Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2016-02-12 12:44:09

Anunțăm apariția volumului Nucile și sănătatea, de Gabriela Schwarz, o carte care îşi propune să vă familiarizeze cu cele mai importante zece soiuri de nuci folosite atât pentru proprietăţile lor nutritive, cât și pentru cele terapeutice.

 

Cartea Gabrielei Schwarz trece în revistă nucile obișnuite, pecan, cele de Macadamia, alunele, migdalele, fisticul, nucile de cocos, prezentând componentele sănătoase (proteine,acizi grași esențiali, minerale, vitamine, fibre alimentare) și proprietățile benefice ale acestora în ameliorarea simptomelor unor boli ca: demenţa Alzheimer, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, tulburări de somn, debilitate nervoasă, varice, constipaţie, etc.

coperta-nuci.jpg

 

În partea a doua a cărții, cititorii vor descoperi și câteva rețete cosmetice pe bază de nuci, măști pentru față, tratamente pentru piele și păr, dar și rețete culinare cu nuci, ca supe și tocane, aperitive, paste tartinabile, feluri principale, deserturi sau băuturi, absolut savuroase și sănătoase.

Volumul Nucile și sănătatea poate fi achiziționat la prețul de 39,92 de lei, de pe site-ul Editurii Casa, beneficiind de o reducere de 20% față de prețul de raft.


Anunțăm, de asemenea, și apariția celei de-a doua ediții a volumului Dăunători și agenți patogeni în grădină, de Vétek Gábor și Nagy Géza, revizuită și retipărită în urma numeroaselor cereri venite din partea cititorilor noștri. Volumul poate fi achiziționat la prețul 31,92 de lei, din librăria noastră online, unde veți putea lectura și o scurtă prezentare a acestuia.

 

Daunatori si agenti patogeni.jpg

 

Carmen Popa

2016-02-09 11:55:13

Un nou volum a apărut pe rafturile bibliotecii noastre online, cartea Vise plăcute, de Claire Cater, una dintre cele mai proaspete apariții ale editurii partenere Magnolia, o carte de colorat pentru adulți, activitate care în ultima vreme câștigă tot mai multă popularitate în rândul acestora.  

Volumul Vise plăcute - Carte de colorat pentru adulți vine cu scopul de a-i ajuta pe „cei mari” să uite de grijile de peste zi și să se relaxeze înainte de a se pune în pat sau în timpul liber. Chiar dacă vorbim despre o activitate potrivită mai mult copiilor, coloratul pare să-și facă simțită prezența, tot mai des, și pe lista de activități a adulților.

 

 vise-placute.jpg

„Joacă-te cu culorile şi vei simţi imediat cât este de uşor să te pierzi în lumea nuanţelor şi a formelor, iar în acest răstimp, pe neştiute, neliniştile se vor risipi… 
Dacă vei colora aceste motive minunate, vei lăsa în urmă tristeţile, iar mintea ta va intra într-o stare de relaxare. Chiar şi persoanele bolnave la pat pot încerca această activitate - cu eforturi minime, se pot crea adevărate opere de artă!”.

Pe site-ul Editurii Casa, cartea de colorat pentru adulți Vise plăcute, de Claire Cater, poate fi achiziționată la prețul de 31,92 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.


 Carmen Popa

2016-02-04 12:54:07

Recent, de sub tiparul Editurii Casa a ieșit la lumină volumul 600 de sfaturi pentru vânători, de Gert G. von Harling și Carsten Bothe, un ghid destinat tuturor celor pasionați de vânătoare, fie ei profesioniști sau amatori. Astfel, dacă doriți să aflați secretele și istoria acestei îndeletniciri ancestrale, care a asigurat supraviețuirea și evoluția rasei umane, doriți să deveniți vănător practicant sau să vă aprofundați cunoștințele despre această activitate, veți găsi în acest volum toate informațiile necesare.

Pas cu pas, cititorii sunt introduşi în această lume - atât de veche şi în acelaşi timp mereu surprinzătoare - prezentându-li-se, pentru început, instrumentarul de vânătoare şi echipamentul de care au nevoie, inclusiv întreţinerea acestora, precum şi instrucţiuni de ochire şi de tragere eficiente.

banner-vanatoare.jpg


N-au fost uitate sfaturile referitoare la menţinerea rezistenţei şi a tonusului vânătorului angajat la drumuri lungi şi riscante prin pădure sau pe terenuri dificile, şi nici noţiunile legate de tratarea şi păstrarea îndelungată a trofeelor de vânătoare. Îngrijirea câinilor de vânătoare în timpul misiunii constituie subiectul unui capitol aparte.

Nu trebuie uitat că, așa cum spune referentul de specialitate al acestui volum, Octavian Haragoș, „a fi vânător înseamnă, în primul rând, să-ți pese de tot ceea ce este și reprezintă natura. Să fii preocupat de ecologie, de etologie,  de păstrarea unor echilibre fundamentale între diferitele dinamici ale mediului înconjurător. Abia după ce își asumă aceste lucruri, un vânător poate pretinde să fie respectat, iar tagma vânătorilor va fi probabil reconsiderată în rândul opiniei publice.”

