Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2014-09-19 13:15:42

Dacă stai la casă și îți dorești o grădină frumoasă, care să îți aducă beneficiile sperate, trebuie să știi că grădina ta are are nevoie de îngrijire specifică în fiecare anotimp. Iată ce trebuie să faci în grădină în luna septembrie, pentru ca aceasta să arate bine tot restul sezonului si pentru a fi pregătită pentru anul următor. Sfaturi practice, preluate din cartea Editurii Casa, 12 luni în grădină, de Karl Ploberger.

 

12-luni-in-gradina.jpgFlorile și partenerii lor

Se plantează bulbii lalelelor, narciselor și ai altor flori de primăvară. Pe cât este posibil, pentru o mai bună dezvoltare a rădăcinilor narcisele se vor planta cât mai devreme. Dacă vegetaţia de vară este aspectuoasă, plantările de toamnă se mai pot amâna. Bulbii lalelelor se pot planta până în luna noiembrie. Plantele perene din balcon nu se mai fertilizează, ci li se stopează puterea de creștere înainte de intrarea în perioada de repaus. Se adăpostesc ghivecele cu plante mai sensibile. Se plantează arborii și arbuștii. După plantare, pentru înrădăcinare aceștia au nevoie de multă umezeală. Plantele de interior se adăpostesc. Iazul se curăţă de frunzele uscate sau se acoperă cu folii protectoare. La sfârșitul lunii se începe despărţirea tufelor la Astilbe, bujori (Paeonia), cerceii doamnei (Dicentra spectabilis).

Legumele și plantele aromatice

Se protejează cu folie legumele sensibile la ger. În zonele cu climă mai rece se încep pregătirile pentru iernare. A trecut perioada semănatului. În cazul în care temperaturile ridicate persistă se mai pot semăna ridichi de lună, salată, spanac, chimen dulce. Se plantează reventul și arpagicul. Recoltarea legumelor se face întotdeauna înainte de masă, după ce se evaporă roua. Se mai pot semăna plantele folosite ca îngrășământ verde. La roșii se aplică cârnitul, pentru oprirea creșterii terminale a tulpinii. Pe straturile goale se aplică mulcirea. Se verifică și se adună ouăle limacșilor (astfel șansele de apariţie sunt mult mai mici). Se execută fertilizarea cu compost sau mraniţă pe straturile în care se vor semăna legume cu cerinţe mari faţă de substanţele nutritive.

 

culesul-merelor.jpg

Livada

Recoltarea merelor: dacă fructele se desprind ușor înseamnă că a sosit momentul recoltării. Se păstrează doar fructele sănătoase și intacte, cele lovite se consumă ca atare sau se prelucrează. Atenţie! Soiurile de iarnă se culeg la momentul potrivit, niciodată prea devreme. Se adună fructele căzute, deoarece pot răspândi diferite boli (monilioza, de exemplu). Fructele socului se pot folosi și prelucra doar în momentul coacerii depline. Fructele soiului „Halscherb” se coc de cele mai multe ori toate în același timp. Alunele se pot recolta în momentul în care se desprind ușor. Se pot planta arbuștii cu fructul de tip bacă și alunul. Se tunde murul. Pe trunchiul pomilor se fixează inelele cu clei, pentru a împiedica răspândirea cotarului brun al pomilor (Erannis defoliaria).

 

Spor la grădinărit!

2014-09-16 12:02:23

Serile frumoase și calde de vară sunt tot mai îndepărtate, iar toamna și-a intrat în drepturi pe deplin. Ca urmare, tot mai mulți dintre noi preferăm să petrecem timpul liber în confortul locuinței, alături de cei dragi, delectându-ne cu hobby-urile preferate.

Pentru cei care vor să-și perfecționeze hobby-urile sau pentru cei care vor să descopere unele noi, venim cu o ofertă de carte tematică: „Lasă toamna să te inspire!”, o nouă promoție a Editurii Casa, care îți aduce peste 20 de titluri cu 30% reducere!

 

banner-promotie-toamna.jpg

 

Dacă vrei să înveți să tricotezi, să filțuiești lână, să creezi bijuterii, să descoperi rețete culinare noi, să pictezi, să afli lucruri noi despre arta fotografică sau pur și simplu să petreci timp de calitate alături de copiii tăi, profită de promoția de toamnă.

Dintre cărțile selectate, amintim: Figurine din roadele toamnei, Obiecte din rafie, Să tricotăm animale sălbatice, Prepararea săpunului de casă, Mărul - Cultivare și rețete culinare, Lucrările de tăiere de la A la Z, Fotografia urbană și de peisaj sau Hoinari prin anotimpuri – Toamna.

Așadar, lasă toamna să te inspire! Fii mai harnic și mai creativ!

