Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-04-17 12:15:59

Pentru că știm că aspectul fizic este întotdeauna foarte important și pentru că în cărțile noastre se găsesc și secrete despre cum să vă mențineți în formă cu ajutorul produselor naturale, făcute chiar de voi, vă oferim o mică „mostră” din cartea Danielei Guaiti, Mierea – proprietăți și utilizări, o rețetă de tonic din miere și castraveți pentru tenul mixt.


tonic-miere.jpgDe ce aveți nevoie?


2 linguri de miere
1 castravete

Curăţaţi castravetele, apoi tăiaţi-l în bucăţi mai groase, pe care le puneţi în blender. Lăsaţi pornit aparatul până obţineţi un piure omogen, filtraţi-l printr-un tifon, apoi stoarceţi ușor, în așa fel încât să colectaţi tot sucul într-un castron.

Adăugaţi mierea în sucul rezultat de la castravete, omogenizaţi, apoi decantaţi tonicul obţinut într-un flacon de plastic sau într-o sticlă și puneţi-i capacul. Lichidul se va păstra la frigider timp de o săptămână.

Mierea.jpgÎn momentul utilizării se agită ușor, apoi se îmbibă acest tonic într-un tampon de bumbac (sau vată); tamponaţi ușor atât faţa cât și gâtul, curăţate în prealabil pentru a fi perfect curate, și lăsaţi tonicul să acţioneze.

Astringent și purificator, acest tonic este ideal pentru tipul de ten mixt.

Cartea Mierea – proprietăți și utilizări prezintă varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi cele mai apreciate sortimente româneşti. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică, prezentând numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, dar şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii

Vă mai recomandăm cărțile Mărul – Cultivare și rețete culinare, Prepararea săpunului de casă sau Sauna – desfătare pentru minte și trup.

2015-04-15 11:57:00

Oficial e primăvară, grădinile sunt tot mai verzi, iar lucrările de grădinărit sunt tot mai multe. Cum să le faci față și cum să îți pregătești din timp grădina pentru noul sezon? Urmează sfaturile lui Karl Ploberger din cartea 12 luni în grădină și, cu „treabă puțină, dar eficientă”, te vei putea bucura din plin de paradisul din grădina ta. Așadar, ce e de făcut în grădină în luna aprilie?


12 luni.jpgFlorile și partenerii lor

Se îndepărtează materialele folosite pentru protecţia plantelor din iarnă (ex. crengile uscate), deoarece plantele înmuguresc și aceste materiale provoacă daune serioase.
Dacă solul este zvântat se începe plantarea. Zilele potrivite pentru plantare sunt cele mai noroase. Rădăcinile plantelor se mocirlesc sau se umectează în prealabil. Plantele la ghiveci se scufundă în apă, până când nu se mai observă bule de aer. Cele cu rădăcini libere se lasă să se hidrateze.
În luna aprilie se seamănă majoritatea plantelor anuale: ochiul-boului, Scabiosa canescens. Plantele mai robuste pot fi scoase afară în câmp. Se despart tufele plantelor perene care înfloresc la începutul lunii iulie. Restul perenelor se vor despărţi toamna sau după trecerea perioadei de înflorire, în caz contrar riscăm să perturbăm procesul de înflorire. Se susţin arbuștii și plantele perene. Tot acum se fac primii pași în întreţinerea gazonului: fertilizarea de primăvară cu substanţe organice bogate în azot, irigarea, scarificarea (după primul tuns). Nu se elimină frunzele bulboaselor (narcise, brândușe), ci se așteaptă veștejirea acestora de la sine. La sfârșitul lunii aprilie se poate începe însămânţarea gazonului. Tuberculii daliilor se plantează într-un sol argilos, la distanţă mare unul faţă de altul. Acum se plantează și tuberobulbii gladiolelor. Acestea înmuguresc abia după trecerea îngheţurilor târzii. În zilele însorite se scot ghivecele și jardinierele la soare.

