Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-09-01 13:01:36

gradina-eco.jpgDupă toată munca depusă în grădină, în primăvară și în vară, iată că a venit și vremea culesului. Depozităm apoi recolta corespunzător, pentru ca în iarnă să avem pe mese fructe și legume frumoase, sănătoase și, foarte important, ecologice. Ce facem pentru acest lucru, ne spune Elizabeth Krumpach, autoarea cărții Grădina ecologică - Belșug în grădină fără săpat, din care vă oferim, în cele ce urmează, câteva sfaturi.

„Recoltarea (culesul) reprezintă ultima staţie a vieţii pentru legumele şi fructele din grădină, deoarece soarta lor este aceea de a ajunge, mai devreme sau mai târziu, pe mesele noastre”, spune autoarea volumului Grădina ecologică.

Se culege via, se culeg merele în momentul în care încep să își arate culoarea și se fac pregătirile necesare pentru recoltarea și depozitarea legumelor ca țelina, morcovul, etc.
„Fructele se păstrează cel mai bine peste iarnă în clădiri din cărămidă sau în pivniţe. Merele nu se pot depozita în acelaşi loc cu legumele, deoarece produc etilenă, care provoacă putrezirea legumelor. În locul pentru depozitare, temperaturile nu au voie să scadă sub -3° C. În zilele foarte reci, se aşază baloturi de paie în faţa uşilor.

Morcovul, pătrunjelul, sfecla, ţelina şi ridichea neagră mai pot aştepta cu culesul până la venirea
primului îngheţ. Nu strică însă să se facă din timp pregătirile pentru momentul recoltării. Zugrăvirea anuală a clădirilor adiacente nu cere prea multă bătaie de cap, mai ales dacă aceasta se face cu aparatura de stropit. Soluţia de var se pune în aparatură şi cu ajutorul duzei capului de stropit se pulverizează mai uşor varul pe pereţi.
Pregătirile pentru iarnă pot să înceapă cu plantatul pătrunjelului şi al cepei de tuns în ghivece.”

Lucrările din grădina de legume
Frunzele îngălbenite ale verzei de toamnă semnalează lipsa de potasiu. Pentru a remedia această problemă se fac stropiri cu soluţie de tătăneasă. La un kilogram de plantă se adaugă 10 litri de apă.

Lucrările din livadă

În zilele senine şi uscate se culeg ciorchinii de struguri bine copţi. Perele de toamnă se culeg în momentul în care au ajuns la maturitate deplină, atunci când coaja lor este de un verde-pal şi încă nu s-a îngălbenit. Păstrate la temperaturi scăzute, îşi continuă coacerea şi se pot consuma începând din luna ianuarie.
Se tund arbuştii fructiferi.


fructe-toamna.jpg

Metode folosite pentru menţinerea sănătăţii livezilor
Se fac fertilizări cu gunoi de grajd în amestec cu urzici, tătăneasă, ceapă, vetrice şi coada-șoricelului, la baza pomilor care au fructificat deja.

Ce ajunge în cămară?
Pentru gem: prunele, strugurii, perele, măceşele
Pentru pastă de legume: vinetele, ardeii, roşiile, fasolea
Pentru murături: ciolomada, ardeii în oţet, castraveţii, gogonelele
Pentru ceaiuri: măceşele

 

Dintre cărțile de grădinărit, v-ar putea interesa și Lucrările de tăiere de la A la Z, Sere de grădină, Înmulțirea plantelor sau Compostul în gospodărie.

Vă dorim spor la treabă!

 

 

2015-08-28 08:10:49

Sfârșitul de săptămână începe cu o veste foarte bună pentru iubitorii artelor plastice. Timp de trei zile, din 28 până pe 30 septembrie, toate cărțile din colecția Micul atelier vor beneficia de o reducere de 30%, numai în librăria online a Editurii Casa.

Astfel, dacă vă pasionează desenul, grafica, pictura sau alte tehnici picturale cu ajutorul cărora puteți reproduce, pe hârtie sau pe pânză, frumusețea care ne înconjoară, vă recomandăm să începeți prin a descoperi cele mai importante secrete ale acestora.


banner-reduceri.jpg

Cărțile din colecția Micul atelier explică în amănunt toate etapele pe care trebuie să le parcurgeți până să ajungeți să stăpâniți tehnica preferată. Începând cu materialele și ustensilele necesare, fiecare volum din colecție prezintă metodele de lucru, cu exemple ilustrate și explicate pas cu pas.