2014-09-12 11:34:21

Doar un weekend ne mai desparte de începerea noului an școlar și pentru că vrem ca toți elevii să înceapă școala într-o notă creativă, am răsfoit printre cărțile noastre hobby și am ales câteva idei de obiecte handmade vesele și utile oricărui școlar. Idei simple și frumoase care pot fi realizate alături de copii sau pe care le poți oferi în dar celor mici cu ocazia începerii unui nou an școlar.

 

Suport colorat realizat din linguri de lemn, ideal pentru birou - Figurine jucăușe din linguri de lemn, Idei creative, nr. 68

 

suport-birou-linguri-lemn.jpg

 

Ornamente și suporturi pentru creioane - Ornamente și jucării din foi gumate, Idei creative, nr. 51

 

 

ornamente si suporturi pentru creioane IC 51.jpg

 

Tablă magnetică cu buburuze, pentru păstrarea la vedere a notițelor importante - Quilling pentru copii, Idei creative, nr. 90

 tabla-magnetica-buburuze.jpg

 

Cuier personalizat, perfect pentru camera copilului - Figurine jucăușe din linguri de lemn, Idei creative, nr. 68

 

cuier-personalizat.jpg

 

Alte idei la fel de frumoase și utile pentru școală găsiți și în cărțile: Ornamente din hârtie și mărgele termo-adezive, Obiecte și accesorii cusute, dar și în alte cărți din colecția Idei creative.

 

Nu uita de promoție!

Mai sunt patru zile din promoția „Sună clopoțelul!”, dedicată începerii noului an școlar! Astfel, până luni, 15 septembrie, de pe site-ul Editurii Casa, poți achiziționa orice carte dintre cele peste 70 de titluri selectate pentru această promoție, cu 30% reducere.

 

banner-suna-clopotelul.jpg

2014-09-09 06:28:04

Înainte cu o săptămână de începerea școlii, Editura Casa le-a pregătit elevilor mici și mari, dar și studenților, o promoție specială, pentru ca aceștia să întâmpine noul an școlar cu adevărat pregătiți. Astfel, în cadrul promoției „Sună clopoțelul!”, timp de o săptămână, pe site-ul Editurii Casa, toți cei interesați vor putea alege cărți cu 30% reducere, din peste 70 de titluri.


banner-suna-clopotelul.jpg 

În noua noastră ofertă promoțională veți găsi la reducere cărți din colecțiile Idei cretive, Micul atelier, Hoinari prin anotimpuri, dar și poveștile cu Bobiță și Buburuză. Am selectat cele mai atractive și utile titluri, potrivite atât pentru cei mici, care încă nu au trecut pragul școlii, cât și pentru elevi, studenți sau chiar pentru dascăli și părinți.  


Dintre cărțile pe care autorii le recomandă școlilor și grădinițelor, amintim câteva din colecția Idei creative: Figurine din cerculeţe de hârtie, Animale din lână filţuită, Scrapbooking - minunăţii din hârtie, Quilling pentru copii sau Origami în 3D iar din colecția Micul atelier, recomandăm câteva cărți care ar putea constitui adevărate manuale pentru elevii din liceele de artă și nu numai: Bazele anatomiei artistice, Ghid de iconografie sau Perspectiva.

 

suna-clopotelul-perspectiva.jpg suna-hoinari-prin-anotimpuri-toamna.jpg suna-origami-3d.jpg 
2014-09-05 09:29:32

Dacă faci parte din categoria celor cărora le place să „meșterească” lucruri cât mai diverse în propria locuință, ultima apariție din colecția Meșterul priceput a Editurii Casa, Etajere din lemn, de Kim Marie Krämer, este cu certitudine o carte pe care trebuie să o ai. Volumul se adresează atât începătorilor în domeniu, cât și celor mai pricepuți „meșteșugari” care vor să afle tot ce e necesar pentru a putea confecționa singuri o etajeră din lemn.

 

coperta-etajere.jpg

Chiar dacă pentru unii confecționarea unei etajere în propria locuință poate părea un scop imposibil de atins, cei care vor îndrăzni, vor descoperi că nu e atât de dificil. Cartea prezintă diverse modele de etajere, de la cele mai simple, confecționate din scândură, până la cele mai sofisticate, cu rafturi modulare sau multifuncționale. Ce interesați să aibă în casă piese de mobilier practice și utile, realizate cu propriile mâini, vor fi instruiți să le confecționeze, pas cu pas, prin schițe exacte, realizate la scară, dar și prin explicații amănunțite despre materielele și uneltele necesare, precum și despre modul și condițiile adecvate de lucru.

etajera.jpg

Cartea Etajere din lemn, de Kim Marie Krämer, poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.