Legumele, speciile aromatice și condimentare

Se face o analiză chimică (cartare agrochimică) a solului. Prin fertilizarea dirijată se face economie din punct de vedere financiar și totodată se protejează natura. Se recomandă folosirea îngrășământului natural.

capsuni-12luni.jpgÎngrășământul verde: Phacelia cu rădăcinile ei puternice și condurașii din umbra ajută la fixarea substanţelor nutritive, afânarea solului și la dispariţia buruienilor (prin înăbușirea lor).
Leguminoasele: datorită bacteriilor fixatoare de azot (de tip Rhizobium și Azobacter) din nodozităţile de pe sistemul radicular – cum sunt trifoiul, fasolea și mazărea – îmbogăţesc conţinutul în azot al solurilor sărace.
În răsadniţe și solarii răsar castraveţii și dovleceii zucchini. În spaţiile protejate se plantează conopida, gulia și se seamănă chimenul.
În câmp se seamănă mazărea, prazul, morcovul, ridichile de lună, ridichile de vară, ceapa, salata, cartofii, sfecla pentru peţiol și frunze.
Se plantează salata de frunze, broccoli, chimenul negru.
Se poate muta groapa cu compost dacă este nevoie. Compostul trebuie să fie potrivit (nu foarte umed, dar nici foarte uscat).

Livada


Se plantează arbuștii cu fruct de tip bacă. Aceștia se pot înmulţi prin marcotaj. Se apleacă unele ramuri și se mușuroiesc. După înrădăcinare, fiecare ramură se detașează de planta-mamă și formează o plantă de sine stătătoare. Se așază un strat de mulci sub arbuștii cu fruct de tip bacă. Se pun paie între căpșuni, pentru a evita murdărirea fructelor. În cazul în care cireșul nu se autopolenizează, trebuie să se aibă în vedere polenizarea lui. Piersicii se pot tunde și în timpul înfloririi

Dintre cărțile de grădinărit care v-ar putea fi utile în acest sezon, vă recomandăm: Arbuștii fructiferi - Cultivare și îngrijire, Grădina de mirodenii, Grădina de legume, Dăunători și agenți patogeni sau Livada - Proiectare și îngrijire.

0-mirodenii.jpg0-arbusti.jpg 0-livada.jpg  

  

 

2015-04-09 12:37:47

Un musafir mult așteptat a ajuns de curând pe la Editura Casa... Așa cum intuiați, a venit și pe la noi iepurașul de Paști și a adus cu el surprize pentru toți prietenii noștri: reduceri de la 20 până la 50% la diferite cărți selectate din toate colecțiile Editurii Casa, în cadrul promoției Reducerile iepurașului.

casa husvet 2015.jpg

Astfel, dacă ești pasionat de grădinărit, de fotografie, meșteșugărit, de artă sau te atrag diferite tehnici handmade, intră pe site-ul Editurii Casa și alege-ți cărțile preferate, din 9 până pe 13 aprilie beneficiezi de reduceri de 20, 25, 30, 35, 40 și 50%!

Dintre cele mai tentante titluri, vă recomandăm Prepararea mezelurilor în gospodărie, Ornamente hazlii de Paști, Hai pe net, bunicule!, Prepararea săpunului de casă, Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri, Ghidul fotografiei de produs  sau Orhideele – Minuni multicolore.

 

ornamente-pasti.jpgmezeluri-coperta.jpg Hai pe net, bunicule_netes.jpg 

 

2015-04-03 12:12:08

Fie că vrei să faci un cadou celor dragi, fie că vrei să te inspiri pentru pregătirile de Paști, cărțile Editurii Casa pot fi un bun ajutor, în orice situație. Iar cum săptămâna aceasta, Promoția Primăverii este în plină desfășurare, e momentul optim să le faci o bucurie celor dragi, oferindu-le o carte cadou sau surprinzându-i cu cele mai frumoase și vesele decorațiuni de Paști!

