Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-07-29 06:51:58

Fie că vrei să construiești, fie că vrei să renovezi, ca să ai cele mai bune rezultate, ai întotdeauna nevoie de sfaturile unui „meșter priceput”. Și pentru că avem exact ceea ce cauți, iată care sunt cărțile care ți-ar putea fi de folos pentru a-ți realiza proiectele cu succes.


banner-mester.jpg


Dacă planurile tale pentru vara asta includ începerea construcției unei noi locuințe, ai nevoie de cărțile Betonarea cu mijloace proprii, Plăci din gips carton sau  Pivnițe de vinuri. Primele două îți vor dezvălui cum să obții și cum să folosești optim anumite materiale de construcții, iar dacă te tentează să-ți amenajezi o pivniță de vinuri în noua locuință, în cea de-a treia recomandare vei găsi toate informațiile necesare pentru asta. 

Pentru cei care vor să renoveze, Meșterul priceput are cele mai bune sfaturi în cărțile Igrasia – prevenire și combatere sau Degradări și defecte în construcții – Cauze și soluții. Astfel,  dacă îți dorești  o locuință sănătoasă, pune mâna pe aceste volume și ghidează-te în munca ta după sfaturile și studiile de caz prezentate în aceste volume.

Dacă visezi la o schimbare în interiorul casei tale, Meșterul priceput te poate învăța să construiești singur, de la A la Z, o etajeră modernă sau chiar un șemineu. Iar dacă vrei un cuptor de pâine și pizza, îți dăm cele mai bune „rețete”, și pentru cuptoare, dar și pentru pâine și pizza. Pentru toate acestea ai nevoie de cărțile Etajere din lemn, Construirea șemineelor și Cuptoare de pâine și pizza. Rețete incluse.


coperta-etajere.jpgCuptoare de paine si pizza - Editura Casa.jpg 

 

După atâta muncă e nevoie și de un strop de relaxare, pe marginea iazului din grădină. Nu ai încă unul? Nicio problemă, te ajutăm și de această dată. Cartea Iazuri de grădină îți prezintă toate secretele amenajării cu succes a unui iaz de grădină, de la alegerea locului ideal pentru amplasarea acestuia până la momentul populării iazului cu animale și plante.

Nu mai sta pe gânduri dacă vrei ca munca ta să se ridice la nivelul muncii unui profesionist, începe prin a pune pe lista de cumpărături și aceste cărți. 

 

2015-07-24 08:30:24

Promoția „Prețuri de vacanță” se apropie de final. Profită și tu de ultimele trei zile cu prețuri de vacanță și cumpără-ți cărțile preferate acum. Am selectat pentru tine titluri interesante din aproape toate categoriile: hobby, sport, gastronomie, fotografie sau artă.

 

preturi-de-vacanta-banner.jpg

 
Dintre cele mai atractive titluri pe care le poți achiziționa la reducere amintim Cosmetice preparate acasă, Etajere din lemn, Quilling - decorațiuni moderne sau chiar bestsellerul Antrenamentul condamnaților.

Îți dorim un sfârșit de săptămână frumos și răcoros!

 


2015-07-22 12:05:33

iulie-in-gradina.jpgSăptămâna aceasta, Editura Casa are o nouă promoție în desfășurare, o promoție dedicată zilelor de vacanță și timpului liber. Și pentru că știm că vă place să petreceți timpul liber și în grădină, iată ce puteți face prin grădină, în luna iulie. Câteva sfaturi preluate din cartea 12 luni în grădină, de Karl Ploberger, care în cadrul promoției Prețuri de vacanță, beneficiază de o reducere de 30%.Florile și partenerii lor

Nu se udă prea des, mai bine temeinic (30 l/metru pătrat). În zilele caniculare iarba nu se tunde prea scurt. Se seamănă pentru anul următor seminţele de nu-mă-uita, panseluţe, viorele.
Se tund și se fertilizează (îngrășământul bio este ideal) plantele din balcon.