Dintre cele mai interesante titluri ale colecției, vă recomandăm Clădiri în acuarelă, Pasteluri cu flori, grădini şi câmpuri, Perspectiva, Bazele anatomiei artistice sau Tehnici de realizare a portretului.

Vă dorim un sfârșit de săptămână creativ!


tehnici-protret.jpgBazele anatomiei artistice.jpg 

 

2015-08-24 12:12:13

Săptămâna trecută, la Editura Casa, a apărut numărul 116 din colecția Idei creative, Animăluțe din globuri de hârtie, de Christiane Steffan, un nou volum destinat copiilor creativi, pe care îl recomandăm școlilor și grădinițelor, deoarece prezintă o tehnică handmade ușoară care dezvoltă imaginația și aptitudinile manuale ale copiilor.


coperta-116.jpg


Din volumul Animăluțe din globuri de hârtie, cei mici vor afla, pas cu pas, cum să confecționeze din fâșii de hârtie, cele mai simpatice figurine. Cu ajutorul sfaturilor și șabloanelor oferite de autoare la fiecare model, din mânuțele celor mici vor prinde „viață” broscuțe, iepurași, ursuleți sau pinguini, dar și alte animăluțe vesele și colorate, pe care le vor putea folosi apoi ca obiecte decorative sau să le ofere în dar prietenilor și persoanelor dragi.

Noua apariție din seria Idei creative poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa la prețul de 11,12 lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.

Dintre cărțile pentru copii vă mai recomandăm și volumele Cioplitul în lemn pentru copii, Brățări și figurine din elastice sau Figurine din carton ondulat.

2015-08-19 07:59:33

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii manifestă interes pentru diferite îndeletniciri. Pentru cei pasionați de sculptură sau cioplit, avem de acum o nouă apariție care îi va ajuta să-și dezvolte și să-și cultive această pasiune, cartea Cioplitul în lemn pentru copii, de Sasha Kempter.

coperta-cioplit.jpg

După ce a reușit să aducă un simplu hobby la nivel de artă și să evolueze de la amator la profesionist, Sasha Kempter scrie această carte-manual care se adresează tuturor copiilor ce doresc să învețe să dea forme noi lemnului.

Cu ajutorul volumului Cioplitul în lemn pentru copii, cei mici vor face primii pași în această artă și vor afla toate secretele acesteia. Începând cu uneltele de care au nevoie și modul de utilizare a acestora, copiii vor descoperi care sunt tehnicile folosite în sculptură.

După ce vor stăpâni răzuirea cu cuțitul, ascuțirea, diferitele tipuri de secționări sau tăirea prin împingere, cei mici vor afla cum să cioplească, pas cu pas, instrumente de scris, instrumente de percuție, cutii pentru bijuterii, steluțe, peștișori, nave cu vele, șiraguri de mărgele și multe alte obiecte pe care le vor putea folosi atât ca jucării, cât și ca obiecte decorative.

 

cioplitul-in-lemn-stelute.jpg

Cartea Cioplitul în lemn pentru copii, de Sasha Kempter, poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa la prețul de 31,92 de lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.

 

2015-08-09 10:39:31

palinca.jpgBorcanele cu gem, compot sau dulceață și-au făcut deja loc pe rafturile din cămară. De acum culegem fructele pe care le vom folosi ca să obținem pălincă sau lichioruri. Ce trebuie să știm însă despre perioada și modul de recoltare a acestora pentru a avea rezultatele dorite? Iată câteva sfaturi preluate din cartea Producerea pălincii și a lichiorului în gospodărie, de  Panyik Gáborné.

De obicei, fructele se recoltează pe baza unor planuri individuale. Se iau în considerare particularităţile de cultură și cele sezoniere. Bineînţeles, planul nu este bătut în cuie, deoarece adeseori poate fi influenţat de condiţiile meteo.