Promoția primăverii îți aduce reduceri suplimentare la toate cumpărăturile de pe site-ul nostru, până pe data de 6 aprilie. Ce trebuie să faci? Intră pe site-ul nostru, uită-te bine printre rafturile librăriei noastre online și găsește floricele care au răsărit printre cărți. Fiecare floare adăugată la „buchet” îți va aduce un procent în plus la reducerile oferite de Editura Casa.

promotia-primaverii.jpg

 

Reducerile suplimentare se aplică doar produselor care, în mod obișnuit, nu beneficiază de reduceri mai mari de 20%. Pentru a putea „culege” floricelele promoționale, trebuie să fii logat pe site! Dacă nu ai incă un cont de utilizator, creează-ți unul chiar acum, AICI!

Iată câteva idei, preluate din cărțile Editurii Casa, din care te poți inspira!

Idei pentru decorarea sau vopsirea ouălor de PaștiOuă de Paști - Idei creative nr. 8, Ouă de Paști cu motive florale - Idei creative nr. 89

oua-pasti-colaj.jpg

 

Decorațiuni handmade pentru Paști - Jucării din cofraje de ouă, Idei creative nr. 73, Ghirlande vesele din hârtie - Idei creative nr. 37, Figurine de Paști - Idei creative nr. 9, Ornamente hazlii de Paști - Idei creative nr. 108

 

deco-pasti-2.jpg

 

Rețete culinare pentru masa de Paști - Mărul - Cultivare și rețete culinare, Prepararea mezelurilor în gospodărie, din colecția Cămara bunicii

mancaruri-pasti.jpg

2015-04-01 06:43:44

mezeluri-coperta.jpgAnunțăm cu bucurie apariția numărului trei din colecția Cămara bunicii, volumul Prepararea mezelurilor în gospodărie, de Bernhard Gahm, o carte pe care, pentru binele dumneavoastră, vă recomandăm să nu o răsfoiți pe stomacul gol.


Așa cum reiese și din introducerea cărții, în ultimii ani, oamenii sunt tot mai puțin tentați să consume mezeluri din comerț.
Nesiguranța privind modul de preparare a acestora, zvonurile despre felul în care sunt întreținute și hrănite animalele în fermele mari, îi determină pe consumatori să stea tot mai departe de rafturile cu mezeluri din magazine și să se orienteze către prepararea acestora cu propriile ingrediente, în propriile locuințe. Tocmai din acest motiv, în cartea Prepararea mezelurilor în gospodărie, autorul se adresează atât măcelarilor profesioniști, pentru îmbogățirea și desăvârșirea cunoștințelor acestora, cât și amatorilor care vor să învețe să prepare singuri cârnați sau alte mezeluri pentru consumul propriu.

Pas cu pas, cartea informează cititorii care sunt sortimentele de carne și condimente folosite pentru prepararea cârnaților de diferite tipuri, în ce constă procesul de afumare și care sunt condițiile optime de depozitare și păstrare a acestora.
Pe lângă rețetele de cârnați și alte mezeluri crude sau fierte, cititorii vor descoperi, în acest volum, și rețete de pateuri și aspicuri din carne de porc, rață, curcan sau miel, dar și preparate din carne cu conținut redus de grăsime, pentru persoanele cu probleme de sănătate, toate rețetele fiind ilustrate cu fotografii care îți vor trezi, cu singuranță, pofta de... ceva bun.

 

aspicuri.jpg

Dacă vă tentează noul nostru volum din colecția Cămara bunicii, vă recomandăm să încercați câteva dintre rețetele prezentate, pentru masa de Paști. Rețete de mâncăruri, prăjituri sau torturi delicioase care vor impresiona orice invitat veți găsi și în cărțile Mărul – Cultivare și rețete culinare sau Mierea – Proprietăți și utilizări.

 2015-03-27 12:49:29

A ajuns primăvara și pe la Editura Casa și a adus cu ea o nouă promoție. Însă, ca să poți profita și tu de noua promoție, te punem puțin la treabă. Ce trebuie să faci? Intră pe site-ul nostru, uită-te bine printre rafturile librăriei noastre online și găsește floricele care au răsărit printre cărți. Fiecare floare adăugată la „buchet” îți va aduce un procent în plus la reducerile oferite de Editura Casa.