Se îndepărtează florile trecute ale trandafi rilor. Lăstarii se tund sub o pereche de frunze dezvoltate (cinci frunzuliţe mici).
Cu timpul, irisul nu mai înfl orește atât de des, așa că o întinerire este binevenită. După uscarea florilor planta se scoate, rizomul se secţionează în mai multe bucăţi, după care se plantează într un substrat nisipos. Se tund gardurile vii. Se elimină fructele plantelor perene.


Legumele și plantele aromatice
Se plantează gulia, conopida, broccoli și salata. Se seamănă andivele, cicoarea, ceapa verde, ridichile de lună, ridichile de vară, varza chinezească. În lunile călduroase semănatul se face doar seara.
Se seamănă trifoiul pentru îngrășământ verde și muștarul englezesc. Ridichile japoneze corectează solul compactat, datorită rădăcinilor lor mari, care pătrund în adâncime. Se aplică copilitul la tomate (îndepărtarea lăstarilor laterali). Castraveţii se udă regulat și temeinic, în caz contrar fructele devenind amare.
Începe recoltarea la: castraveţi, conopidă, gulii, broccoli, varză, fasole, mazăre, chimen, salată, morcovi, ridichi de lună, dovlecei, ceapă, indiferent de perioada semănatului.
Tomatele și castraveţii, precum și alte legume mai pretenţioase și sensibile, se fertilizează cu îngrășăminte biologice sau cu extract de urzică.


Livada
Datorită tăierilor de vară lumina pătrunde mai ușor în interiorul coroanei. Se recoltează vișinele, cireșele, merele timpurii, piersicile și diferite fructe produse de arbuști. Piersicile se pot recolta în mai multe etape, deoarece se coc eșalonat. La zmeur se recoltează doar fructele mai mari, de cele mai multe ori cele mărunte fiind cu viermi.
În cazul în care recolta este prea mare, se susţin crengile. Se susţin lăstarii tineri ai zmeurului și murului. După recoltare se răresc toţi arbuștii fructiferi. Se elimină toţi lăstarii atacaţi de dăunătorul Resseliella Tebaldi. Un soi de zmeur foarte rezistent la boli este „Autumn Bliss”.

În cadrul promoției „Prețuri de vacanță”, găsiți la reducere și cărțile Mărul - Cultivare și rețete culinare, Compostul în gospodărie sau Orhideele - Minuni multicolore, dar și alte volume, din alte categorii.

 

 preturi-de-vacanta-banner.jpg

 

2015-07-17 07:06:19

Luna lui Cuptor trimite prețurile într-o mini... „vacanță”, lăsând în locul lor reduceri consistente la toate cărțile care ți-ar putea fi utile în acest sezon, acasă sau chiar în călătoriile tale. Fii practic, intră pe site-ul Editurii Casa în perioada 17 – 26 iulie, profită și tu de promoția Prețuri de vacanță și îmbogățește-ți colecția de carte practică.preturi-vacanta.jpg

Promoția cuprinde cărți din toate categoriile: hobby, fotografie, grădinărit, artă, gastronomie sau cărți pentru copii. Dintre cele mai tentante titluri amintim Fotografia de călătorie, 12 luni în grădină, Cosmetice preparate acasă, Pasteluri cu flori grădini și câmpuri sau Quilling - decorațiuni moderne.


Vezi întreaga ofertă promoțională AICI! Îți dorim un weekend plăcut și creativ!

 

 

 

 

2015-07-14 12:59:54

Dacă v-au plăcut ultimele apariții din colecția Idei creative, avem o veste bună pentru voi. Săptămâna aceasta au apărut continuările celor două cărți, și anume: Decorațiuni interioare din beton – pentru avansați și Brățări și figurine din elastice, volume cu care seria Idei creative a ajuns la numărul 115.