Chiar și în cel mai bun sezon pot apărea mici piedici în derularea planului stabilit, cum ar fi, de exemplu, prezenţa precipitaţiilor abundente chiar înainte de perioada coacerii depline. Acest aspect poate avea urmări neplăcute: „diluarea fructelor” – odată cu creșterea cantităţii de apă scade conţinutul în zaharuri al fructului; prezenţa acizilor – se strică valorile nutritive și se pierde o parte din cantitatea substanţelor aromate. Însă un prejudiciu mult mai mare este produs de apariţia infecţiilor. În cazul în care coaja fructului copt s-a subţiat deja, se rupe sub influenţa precipitaţiilor și a umidităţii din aer, determinând astfel putrezirea. Datorită pământului jilav, nu se poate intra pe suprafaţa cultivată, recoltarea de urgenţă fiind astfel mult încetinită, aproape imposibilă. Transportul fructelor în această stare produce pagube pe mai departe, deoarece în urma zdruncinării acestea lasă o cantitate mare de zeamă, favorizând acţiunea bacteriilor, putregaiurilor și drojdiilor. Aceste fructe ajung la prelucrare într-o stare deplorabilă, oţetite și în mare parte fermentate. Fructele cu coacere prelungită (sămânţoasele – măr, păr, gutui) dobândesc aromă maxima în urma procesului de coacere deplină.

Culesul fructelor se organizează în așa fel încât se face o separare a fructelor destinate consumului în stare proaspătă (pulpa mai tare, în stadiul dinaintea coacerii depline) de cele pentru industrializare, foarte coapte (gemuri, dulceţuri) sau pălincă. Se aleg în prealabil fructele zdrobite, alterate. În urma acestui proces se îndepărtează și elementele străine (frunze, crengi), astfel încât la pregătirea materiei prime pentru borhot se aplică doar spălarea fructelor.

În cazul culegerii mecanizate, cantitatea de fructe adunată este mult mai mare, de unde se ajunge la concluzia că această metodă este mai eficientă din punct de vedere economic. Aparatele din zilele noastre sunt mai blânde, pretându-se mai bine la sistemele de recoltare și producţie. În cazul plantaţiilor mari, culegerea mecanizată este precedată de pulverizarea fructelor cu soluţii universale de accelerare a procesului de coacere (cum ar fi Etofonal), care provoacă uscarea codiţei. În urma presiunii provocate de aparatul de cules, fructele la care s-au aplicat stropiri de acest gen se desprind foarte ușor și se păstrează într-o stare bună.

Orele dimineţii (după ce roua se evaporă) și ale după-amiezilor târzii sunt cele mai potrivite pentru culegerea fructelor. În aceste perioade, temperatura fructului este mai mică. Astfel, fructele pregătite pentru borhot au o temperatură mai mică de 20° C. În cazul in care nu se poate realiza acest lucru înainte de preparare, fructele se depozitează într-un loc răcoros, la 15-18° C. O altă soluţie este răcirea borhotului la temperaturile corespunzătoare înainte de introducerea lui în recipientele de fermentare.


banner-palinca.jpg

La culegerea fructelor se recomandă folosirea recipientelor și a lădiţelor din material plastic cu pereţii închiși. Acestea se spală și se dezinfectează ușor. Așezate unele peste altele, nu periclitează fructul la transport, iar pierderea suculenţei în timpul transportului nu se produce. Datorită capacelor închise se reduce mult efectul oxidării și al infectării microbiologice. Recipientele utilizate la cules și la transport se curăţă și se dezinfectează periodic.

Dacă v-am stârnit curiozitatea cu acest articol din cartea Producerea pălincii și a lichiorului în gospodărie, v-ar putea interesa și cărțile Prepararea mezelurilor în gospodărie, Mărul – Cultivare și rețete culinare sau Fii brutar la tine acasă!.  

2015-08-05 07:49:53

Ai ținut vreodată în mână o carte dintre filele căreia să simți, parcă, ieșind miros de pâine caldă? Când vei răsfoi prima dată cartea Fii brutar la tine acasă!, de Tóthné Libor Maria, îți garantăm că te vor învălui toate aromele pâinii proaspăt scoase din cuptor și-ți vei dori să încerci și tu rețetele apetisante prezentate în acest volum.