Din colecția Meșterul priceput vă mai poate interesa: Casa pasivă, Izolații termice, Instalații sanitare - montaj și reparații, Igrasia – prevenire și combatere, Sisteme de încălzire a locuințelor, Cuptoare de pâine și pizza sau Construirea șemineelor.

2014-09-02 12:01:53

La Editura Casa, toamna a venit cu coșul încărcat cu... reduceri, iar pentru că grădinile sunt primele unde simțim prezența acestui anotimp minunat, dăm startul cu reduceri la cărțile de grădinărit. Astfel, în perioada 2 – 7 septembrie, pe site-ul Editurii Casa puteți achiziționa orice carte din colecția Grădina noastră cu o reducere de 30%.

reduceri-carti-gradinarit.jpg


Printre numeroasele titluri despre grădinărit, veți găsi cărți atât pentru grădinarii amatori cât și pentru cei care se pot numi deja profesioniști. Așadar, dacă una printre pasiunile tale se numără și grădinăritul, acum este momentul optim să-ți sporești cunoștințele despre grădinărit, adăugând câteva cărți în biblioteca personală de specialitate.

Și pentru că muncile de toamnă din grădină nu sunt deloc puține, în această perioadă ți-ar putea fi de un real folos cărțile: 12 luni în grădină, Compostul în gospodărie, Grădina veșnic verde, Livada – Proiectare și îngrijire, Lucrările de tăiere de la A la Z, Dăunători și agenți patogeni în grădină sau, ultima apariție din colecția Grădina noastră, Arbuștii fructiferi – Cultivare și îngrijire.

 

12-luni-in-gradina.jpglucrarile-de-taiere.jpg daunatori-si-agenti-patogeni.jpg 
2014-09-02 06:41:56

Concursul „Câștigă o fotocarte pentru cele mai frumoase amintiri din vacanță!”, organizat de Editura Casa și Bestfotocarte.ro, s-a încheiat. În cursul zilei de ieri a avut loc extragerea câștigătorului și în cele ce urmează îi vom dezvălui identitatea.

Până atunci însă, trebuie să vă spunem că în concurs au fost înscrise în total 58 de persoane care, în perioada 8 - 31 august, au achiziționat diverse cărți de pe site-ul Editurii Casa. Dintre cei 58 de participanți la concurs, o singură persoană a fost desemnată câștigătoare, prin tragere la sorți.

Câștigătorul fotocărții oferite de Bestfotocarte.ro este Cristian Ștefănescu, din București! Îi transmitem felicitări, iar celorlalți participanți le urăm mult succes la următoarele concursuri!

 

extragere-castigator.jpg 

În cel mai scurt timp, câștigătorul va fi contactat și prin e-mail și va afla amănunte despre ce trebuie să facă pentru a intra în posesia premiului.

Vezi, mai jos, lista participanților la concurs:

Read more »
2014-08-29 10:44:42

Sfârșitul de săptămână vine cu două surprize pentru cei pasionați de desen și pictură, o nouă apariție în colecția Micul atelier și o reducere de 30% la toate cărțile din această colecție. Ultima apariție din colecție, cartea Perspectiva, de Kőnig Frigyes, se adresează tuturor celor care doresc să descopere tainele desenului în perspectivă, cu alte cuvinte, o carte pentru cei care vor să înțeleagă și să învețe, pas cu pas, „reprezentarea spaţiului tridimensional pe o suprafaţă bidimensionlă”. 

Criticul orădean de artă, Ramona Novicov, spune despre cartea profesorului Kőnig Frigyes, că reprezintă „o metodă clară şi practică de a crea noi înşine imagini nu doar credibile, ci şi spectaculoase”.  
„Cartea sa ne aminteşte cât de important este observatorul, din ochiul căruia pornesc razele ce cuprind întreaga lume. Asta înseamnă că fiecare dintre noi putem nu doar vedea, ci şi înţelege şi reprezenta noi înşine, prin filtrul propriei sensibilităţi, spectacolul lumii în care trăim”, spune Ramona Novicov.

cuperta-perspectiva.jpg

 

Încă de la primele file, cartea Perspectiva îi va dezvălui cititorului cele mai interesante lucruri și momente din istoria acestei tehnici de desen. Din cuprins, cititorul va afla totul despre realizarea schițelor, tainele văzului, desenarea cubului, construcția perspectivei sau construcția umbrelor, totul explicat și ilustrat în amănunt, pentru a putea, în final, să redea orice element din natură, printr-un desen în perspectivă.

Cartea Perspectiva, de Kőnig Frigyes, poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 27,93 de lei, cu o reducere de 30%, doar în acest weekend.

Profită de reducerea de weekend!