 

Decorațiuni interioare din beton, Idei creative nr. 114

Acum că v-ați acomodat cu lucrul cu betonul gata preparat și ați realizat măcar câteva dintre modele prezentate în cartea Decorațiuni interioare din beton – pentru începători, vă aducem noi modele de obiecte decorative sau de uz casnic, destinate avansaților. Cu ajutorul sfaturilor și pașilor de lucru prezentați în cartea Decorațiuni interioare din beton – pentru avansați, de M. Dawidowski, A. Diepolder, S. Gut, E. Reiyh și S. Rogaczewsk-Nogai, veți putea realiza suporturi pentru fructe, suporturi pentru căni sau vaze, ghivece sau răcitoare pentru vinuri, care prin aspectul lor rustic, vor oferi locuinței dumnevoastră un aer cu totul deosebit.


decoratiuni-beton2a.jpg


Brățări și figurine din elastice, Idei creative nr. 115

Continuarea volumului Brățări din elastice aduce în atenția celor interesați de această tehnică noi modele de brățări realizate din elastice colorate, mai complexe sau chiar combinate cu mărgele. În plus, în volumul Brățări și figurine din elastice, de Madaras Kata,  veți găsi și modele de monstruleți, peștișori, și alte figurine sau decorațiuni.


bratari-elastice2a.jpg


Noile apariții pot fi achizționate de pe site-ul Editurii Casa la prețul de 11,12 lei fiecare, beneficiind astfel de o reducere de 20%.

Din colecția Idei creative vă mai recomandăm Figurine din carton ondulat, Quilling - Decorațiuni moderne sau Modele string art pe carton și lemn.

2015-07-10 09:07:31

arbustii-fructiferi.jpgOmul a fost preocupat și interesat, de-a lungul timpului, de conservarea alimentelor, din două motive. Pe de o parte, din dorinţa de a avea o ofertă variată de alimente în sezonul rece, iar pe de altă parte din economie, pentru a nu se deprecia recoltele prea bogate. Iata care sunt metodele de conservare a fructelor arbustilor fructiferi, preluate din cartea Arbuștii fructiferi - Cultivare și îngrijire, din colecția Grădina noastră!

Fructele arbuștilor fructiferi au nevoie de o metodă specială de conservare, deoarece sunt perisabile (ţin cel mult o zi-două). Esenţa diferitelor metode de conservare este întreruperea evoluţiei sau distrugerea microorganismelor dăunătoare produselor. Important este ca la prelucrare să se folosească doar fructe coapte și sănătoase, deoarece rezultatul final realizat din materie primă de calitate inferioară nu poate fi în niciun caz cel dorit.


Congelarea

Înainte de congelare, materia primă trebuie să fie complet uscată; se face o precongelare a produselor (așezate bucată cu bucată pe o tavă). Se porţionează în pungi doar când sunt deja îngheţate. Astfel își păstrează forma iniţială și sunt utilizabile chiar și după dezgheţare, sau pot fi folosite pentru decorare. În special fructele moi (zmeura) sunt predispuse la congelarea într-un singur bloc de gheaţă,  pierzându-și forma iniţială după decongelare. Prin această metodă, produsele își păstrează cele mai multe componente nutritive, vitaminele, sărurile minerale, precum și albuminele și grăsimile.

 

zmeura.jpg


Apertizarea
Cheia succesului în prepararea gemului, compotului și siropului este folosirea recipientelor bine spălate și sterilizate. Acestea se umplu cu compoziţia fierbinte, după care se închid (unele metode de conservare cer închiderea recipientelor înainte de supraîncălzire). Apertizarea constă în fierberea îndelungată a siropurilor, compoturilor și gemurilor în vase închise ermetic, cufundate în apă. Avantajul este faptul că se păstrează multă vreme, cer puţin spaţiu și nu consumă curent electric pe perioada depozitării. Pe de altă parte, în urma fierberii fructele își pierd din valoarea nutritivă și adeseori li se schimbă culoarea.


