Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-09-30 12:13:03

Zilele tot mai racoroase și serile tot mai lungi de toamnă, ne determină să petrecem mai mult timp acasă, departe de zgomotul și agitația orașului. Vă sugerăm să profitați de acest timp și să vă canalizați energia către activități creative, pe care le puteți desfășura atât singuri, cât și alături de copii. Veți petrece timp de calitate, iar rezultatele muncii depuse vă pot înfrumuseța locuința sau le puteți oferi în dar familiei sau prietenilor.

Am selectat pentru dumneavoastră câteva idei de obiecte decorative pe care le puteți realiza din diferite materiale, folosind
tehnici handmade diferite, preluate din ultimele apariții din colecția Idei creative.

1. Mitene cu model spiralat

Dacă doriți să întâmpinați anotimpul rece pregătiți, puteți începe de pe acum să tricotați diferite obiecte care să vă protejeze de frig. Căciuli, eșarfe, veste sau aceste mitene cu model spiralat, modele pe care le găsiți în cartea Tricotaje cu mărgele, Idei creative nr. 107.

mitene-model-spiralat-107.jpg

 

2. Isteața și vicleana

Toamna, plimbările prin pădure pot fi pline de surprize plăcute. Daca se întâmplă să vă întâlniți cu veverița cea isteață și vicleana vulpe, la întoarcerea acasă, puteți confecționa, alături de cei mici, „replicile” din hârtie, după un model din volumul Animăluțe din globuri de hârtie, Idei creative nr. 116.

isteata-vicleana-116.jpg


3. Dansul frunzelor

Cu siguranță frunzele se numără printre atracțiile acestui anotimp. Aurii, arămii sau încă verzi, acestea ne oferă un spectacol care ne încântă privirile la fiecare pas. Inspirați-vă din cartea Quilling - Decorațiuni moderne, numărul 110 din seria Idei creative, și încojurați-vă de obiecte decorative care să vă aducă „dansul frunzelor” în propria locuință.

 

dansul-frunzelor-110.jpg

 

4. Răcitor pentru vin

Alte „vedete” ale acestui sezon sunt strugurii și, nu în ultimul rând, vinul. Pentru cei care doresc să deguste un vin proaspăt și rece, ideea perfectă vine din volumul Decorațiuni interioare din beton pentru avansați - Idei creative nr. 114, din care veți afla cum să confecționați un răcitor pentru vinuri, modern și de efect.

racitor-vin-114.jpg


2015-09-23 07:42:58

Oficial a venit toamna și, cunoscută fiind ca o „doamnă” bogată și generoasă, a pus în coșul ei încărcat cu bunătăți și câteva reduceri pentru voi, prietenii Editurii Casa. Profitați de noua noastră „Promoție de toamnă!” și veți beneficia de reduceri de la 20 până la 50%, la o selecție de cărți în ton cu anotimpul, care v-ar putea fi utile în perioada următoare.

 

banner-promo-toamna.jpg

Am ales pentru voi cărți din aproape toate colecțiile noastre, cărți de grădinărit, cărți cu povești educative sau povești ilustrate pentru copii, cărți cu rețete culinare, cărți hobby, tehnice sau ghiduri de fotografie.

Dintre cele mai atractive titluri îți recomandăm Fii brutar la tine acasă!, Cioplitul în lemn pentru copii, Pivnițe de vinuri, Producerea pălincii și a lichiorului în godpodărie, Grădina ecologică - Belșug în grădină fără săpat sau Cultura viței-de-vie în gospodărie, volume care în acest sezon v-ar putea fi de un real folos.


Vă dorim o toamnă bogată în inspirație și poftă de muncă!

coperta-cioplit.jpgcoperta-brutar.jpg pivnite-coperta.jpg 2015-09-18 11:46:21

Din când în când ne place să vă spunem cine, ce a mai scris despre noi, atât ca să vă ținem la curent cu recomandările partenerilor noștri media, cât și ca să le mulțumim, pe această cale, celor care au încredere în munca noastră, recomandându-ne cititorilor lor.