Volumul 600 de sfaturi pentru vânători poate fi achiziționat din librăria noastră online cu 20% reducere față de prețul de raft, la doar 55,92 de lei.

 

Carmen Popa

2016-01-27 12:15:43

Anunțăm cu bucurie primele noutăți editoriale ale anului 2016, volumele Figurine nostime din capace, de Olga Gre, din seria Idei creative, Fulare croșetate, de Szöllősi Anna,  din colecția Ace dibace, și cartea Henna – pictură corporală, vopsirea părului, utilizări terapeutice, de Norma Weinberg.

 

Figurine nostime din capace, de Olga Gre

Cea mai proaspătă apariție din seria Idei creative, volumul cu numărul 121, vine cu noi idei handmade pentru copiii cu poftă de creație. Dacă nu credeați că din banalele capace de PET-uri se pot obține jucărioare și figurine extrem de haioase, trebuie să răsfoiți această carte. Veți descoperi cum să creați, împreună cu cei mici sau spre bucuria acestora, veverițe, bufnițe, puișori, broaște țestoase, cosmonauți, pompieri, și multe altele.

coperta-121IC.jpg

 

 

Volumul Figurine nostime din capace poate fi achiziționat cu o reducere de 20%, numai de pe site-ul Editurii Casa, la doar 11,12 lei.

 

Fulare croșetate, de Szöllősi Anna

Colecția Ace dibace, dedicată exclusiv persoanelor pasionate de tricotat sau croșetat, e mai bogată, din această lună, cu un nou titlu, Fulare croșetate. Dacă până acum ați descoperit în această colecție „rețete” de mănuși sau șosete tricotate, acum veți afla cum să croșetați cele mai frumoase și moderne modele de fulare sau eșarfe, cu nasturi, încrețite, cu bobițe sau flori, dantelate sau buclé.

 

 coperta-fulare-crosetate.jpg

 

Pe site-ul editurii noastre, cartea Fulare croșetate beneficiază de o reducere de 20%, având prețul de 31,92 de lei.

 

Henna - pictură corporală, vopsirea părului, utilizări terapeutice, de Norma Weinberg

După cum reiese și din titlu, această nouă apariție a editurii noastre vă va dezvălui o mulțime de informații despre henna și întrebuințările ei. Veți afla cum să utilizați acest colorant natural extras din arbustul tropical cu același nume pentru înfrumusețare, dar și în tratarea unor probleme minore de sănătate ale pielii sau unghiilor. Totuși, cea mai mare parte a acestei cărți vorbește despre pictura corporală pe bază de henna, prezentând pas cu pas diferite modele folosite în decorarea brațelor, gâtului, mânilor, picioarelor, spatelui, etc.

 

banner-henna.jpg

Cartea Henna - pictură corporală, vopsirea părului, utilizări terapeutice, poate fi găsită în librăria noastră online, la doar 31,92 de lei, beneficiind de o reducere de 20% față de prețul de raft.

 

Carmen Popa

2016-01-22 12:05:32

Foto_urbana.jpgSfârșitul de săptămână bate la ușă, motiv de bucurie pentru toată lumea, dar și un bun prilej de a petrece timpul în mod creativ. Pentru acest weekend vă propunem o ședință foto, cu un „model” pe care nu-l prea mai prindem pe la noi prin țară, decât în vizite foarte scurte… iarna. Așadar, lăsați confortul locuinței, puneți-vă aparatul foto pe umăr și ieșiți la o plimbare prin pădure, la munte, chiar și prin oraș, iar noi vă vom da câteva sfaturi despre fotografiera peisajelor hibernale, din cartea Fotografia urbană și de peisaj, de Enczi Zoltán și Richard Keating.

Peisaje cu zăpadă
Cu toate că zonele acoperite de zăpadă sunt întotdeauna spectaculoase, nu este indiferent când ajungeţi la locaţie. Astfel de peisaje sunt cu adevărat frumoase (pădurea, de exemplu) când zăpada de pe crengile copacilor este proaspătă. Şi condiţiile de iluminare sunt decisive. Puteţi  conta pe fotografii frumos colorate doar când soarele nu este acoperit, fiindcă lumina soarelui dă prospeţime culorilor, strălucire zăpezii, iar cerul este tot atunci mai spectaculos. Din cauza soarelui se topeşte însă foarte repede zăpada depusă pe crengile copacilor şi veţi avea la dispoziţie cel mult câteva ore sau câteva zile (pe ger) pentru a prinde momentul perfect. Încercaţi să fiţi primii în locaţia aleasă, pentru că urmele de paşi din zăpada proaspătă vă pot distruge atmosfera imaginilor. (…) Temele spectaculoase depind în mare parte de starea vremii. Pe vreme bună puteţi încerca peisaje, pe vreme cu ceaţă se pot aborda în principal subiectele mai apropiate, detaliile de peisaj fiind imposibil de realizat. Pe vreme cu soare peisajul se umple de culoare. Combinând albastrul cerului cu albul zăpezii şi cu verdele brazilor veţi putea crea imagini excelente, cu un aer optimist.