Promoția se desfășoară în perioada 27 martie – 6 aprilie
, iar reducerile suplimentare se aplică doar produselor care, în mod obișnuit, nu beneficiază de reduceri mai mari de 20%. Pentru a putea „culege” floricelele promoționale, trebuie să fii logat pe site! Dacă nu ai incă un cont de utilizator, creează-ți unul chiar acum, AICI!


promotia-primaverii.jpgOdată ce ți-ai strâns buchețelul cu reduceri, folosește-l pentru a achiziționa cărțile preferate. Avem o gamă largă de domenii din care poți alege cărți pentru tine sau chiar pentru cei dragi: cărți cu povești educative pentru copii, cărți cu rețete culinare sau cosmetice, ghiduri complexe de grădinărit, cărți despre artă și cultură, cărți despre sport sau sănătate, manuale foto sau cărți despre diferite tehnici handmade, pe care le poți vedea în seria Idei creative.

Spor la treabă și o primăvară plină de inspirație în tot ce veți face!

 

 

2015-03-24 13:16:53

Săptămâna aceasta, Editura Casa a mai adăugat două titluri la colecția Idei creative, Ornamente hazlii de Paști, de Pia Pedevilla și Modele string art pe carton și lemn, de Inge Walz, ajungând astfel la un număr de 109 volume.

 

ic_martie.jpg

 

Ornamente hazlii de Paști – Idei creative, nr. 108

Dacă visați ca de Paști să vă decorați locuința cu ornamente originale, vesele și colorate, vă recomandăm modelele prezentate de Pia Pedevilla în acest nou volum din colecția Idei creative. Suporturi pentru ouă, cutii de cadouri, decorațiuni pentru mesele festive, toate sub forma celor mai hazlii animăluțe de sezon, oițe, iepurași, puișori și altele. Fiind o tehnică adresată mai mult copiilor, recomandăm acest volum școlilor și grădinițelor, dar și părinților cărora le place să desfășoare activități creative alături de cei mici.

 

ornamente-pasti.jpg

 

Modele string art pe carton și lemn – Idei creative, nr. 109

Acest nou volum din seria Idei creative, semnat de Inge Walz, aduce în atenția iubitorilor de handmade o tehnică deosebit de spectaculoasă: string art. Se poate lucra în două moduri: fie se fac orificii cu acul pe o felicitare, fie se bat cuie pe un cadru de lemn şi se unesc punctele cu fire de brodat.

Cu ajutorul tehnicii string art se pot realiza felicitări, semne de carte și multe alte obiecte decorative din hârtie sau lemn, elegante și de efect.

 

string-art.jpg

În ambele volume, metodele de lucru sunt explicate pas cu pas, iar alături de informațiile despre materialele și uneltele necesare, cei interesați vor găsi și tipare pentru modelele prezentate. Cele două cărți pot fi găsite pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei bucata.

Din aceeași colecție vă mai recomandăm Țeserea cu fâșii de hârtie, Tricotaje cu mărgele, Quilling - flori și alte ornamente sau Ouă de Paști cu motive florale.

 

2015-03-18 12:50:45

Editura Casa vă oferă de acum, alături de cărțile de tricotat încărcate de modele deosebite și elegante, și fire de tricotat de o calitate excepțională, pentru ca rezultatul muncii voastre să fie absolut încântător.

fire-tricotat.jpg

Produse din 50% lână, 30% bumbac și 20% poliamidă, într-o bogată paletă de culori, firele de tricotat Barko Malom sunt perfecte pentru confecționarea de pulovere și alte obiecte vestimentare sau accesorii tricotate, comportându-se excelent la spălat, păstrându-și forma, fără să se scămoșeze. Acestea pot fi achizționate de pe site-ul Editurii Casa, categoria Fire de tricotat, unde puteți vedea și culorile disponibile.

Dacă găsiți tentantă noua noastră ofertă, vă recomandăm să testați firele de tricotat Barka Malom, confecționând modele din cărțile Tricotaje cu mărgele, Căciuli tricotate sau Să tricotăm animale sălbatice!