Prietenii noștri de la Revista Atelierul, unii dintre cei mai noi colaboratori ai noștri, ne recomandă în câteva recenzii-tutoriale inspirate din cele mai recente apariții ale editurii noastre. Răsfoiți și dumneavoastră articolele Recenzie - Figurine din carton ondulat, „Frunzulițe de baie” - cremă de baie preparate acasă, Recenzie - Prepararea săpunului de casă sau Recenzie - Modele string art pe carton și lemn, și lăsați-vă inspirați de munca minunată a editorilor revistei Atelierul.

frunzulite-baie.jpg

Un alt excelent tutorial vine de la Laura Frunză, colaborator veteran, am putea spune, al Editurii Casa. Inspirată de cartea Decorațiuni interioare din beton pentru începători, Laura a creat un superb suport pentru brioșe și ne-a și spus cum, pas cu pas, în articolul Suport din ipsos pentru cupcakes.

 

suport-cupcake.jpg

 

 

O altă rețetă testată și pezentată pas cu pas ne-o oferă Dia Daria, de la Rețetele mele dragi.com, care a pus mâna pe cartea Fii brutar la tine acasă! și s-a apucat de copt... Pogăcele cu brânză feta și pastă de măsline. Și dacă tot v-am făcut poftă de pogăcele, poată vă facem poftă și de un concurs care vă poate aduce ca premiu un volum din cartea Fii brutar la tine acasă. Așadar nu mai stați pe gânduri, participați și voi la acest Giveaway Editura Casa și deveniți adevărați brutari!

 

pogacele-feta.jpg

 2015-09-16 11:30:48

coperta-brutar.jpgV-am tot povestit despre cartea Fii brutar la tine acasă!, de Tóthné Libor Maria, una dintre cele mai recente apariții ale Editurii Casa, însă dacă sunteți pasionat de gătit, e obligatoriu să aveți acest volum în bibliotecă. Astfel că vă oferim ca „mostră” una dintre cele 70 de rețete absolut apetisante din acest volum, o rețetă de plăcintă cu fructe de sezon.


Plăcintă cu fructe

Aluat de bază moale, frăgezit cu brânză, care se poate îmbogăţi – după plac, gusturi și posibilităţi – cu diferite fructe, seminţe, fructe sâmburoase (drupe).

Ingrediente

500 g făină superioară
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
250 g brânză
2 linguri ulei
Circa 200 de ml apă călduță
20 g drojdie proaspătă


Deasupra
1-1,5 kg diferite fructe de sezon
1 linguriță scorțișoară
2-3 linguri zahăr brun
Migdale mărunțite


placinta-fructe.jpgPregătire: circa 40 de minute

Dospire: circa 1 oră
Coacere: 25-30 de minute


Se cerne făina într-un bol și se omogenizează cu sarea și zahărul. Se face o adâncitură în mijloc, se adaugă brânza, se toarnă uleiul și apa, iar la urmă se sfărâmă drojdia. Se începe frământarea cu mâinile sau cu malaxorul.


Se frământă un aluat ușor, mai moale, dar nelipicios. Când nu se mai lipește de bol sau de mâini, se pune într-un bol pentru dospire, se acoperă și se lasă la dospit 45 de minute, până își dublează volumul.


Între timp, se acoperă cu hârtie de copt o tavă de 30 x 45 cm și se pregătesc fructele. Fructele se spală, se scurg și se taie felii sau în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele sau sâmburii. Plăcinta e foarte gustoasă cu pere, piersici, nectarine, prune, zmeură, mure, afine. Zahărul brun se amestecă cu scorţișoara.


Aluatul dospit se răstoarnă cu grijă pe planșeta presărată cu puţină făină și se întinde o foaie de mărimea hârtiei de copt. Aluatul se poate răsturna și direct în tavă, după care se aplatizează și se modelează cu mâinile. Deasupra se așază fructe din belșug, apăsându-le puţin și în aluat. Se presară cu zahărul brun cu scorţișoară și cu migdalele mărunţite.