 

coperta-brutar.jpg


Noua apariție a Editurii Casa, volumul Fii brutar la tine acasă!, se adresează tuturor celor care vor să-și răsfețe simțurile cu o pâine făcută chiar de ei. Fie că ești amator, fie că ești profesionist, cu siguranță din acest volum vei descoperi o mulțime de lucruri noi despre cum se face pâinea, începând de la pregătirea și frământarea aluatului, până la momentul servirii ei.

De ce ai nevoie pentru a coace o pâine cu adevărat bună? Făină, apă, drojdie, sare, „condimentate” cu multă dragoste și un strop de răbdare, deoarece „pâinea bună este rezultatul atenției și al încercărilor îndelungate”, spune autoarea volumului. După ce vei afla care sunt pașii până la coacerea unei pâini sau a unui aluat de calitate, vei descoperi 70 de rețete de pâine și produse de patiserie dulci sau sărate, ilustrate cu cele mai ispititoare fotografii. Cozonaci, chifle, cornuri, gogoși, croissante, baghete și multe altele, despre care nu mai zicem nimic... te lăsăm pe tine să le descoperi.

paine1.jpg

Cartea Fii brutar la tine acasă! poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 55,20 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.

Din aceeași categorie, recomandăm și cărțile Prepararea mezelurilor în gospodărie, Mărul - Cultivare și rețete culinare sau Producerea pălincii și a lichiorului în gospodărie.

 

 

 

2015-07-30 22:50:03

La final de săptămână, avem vești bune pentru fanii colecției Meșterul priceput. Începând de azi, până duminică, toate cărțile din această colecție vor beneficia de reduceri de până la 30%!

 

banner-mester-reduceri.jpg

Așadar, dacă vrei să faci o schimbare în casa ta, să renovezi sau să construiești, nu mai sta pe gânduri! Ai încredere în sfaturile prețioase ale „meșterului” nostru priceput și cumpără acum cărțile de care ai nevoie. Reducerile sunt valabile în perioada 31 iulie - 2 august.

Dintre volumele care ți-ar putea atrage atenția, amintim: Iazuri de grădină, Pivinițe de vinuri, Etajere din lemn sau Construirea șemineelor

2015-07-29 06:51:58

Fie că vrei să construiești, fie că vrei să renovezi, ca să ai cele mai bune rezultate, ai întotdeauna nevoie de sfaturile unui „meșter priceput”. Și pentru că avem exact ceea ce cauți, iată care sunt cărțile care ți-ar putea fi de folos pentru a-ți realiza proiectele cu succes.


banner-mester.jpg


Dacă planurile tale pentru vara asta includ începerea construcției unei noi locuințe, ai nevoie de cărțile Betonarea cu mijloace proprii, Plăci din gips carton sau  Pivnițe de vinuri. Primele două îți vor dezvălui cum să obții și cum să folosești optim anumite materiale de construcții, iar dacă te tentează să-ți amenajezi o pivniță de vinuri în noua locuință, în cea de-a treia recomandare vei găsi toate informațiile necesare pentru asta. 

Pentru cei care vor să renoveze, Meșterul priceput are cele mai bune sfaturi în cărțile Igrasia – prevenire și combatere sau Degradări și defecte în construcții – Cauze și soluții. Astfel,  dacă îți dorești  o locuință sănătoasă, pune mâna pe aceste volume și ghidează-te în munca ta după sfaturile și studiile de caz prezentate în aceste volume.

Dacă visezi la o schimbare în interiorul casei tale, Meșterul priceput te poate învăța să construiești singur, de la A la Z, o etajeră modernă sau chiar un șemineu. Iar dacă vrei un cuptor de pâine și pizza, îți dăm cele mai bune „rețete”, și pentru cuptoare, dar și pentru pâine și pizza. Pentru toate acestea ai nevoie de cărțile Etajere din lemn, Construirea șemineelor și Cuptoare de pâine și pizza. Rețete incluse.


coperta-etajere.jpgCuptoare de paine si pizza - Editura Casa.jpg 

 

După atâta muncă e nevoie și de un strop de relaxare, pe marginea iazului din grădină. Nu ai încă unul? Nicio problemă, te ajutăm și de această dată. Cartea Iazuri de grădină îți prezintă toate secretele amenajării cu succes a unui iaz de grădină, de la alegerea locului ideal pentru amplasarea acestuia până la momentul populării iazului cu animale și plante.