Conservarea cu zahăr
Metoda se bazează pe principiul conform căruia zahărul este higroscopic. În cantităţi mari, zahărul întrerupe activitatea microorganismelor. Acest proces se poate intensifica prin fierbere sau pasteurizare. Pe acest principiu se bazează procesul de preparare a gemurilor.

 

conservare-fructe.jpg


Uscarea
Principiile de bază ale uscării se aseamănă cu cele ale conservării prin îndulcire. Prin uscare, fructele elimină apa, fapt care preîntâmpină apariţia și proliferarea microorganismelor. Procesul este cunoscut de sute de ani și se folosește și în cazul cărnurilor, plantelor medicinale, peștelui și cerealelor. Conţinutul în apă al produselor trebuie scăzut cu aproximativ 10%, iar cea mai simplă metodă este uscarea la soare (întregi sau feliate). Altă metodă foarte eficientă este uscarea în cuptor (evaporarea apei are loc mult mai rapid). Trebuie să urmărim ca temperatura din cuptor să nu fie prea mare! Adeseori, în urma procesului de uscare, fructele își pierd culoarea și se brunifică. Aceste inconveniente se pot evita prin umectarea fructelor într-o soluţie de acid citric (la 1 litru de apă se adaugă una sau două linguriţe de acid citric). Fructele uscate se păstrează în cutii sau pungi vidate, la temperaturi scăzute, ferite de lumină.

Din aceeași categorie vă mai recomandăm și cărțile Grădina ecologică - Belșug în grădină fără săpat, Grădina de legume sau Livada - Proiectare și îngrijire.

2015-07-07 11:27:02

De curând, la Editura Casa și-a făcut apariția un nou volum destinat celor pasionați de grădinărit, fie ei amatori sau profesioniști. Grădina ecologică – Belșug în grădină fără săpat, de Elizabeth Krumpach, este un volum care promite să ne descopere toate secretele grădinăritului ecologic, inspirat de „zeița grădinăritului” – natura.

gradina-eco.jpg


Așa cum spune și autoarea volumului, dacă s-ar urmări cursul naturii, grădinăritul ar fi o îndeletnicire mult mai ușoară, iar rezultatele ar fi mult în avantajul nostru, atât prin calitatea produselor care ne-ar asigura o sănătate mai bună, cât și prin reducerea cheltuielilor.
Pornind de la această idee, volumul prezintă cititorului toate avantajele grădinăritului ecologic, fără chimicale sau unelte moderne, și metodele de punere în practică a acestuia, în așa fel încât, fie că vei vrea să amenajezi o grădină de legume, fie una decorativă, după lecturarea acestei cărți vei ști exact ce să faci pentru a fi în perfectă comuniune cu natura și cu vietățile din grădină.
Vei afla cum să utilizezi optim toate resursele oferite de mediul înconjurător, începând de la tipurile de sol, până la folosirea plantelor sălbatice ca substanțe nutritive. Vei descoperi cum să combați dăunătorii cu ajutorul miresmelor, cum să ai mereu recolte bogate prin rotația culturilor, care sunt materiile prime pentru ideale pentru compostare și multe alte informații de acest gen, cu ajutorul cărora vei reuși să menții echilibrul natural al grădinii și să ai mereu o recoltă îmbelșugată și sănătoasă.

Grădina ecologică  - Belșug în grădină fără săpat poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, cu 20% reducere, la prețul de 43,92 lei.

Dintre cărțile de grădinărit recomandăm și Iazuri de grădină, Grădina de mirodenii sau Lucrările de tăiere de la A la Z

2015-06-24 12:57:47

cosmetice-coperta.jpgȘtim cu toții că pentru o piele sănătoasă și un bronz de durată, după expunerea îndelungată la soare, pielea are nevoie de un plus de hidratare. Chiar dacă rafturile magazinelor sunt încărcate cu astfel de produse, te sfătuim să încerci un spray răcoritor făcut chiar de către tine, după o rețetă din cartea Cosmetice preparate acasă.