Plăcinta se lasă la dospit doar cât timp se încinge cuptorul la 180° C. Se coace 25-30 de minute, până devine aurie.

Dacă v-am trezit apetitul cu această rețetă, vă mai spunem că în cartea Fii brutar la tine acasă! veți găsi și rețete de aluat, rețete de pâine, produse de patiserie dulci sau sărate, ca gogoși, covrigi, croissante, chifle, cozonaci, și multe alte bunătățuri.

Dintre cărțile cu rețete culinare vă mai recomadăm Prepararea mezelurilor în gospodărie, Mărul - Cultivare și rețete culinare sau Mierea - Proprietăți și utilizări.

2015-09-11 12:41:15

În fiecare an, Editura Casa întâmpină noul an școlar cu o surpriză pentru elevi, părinți sau profesori, deoarece vrem să-i ajutăm pe cei mici să își dezvolte latura artistică, imaginația și îndemânarea. Anul acesta, le-am pregătit promoția Reduceri de nota 10, valabilă până în 14 septembrie, în cadrul căreia puteți achiziționa, cu 30% reducere, cărți practice pentru copii, care le pot fi utile de-a lungul întregului an școlar.

banner-scoala.jpg

Elevii pot învăța să deseneze, să picteze și să înțeleagă anumite tehnici folosite în aceste domenii, cu ajutorul cărților din colecția Micul atelier, iar din seria Idei creative, vor afla cum să creeze obiecte decorative din diferite materiale, hârtie, carton ondulat, lemn și multe altele, obiecte pe care apoi le pot folosi atât la școală, cât și în timpul liber. Iată câteva exemple!

 

Suporturi pentru cărți cu roboței din carton ondulat - Figurine din carton ondulat, Idei creative nr. 111

 

roboti -suporturi carti.jpg

 

Creion cioplit în lemn - Cioplitul în lemn pentru copii

 

creion-cioplit.jpg

 

 

Semne de carte - Țeserea cu fâșii de hârtie, Idei creative nr. 106

 

semne-de-carte.jpg

 

 

 

2015-09-09 07:23:11

Peste câteva zile, porțile școlilor se vor redeschide, iar dacă pentru unii copii începe un nou an școlar, pentru alții începe o nouă etapă a vieții. Și pentru că vrem ca acest nou început să fie încărcat de creativitate și idei artistice pentru fiecare, le-am pregătit o supriză tuturor elevilor, de la cei mai mici, până la cei din ultimii ani de liceu.

Astfel, în perioada 9 - 14 septembrie, în cadrul promoției Reduceri de nota 10, veți putea alege pentru cei mici, de pe site-ul Editurii Casa, cărți special create pentru ei, care îi vor ajuta să-și dezvolte atât imaginația și creativitate, cât și îndemânarea, și care, în tot acest interval, vor beneficia de o reducere de 30%.

 

banner-scoala.jpg

 

Printre cărțile selectate din colecțiile Idei creative, Micul atelier, dar și altele, veți regăsi titluri atractive, chiar și dintre cele mai recente apariții. Puteți achiziționa cu 30% reducere volumele Cioplitul în lemn pentru copii, Animăluțe din globuri de hârtie, Figurine din carton ondulat, Perspectiva, Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri, dar și cărți cu povești educative sau ilustrate pentru cei mai mici, din colecțiile Hoinari prin anotimpuri sau Bobiță și Buburuză.

Așadar nu pierdeți ocazia, profitați de promoția Reduceri de nota 10 și faceți-le copiilor voștri o surpriză frumoasă la început de an școlar! Le dorim tuturor mult succes și rezultate admirabile!

2015-09-04 12:14:08

coperta-cioplit.jpgMai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, iar cei mici parcă nu mai au astâmpăr. Vă propunem, așadar, să îi provocăm împreună să profite de ultima săptămână de vacanță și să-și consume, în mod creativ, energia acumulată de-a lungul verii.
Cu puțin ajutor din partea dumneavoastră și cu sfaturile noastre din cartea Cioplitul în lemn pentru copii, de Sascha Kempter, cei mici vor învăța cum să dea noi forme lemnului.