 


2015-03-16 12:22:24

Degradări și defecte în construcții – cauze și soluții, de Osztroluczky Miklós, ultima apariție din colecția de carte tehnică a Editurii Casa, Meșterul priceput, aduce în atenția cititorilor o temă prea puțin tratată până acum în literatura de specialiate, degradarea și apariția defectelor în construții, de la cauze până la soluții și metode de prevenire.

Recomadăm volumul tuturor proprietarilor de clădiri care doresc să învețe să-și mențină locuințele sănătoase și intacte, dar și persoanelor care activează în construcții, profesioniști sau începători.

degradari-constructii.jpg

Cartea explică pe înțelesul tuturor ce anume acționează asupra structurilor clădirilor, fiind descrise efectele exterioare (precipitații, vânt, îngheț, etc.), efectele acțiunilor interioare (termice, dinamice sau chimce), dar și îmbătrânirea propriu-zisă a clădirilor. Descriind apoi tipurile de defecte ce apar în structura clădirilor, în structurile zidite, în funcție de tipul acestora, defectele și deteriorările izolațiilor clădirilor sau ale acoperișurilor, cu tot ce ține de acestea, cartea cuprinde inclusiv studii de caz, explicate și ilustrate în detaliu, prezentând, în final, soluțiile cele mai moderne și practice de combatere și prevenire ale acestor deteriorări.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, precizăm că volumul Degradări și defecte în construcții - cauze și soluții poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Casa, cu 20% reducere față de prețul de raft, adică la prețul de 31,92 de lei.

Din aceeași colecție v-ar mai putea interesa și: Igrasia – prevenire și combatere, Etajere din lemn, Cuptoare de pâine și pizza sau Construirea șemineelor.0-seminee.jpg0-etajere.jpg 0-cuptoare.jpg 

 

 

2015-03-11 12:22:39

Vă anunțăm cu bucurie că, începând cu această săptămână, colecția Idei creative e mai bogată cu două noi numere, Țeserea cu fâșii de hârtie, de Andrea Küssner-Neubert, o carte ce prezintă tehnică handmade pentru cei mici și Tricotaje cu mărgele, de Lydia Klos și Jutta Tozmann, un volum din care veți învăța cum să dați o notă aparte tricotajelor, cu ajutorul mărgelelor.


ic-martie-banner.jpg


Țeserea cu fâșii de hârtie
, de Andrea Küssner-Neubert – Idei creative, nr. 106


Acest nou volum din colecția Idei creative se adresează mai mult copiilor, deși unele modele prezentate pot fi o provocare chiar și pentru adulți. Țeserea cu fâșii de hârtie este o tehnică handmade la îndemâna oricui, materialele necesare fiind ușor de procurat și deloc costisitoare. Cu această tehnică se pot realiza diferite figurine, vesele și colorate, felicitări, semne de carte și alte ornamente, volumul oferind celor interesați atât modele prezentate pas cu pas cât și șabloane, pentru ca realizarea acestora să fie cât mai ușoară.


IC-106coperta.jpg


Tricotaje cu mărgele
, de Lydia Klös și Jutta Tolzmann – Idei creative, nr 107


Volumul Tricotaje cu mărgele le prezintă celor pasionați de această îndeletnicire o nouă metodă de tricotat - tricotatul cu mărgele - care, așa cum promite autoarea, va avea ca rezultat obținerea unor accesorii absolut superbe și extrem de elegante. Dacă veți avea curiozitatea să încercați această tehnică, din acest volum veți putea învăța să realizați accesorii tricotate cu mărgele ca: mănuși, perne decorative, huse pentru telefon, căciuli, eșarfe, poșete, broșe, dar și altele.


IC-107coperta.jpg

Cele două noi volume din colecția Idei creative pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.

Dacă vă interesează aceste tehnici handmade sau altele similare, vă mai recomandăm și Căciuli tricotate, Quilling – flori și alte accesorii, Animale sălbatice din hârtie sau Să tricotăm animale sălbatice.                 

 

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!