Nu mai sta pe gânduri dacă vrei ca munca ta să se ridice la nivelul muncii unui profesionist, începe prin a pune pe lista de cumpărături și aceste cărți. 

 

2015-07-24 08:30:24

Promoția „Prețuri de vacanță” se apropie de final. Profită și tu de ultimele trei zile cu prețuri de vacanță și cumpără-ți cărțile preferate acum. Am selectat pentru tine titluri interesante din aproape toate categoriile: hobby, sport, gastronomie, fotografie sau artă.

 

preturi-de-vacanta-banner.jpg

 
Dintre cele mai atractive titluri pe care le poți achiziționa la reducere amintim Cosmetice preparate acasă, Etajere din lemn, Quilling - decorațiuni moderne sau chiar bestsellerul Antrenamentul condamnaților.

Îți dorim un sfârșit de săptămână frumos și răcoros!

 


2015-07-22 12:05:33

iulie-in-gradina.jpgSăptămâna aceasta, Editura Casa are o nouă promoție în desfășurare, o promoție dedicată zilelor de vacanță și timpului liber. Și pentru că știm că vă place să petreceți timpul liber și în grădină, iată ce puteți face prin grădină, în luna iulie. Câteva sfaturi preluate din cartea 12 luni în grădină, de Karl Ploberger, care în cadrul promoției Prețuri de vacanță, beneficiază de o reducere de 30%.Florile și partenerii lor

Nu se udă prea des, mai bine temeinic (30 l/metru pătrat). În zilele caniculare iarba nu se tunde prea scurt. Se seamănă pentru anul următor seminţele de nu-mă-uita, panseluţe, viorele.
Se tund și se fertilizează (îngrășământul bio este ideal) plantele din balcon.

Se îndepărtează florile trecute ale trandafi rilor. Lăstarii se tund sub o pereche de frunze dezvoltate (cinci frunzuliţe mici).
Cu timpul, irisul nu mai înfl orește atât de des, așa că o întinerire este binevenită. După uscarea florilor planta se scoate, rizomul se secţionează în mai multe bucăţi, după care se plantează într un substrat nisipos. Se tund gardurile vii. Se elimină fructele plantelor perene.


Legumele și plantele aromatice
Se plantează gulia, conopida, broccoli și salata. Se seamănă andivele, cicoarea, ceapa verde, ridichile de lună, ridichile de vară, varza chinezească. În lunile călduroase semănatul se face doar seara.
Se seamănă trifoiul pentru îngrășământ verde și muștarul englezesc. Ridichile japoneze corectează solul compactat, datorită rădăcinilor lor mari, care pătrund în adâncime. Se aplică copilitul la tomate (îndepărtarea lăstarilor laterali). Castraveţii se udă regulat și temeinic, în caz contrar fructele devenind amare.
Începe recoltarea la: castraveţi, conopidă, gulii, broccoli, varză, fasole, mazăre, chimen, salată, morcovi, ridichi de lună, dovlecei, ceapă, indiferent de perioada semănatului.
Tomatele și castraveţii, precum și alte legume mai pretenţioase și sensibile, se fertilizează cu îngrășăminte biologice sau cu extract de urzică.


Livada
Datorită tăierilor de vară lumina pătrunde mai ușor în interiorul coroanei. Se recoltează vișinele, cireșele, merele timpurii, piersicile și diferite fructe produse de arbuști. Piersicile se pot recolta în mai multe etape, deoarece se coc eșalonat. La zmeur se recoltează doar fructele mai mari, de cele mai multe ori cele mărunte fiind cu viermi.
În cazul în care recolta este prea mare, se susţin crengile. Se susţin lăstarii tineri ai zmeurului și murului. După recoltare se răresc toţi arbuștii fructiferi. Se elimină toţi lăstarii atacaţi de dăunătorul Resseliella Tebaldi. Un soi de zmeur foarte rezistent la boli este „Autumn Bliss”.

În cadrul promoției „Prețuri de vacanță”, găsiți la reducere și cărțile Mărul - Cultivare și rețete culinare, Compostul în gospodărie sau Orhideele - Minuni multicolore, dar și alte volume, din alte categorii.

 

 preturi-de-vacanta-banner.jpg

 

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!