 


Steluțe cioplite în lemn - pas cu pas

Aveți nevoie de o rondelă de lemn, preferabil molid, cu diametrul de 10 – 15 cm și o înălțime de 5 cm, hârtie, creion, banc de lucru, menghină, daltă plată, ciocan de lemn, cuțit de cioplit și, opțional, vopsea acrilică galbenă sau aurie, apă, pensulă.

Se lucrează dinspre exterior spre interior și se avansează pas cu pas, lovitură cu lovitură, așa cum vede în prima imagine. (Fig. 1)

Atenție, lemnul trebuie să fie fără noduri! Copiați modelul pe rondela de lemn, vârfurile steluţei ajungând până la marginea discului. (Fig. 2)

Fixați, conform imaginii, rondela în bancul de lucru și faceți o tăietură pe linia întreruptă dintre vârfurile stelei. (Fig. 3)

stelute1.jpg

Cu ajutorul menghinei se fixează lemnul pe bancul de lucru și se cioplește cu dalta plată spațiul dintre vârfurile steluţei îndepărtând de fiecare dată doar o bucăţică mică. (Fig.4)

Cu ajutorul cuţitului de cioplit, puteți tăia și rotunji liniile de contur ale stelei. (Fig. 5)

Se colorează stelele după bunul plac, de exemplu cu culori acrilice. (Fig. 6)


stelute2.jpg


Sugestie

Puteți perfora mijlocul steluţei folosind un burghiu manual, pentru a se putea lipi un beţișor. Ornamentul cu steluţă poate fi un accesoriu minunat al grădinii în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

stelute-mare.jpg

 

Dintre cărțile pentru copii vă mai recomandăm și volumele Animăluțe din globuri de hârtie, Brățări și figurine din elastic, Figurine din carton ondulat sau Țeserea cu fâșii de hârtie, din seria Idei creative. Spor la muncă!

2015-09-01 13:01:36

gradina-eco.jpgDupă toată munca depusă în grădină, în primăvară și în vară, iată că a venit și vremea culesului. Depozităm apoi recolta corespunzător, pentru ca în iarnă să avem pe mese fructe și legume frumoase, sănătoase și, foarte important, ecologice. Ce facem pentru acest lucru, ne spune Elizabeth Krumpach, autoarea cărții Grădina ecologică - Belșug în grădină fără săpat, din care vă oferim, în cele ce urmează, câteva sfaturi.

„Recoltarea (culesul) reprezintă ultima staţie a vieţii pentru legumele şi fructele din grădină, deoarece soarta lor este aceea de a ajunge, mai devreme sau mai târziu, pe mesele noastre”, spune autoarea volumului Grădina ecologică.

Se culege via, se culeg merele în momentul în care încep să își arate culoarea și se fac pregătirile necesare pentru recoltarea și depozitarea legumelor ca țelina, morcovul, etc.
„Fructele se păstrează cel mai bine peste iarnă în clădiri din cărămidă sau în pivniţe. Merele nu se pot depozita în acelaşi loc cu legumele, deoarece produc etilenă, care provoacă putrezirea legumelor. În locul pentru depozitare, temperaturile nu au voie să scadă sub -3° C. În zilele foarte reci, se aşază baloturi de paie în faţa uşilor.

Morcovul, pătrunjelul, sfecla, ţelina şi ridichea neagră mai pot aştepta cu culesul până la venirea
primului îngheţ. Nu strică însă să se facă din timp pregătirile pentru momentul recoltării. Zugrăvirea anuală a clădirilor adiacente nu cere prea multă bătaie de cap, mai ales dacă aceasta se face cu aparatura de stropit. Soluţia de var se pune în aparatură şi cu ajutorul duzei capului de stropit se pulverizează mai uşor varul pe pereţi.
Pregătirile pentru iarnă pot să înceapă cu plantatul pătrunjelului şi al cepei de tuns în ghivece.”

