmade pentru bradul de Crăciun, preluate din seria Idei creative.

 

craciun-reduceri.jpg

Glob cu șnur de saten și steluță „Steaua nordului” din Decorarea bradului de Crăciun și Steluțe croșetate, Idei creative 57 și 58


01glob.jpg01stea.jpg Globuri din hârtie și îngrași și conuri cu mărgele, din Fulgi de nea din hârtie și Ornamente naturale pentru Crăciun, Idei creative 84 și 50


01globuri.jpg 01ingeras.jpgOrnament pentru brad din dovleac uscat  și ornamente quilling pentru brad, preluate din Pitici și îngerași de Crăciun și Quilling - tehnica spiralării hârtiei, Idei creative 85 și 38


01ornament-pitici.jpg 01quilling-brad.jpg Simple și de efect, acestea pot fi realizate cu ușurință de către oricine. Fii creativ, profită de promoție și de ideile noastre creative, lasă frâu liber imaginației și absolut orice obiect din jurul tău poate deveni un frumos ornament pentru brad!

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!