Ce trebuie să faci? Ieși la o plimbare pe la magazinele naturiste sau farmacii și cumpără ingredientele necesare. Ai nevoie de: 0,1 g acid hyaluronic, 5 g etanol (96%), 4 g D-pantenol, 5 g gel de Aloe Vera, concentraţie 10:1, 5 g uree, 4 picături squalan, 80 g apă distilată (deionizată).Toate ingredientele, cu excepţia apei, se toarnă într-o sticluţă cu pompă (100 ml), după care se adaugă apă distilată, răcită. Se agită bine recipientul înainte de folosire, pentru ca uleiurile esenţiale să se amestece bine cu apa.


Efectul răcoritor se poate intensifica dacă în apa caldă se dizolvă un vârf de cuţit de cristale de mentol sau dacă, în loc de apă, se va folosi apă florală de mentă. În locul etanolului se poate utiliza și un extract din plante (de exemplu, extract de iarba tigrului).


spray-plaja.jpg

Datorită faptului că extractele au în principal doar 70% conţinut de alcool, se vor utiliza 6 g de extract și 75 g apă, adică se va scădea cantitatea de apă folosită în amestec.

Pentru ca acest spray să alunge ţânţarii, se vor adăuga și câteva picături de ulei de arbore de ceai și de levănţică.

Dacă ți-a plăcut această rețetă și te tenteaza produsele cosmetice homemade, îți recomandăm și cărțile Prepararea săpunului de casă sau Mierea - Proprietăți și utilizări.

2015-06-23 08:10:29

Nu știm cine a inventat vacanța de vară, dar sigur a fost cineva extrem de creativ, ca o dovadă în plus că din creativitate rezultă numai lucruri minunate. Iar pentru că această latură a omului se poate dezvolta constant, mai ales dacă este stimulată de la vârste fragede, vă propunem ca vara aceasta să vă încurajați copiii să aibă cât mai multe activități creative.

Vacanța de vară e despre odihnă, excursii, joacă, veselie, puțină muncă și creativitate. Dacă vreți să stimulați această latură a copiilor voștri și, totodată, să vă simțiți bine alături de ei, vă ajutăm cu câteva idei creative. Ce puteți face alături de cei mici în această vacanță de vară?

 

1. Cordeluță și colier din elastice colorate - două accesorii perfecte pentru fetițele voastre preluate din cartea Brățări din elastice, în care veți găsi multe alte idei similare.

 

cordeluta-elastice.jpg

 

 2. La pescuit - o altă idee inspirată de vară, preluată din volumul Țeserea cu fâșii de hârtie, în care veți găsi modele de semne de carte, felicitări și multe altele.

 

lapescuit-tesereafasiihartie.jpg

 

 3. Nu te supăra frate - o idee preluată din volumul Figurine din carton ondulat, pe care cei mici o vor indrăgi, reprezentând un joc cu care se vor distra nu doar în timp ce îl vor confecționa, ci și după.

nutesuparafrate-cartonondulat.jpg

 

4. Bunătăți de vară - Modelarea plastilinei a fost și va fi întotdeauna o super distracție pentru cei mici. În volumul din care este preluată această idee veți găsi cele mai hazlii modele de monstruleți, animăluțe și alte jucărioare.

 

modelarea-plastilinei.jpg

 

Pe lângă colecția Idei creative, în care veți găsi o mulțime de titluri interesante adresate celor mici, vă mai recomadăm și colecțiile de cărți cu povești educative și povești ilustrate, Bobiță și Buburuză și Hoinari prin anotimpuri.

 

Le dorim tuturor copiilor o vacanță de vară plină de inspirație și veselie!

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!