Și pentru că vrem să vă determinăm să fiți creativi și să vă manifestați talentul la desen sau pictură, weekendul acesta vă oferim o reducere de 30% la toate cărțile din colecția Micul atelier. Așadar, profitați de moment, alegeți-vă unul sau mai multe dintre aceste minunate „manuale” de desen și pictură, și lăsați-vă ideile să prindă formă și culoare!

 

banner-perspectiva.jpg


Din colecția Micul atelier, vă recomadăm: Peisaje în acuarelă, Ghid de iconografie, Tehnici de realizare a portretului sau Bazele desenului.

2014-08-26 12:55:22

Avem bucuria să vă anunțăm că, săptămâna aceasta, la Editura Casa, și-au făcut apariția două titluri extrem de atractive pentru iubitorii tehnicilor handmade: Țeserea brățărilor din mărgele, de Szabó Ibolya și Origami în 3D de Terleczky Ádám. Cu aceste două noi cărți, colecția Idei creative a ajuns la numărul 97.

Țeserea brățărilor din mărgele, de Szabó Ibolya – Idei creative, nr. 96

Dacă vă plac brățările din mărgele și visați să faceți singuri astfel de bijuterii, cartea Țeserea brățărilor din mărgele este ceea ce căutați. Începând cu descrierea materialelor necesare și a pașilor de lucru, cartea oferă celor interesați cele mai frumoase exemple de brățări țesute din mărgele, pe gherghef, explicate pas cu pas.

 

bratari-margele.jpg

Deoarece țeserea brățărilor din mărgele este o îndeletnicire care necesită puține materiale și poate fi învățată ușor, fiind îndrăgită și de fete și de băieți, autoarea recomandă această carte școlilor și organizatorilor de tabere.

 

Origami în 3D, de Terleczky Ádám – Idei creative, nr. 97

Tehnica origami este deja foarte cunoscută și la noi în țară. După cum spune și titlul cărții, ultimul număr din colecția Idei creative vine totuși cu ceva nou în acest domeniu... origami tridimensional. Potrivit autorului, tehnica origami în 3D, poate fi asemănată cel mai bine cu jocul de tip LEGO, doar că în acest caz, în locul pieselor din plastic se vor asambla elementele din hârtie.  După prezentarea materialelor necesare și explicarea pașilor de lucru, autorul oferă cititorilor câteva exemple de figurine origami în 3D, ca lebede, buburuze, fluturași sau chiar cercei.

 

origami_3d.jpg

Cele două cărți pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa cu o reducere de 20% față de prețul de raft, la doar 11,12 lei bucata.

Din aceeași colecție v-ar mai putea interesa și cărțile: Scrapbooking - minunăţii din hârtie, Flori origami, Quilling - tehnica spiralării hârtiei, Bijuterii din mărgele pentru copii sau Bijuterii din mărgele croşetate.


2014-08-12 11:01:27

Avem bucuria să vă anunțăm că, începând cu această săptămână, Grădina noastră e mai bogată cu un nou titlu: Arbuștii fructiferi – cultivare și îngrijire, deTheresia Gosch, o carte care îi invită pe toți cei care iubesc zmeura, afinele, murele, sau coacăzele, fructe care ne desfată din plin privirile și mai ales gusturile în acest sezon, să devină ei înșiși cultivatori de arbuști fructiferi.

Cartea se deschide cu un scurt istoric al arbuștilor fructiferi, din care aflăm că fructele acestora erau cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Omul primitiv se hrănea cu aceste fructe delicioase care, dacă în trecut erau văzute doar prin păduri, în prezent pot fi cultivate cu ușurință în orice grădină.


arbustii-fructiferi.jpg


După ce se vor familiariza cu soiurile de arbuști cu fructe de tip bacă și soiurile hibride obținute din aceștia, cititorii vor afla toate secretele cultivării și îngrijirii arbuștilor fructiferi, de la plantare până la lucrările de tăiere, fertilizare sau protejare împotriva înghețului. Totodată, cititorii vor afla și care sunt pericolele ce pândesc arbuștii fructiferi, fiind prezentate bolile și dăunătorii specifici fiecărui soi. Iar pentru a ne convinge pe toți că aceste fructe sunt adevărate leacuri de la natură, în final sunt prezentate conținutul de vitamine și minerale al acestora, dar și metodele optime de conservare și consum.

Cartea Arbuștii fructiferi - cultivare și îngrijire poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de doar 23,92 de lei, cu o reducere de 20% față de prețul de raft.

Dintre cărțile despre grădinărit vă mai recomandăm: 12 luni în grădină, Livada – proiectare și îngrijire, Lucrările de tăiere de la A la Z, Cultura viței-de-vie în gospodărie sau Grădina de mirodenii.

 

12 luni.jpgLivada.jpg lucrari-taiere.jpg 

 

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!