Lucrările din grădina de legume
Frunzele îngălbenite ale verzei de toamnă semnalează lipsa de potasiu. Pentru a remedia această problemă se fac stropiri cu soluţie de tătăneasă. La un kilogram de plantă se adaugă 10 litri de apă.

Lucrările din livadă

În zilele senine şi uscate se culeg ciorchinii de struguri bine copţi. Perele de toamnă se culeg în momentul în care au ajuns la maturitate deplină, atunci când coaja lor este de un verde-pal şi încă nu s-a îngălbenit. Păstrate la temperaturi scăzute, îşi continuă coacerea şi se pot consuma începând din luna ianuarie.
Se tund arbuştii fructiferi.


fructe-toamna.jpg

Metode folosite pentru menţinerea sănătăţii livezilor
Se fac fertilizări cu gunoi de grajd în amestec cu urzici, tătăneasă, ceapă, vetrice şi coada-șoricelului, la baza pomilor care au fructificat deja.

Ce ajunge în cămară?
Pentru gem: prunele, strugurii, perele, măceşele
Pentru pastă de legume: vinetele, ardeii, roşiile, fasolea
Pentru murături: ciolomada, ardeii în oţet, castraveţii, gogonelele
Pentru ceaiuri: măceşele

 

Dintre cărțile de grădinărit, v-ar putea interesa și Lucrările de tăiere de la A la Z, Sere de grădină, Înmulțirea plantelor sau Compostul în gospodărie.

Vă dorim spor la treabă!

 

 

2015-08-28 08:10:49

Sfârșitul de săptămână începe cu o veste foarte bună pentru iubitorii artelor plastice. Timp de trei zile, din 28 până pe 30 septembrie, toate cărțile din colecția Micul atelier vor beneficia de o reducere de 30%, numai în librăria online a Editurii Casa.

Astfel, dacă vă pasionează desenul, grafica, pictura sau alte tehnici picturale cu ajutorul cărora puteți reproduce, pe hârtie sau pe pânză, frumusețea care ne înconjoară, vă recomandăm să începeți prin a descoperi cele mai importante secrete ale acestora.


banner-reduceri.jpg

Cărțile din colecția Micul atelier explică în amănunt toate etapele pe care trebuie să le parcurgeți până să ajungeți să stăpâniți tehnica preferată. Începând cu materialele și ustensilele necesare, fiecare volum din colecție prezintă metodele de lucru, cu exemple ilustrate și explicate pas cu pas.

Dintre cele mai interesante titluri ale colecției, vă recomandăm Clădiri în acuarelă, Pasteluri cu flori, grădini şi câmpuri, Perspectiva, Bazele anatomiei artistice sau Tehnici de realizare a portretului.

Vă dorim un sfârșit de săptămână creativ!


tehnici-protret.jpgBazele anatomiei artistice.jpg 

 

2015-08-24 12:12:13

Săptămâna trecută, la Editura Casa, a apărut numărul 116 din colecția Idei creative, Animăluțe din globuri de hârtie, de Christiane Steffan, un nou volum destinat copiilor creativi, pe care îl recomandăm școlilor și grădinițelor, deoarece prezintă o tehnică handmade ușoară care dezvoltă imaginația și aptitudinile manuale ale copiilor.


coperta-116.jpg


Din volumul Animăluțe din globuri de hârtie, cei mici vor afla, pas cu pas, cum să confecționeze din fâșii de hârtie, cele mai simpatice figurine. Cu ajutorul sfaturilor și șabloanelor oferite de autoare la fiecare model, din mânuțele celor mici vor prinde „viață” broscuțe, iepurași, ursuleți sau pinguini, dar și alte animăluțe vesele și colorate, pe care le vor putea folosi apoi ca obiecte decorative sau să le ofere în dar prietenilor și persoanelor dragi.

Noua apariție din seria Idei creative poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa la prețul de 11,12 lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.

Dintre cărțile pentru copii vă mai recomandăm și volumele Cioplitul în lemn pentru copii, Brățări și figurine din elastice sau Figurine din carton ondulat.

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!