Expunerea
Peisajele cu zăpadă nu sunt subiecte uşor de măsurat. Zăpada plină de reflexii şi umbrele creează diferenţe de tonalităţi atât de puternice încât nici cel mai performant aparat digital nu le poate procesa bine: se vor pierde umbrele mai întunecate sau detaliile fine ale zăpezii. Dar acest lucru nu reprezintă o problemă deosebită, căci în astfel de imagini mai abstracte detaliile sunt înlocuite de atmosferă. Setaţi corecţia expunerii (de regulă cu o valoare în plus faţă de valorile măsurate) sau folosiţi valorile măsurate pe un grey-card. Puteţi să vă aşteptaţi la imagini clasice, colorate doar în lumină uniformă; contralumina va oferi o atmosferă grafică abstractă.


iarna-foto.jpg

Aspecte digitale

La reglarea balansului de alb trebuie să vă „luptați” în primul rând cu nuanţele albăstrui ale umbrelor. Dacă aparatul este setat pe modul automat şi subiectul este în umbră, nu vor fi probleme. Coloraţia este eliminată de aparat (deşi trebuie reţinut că aceste nuanţe albastre arată bine din când în când). Dacă aveţi atât zone umbrite cât şi zone iluminate de soare, orice setare de WB aţi alege rezultatul nu va fi niciodată perfect (setarea sincronizată cu umbrele rezolvă doar parţial problema, fiindcă în acest caz zonele iluminate de soare vor fi prea gălbui). Rămâneţi deci la setarea de lumina soarelui, dar la alegerea temei fiţi atenţi ca cele mai importante subiecte să fie în zone iluminate.
În lumina puternic strălucitoare a soarelui, cea mai deranjantă „boală” a compactelor digitale este că din cauza luminii prea puternice nu se mai vede aproape nimic pe display. La aparatele care dispun doar de LCD extern va fi mai problematic, pe când la cele care au şi vizor sau la DSLR-uri nu vor fi dificultăţi. La aparatele cu display rezolvarea poate fi umbrirea acestuia cu ajutorul palmei, care va ajuta un pic. La vizorul optic şi cel electronic lumina este blocată de un cauciuc montat pe ocular. Dungile de pe ecran care apar la lumină puternică şi la reflexii nu vor afecta, de regulă, imaginea în sine.”

Din colecția Universul fotografiei digitale vă mai recomadăm și volumele Fotografia de călătorie, Ghidul fotografiei de produs sau Fotografierea copiilor.


Fotografia de calatorie.jpgGhidul fotografiei de produs.jpg Fotografierea copiilor.jpg 

 

Carmen Popa

2016-01-13 13:19:37

La Editura Casa, anul 2016 a început în forță, cu multă muncă pentru echipa redacțională și cu vești bune pentru toți prietenii și cititorii noștri. Avem bucuria să vă anunțăm că, pe lângă noutățile editoriale, pregătim și o relansare de site, pentru ca librăria noastră online să fie mai atractivă, mai accesibilă și ușor utilizabilă. 

Așadar, numai în ianuarie, de sub tiparul editurii noastre vor ieși volumele 600 de sfaturi pentru vânători, Fulare croşetate, Henna - pictură corporală, vopsirea părului, utilizări terapeutice
și Figurine nostime din capace, numărul 121 din seria Idei creative.


noi-aparitii2016.jpgPe viitor, vă pregătim și alte titluri interesante din diferite domenii, grădinărit, hobby, artă, fotografie, dar și altele, dintre care amintim: Nucile și sănătatea, Nucul - proprietăți și rețete cu nuci, Socul - cultivare, utilizări în gastronomie și în farmacia casei, Statele lumii: steaguri și steme, Specii de fructe sălbatice cultivate în grădină sau pepiniere, Masajul erotic, Trandafiri - îngrijire și tăiere sau 100 de tehnici pentru fotografii profesioniști de nuntă.

Așa cum spuneam anterior, în scurt timp librăria noastră online va fi disponibilă pe o nouă platformă, un website cu un nou design, mai ușor accesibil și mai atractiv. Utilizatorii se vor putea loga și cu contul de Facebook, Google sau Microsoft, iar pașii pentru plasarea unei comenzi vor fi mult mai simpli. În plus, va exista și un sistem de recompensare a clienților cu cupoane cadou. Nu spunem mai multe, vă vom lăsa pe voi să descoperiți restul noutăților pe care vi le pregătim, cu speranța că ne vom ridica mereu la nivelul așteptărilor voastre.


Vă dorim un an frumos, încărcat de bucurii și succese pe toate planurile! Nu uitați să adăugați un strop de creativitate în tot ceea ce veți face!

 

Carmen Popa

2015-12-21 12:11:56

coperta-figurine.jpgSărbătorile de iarnă spun de fiecare dată aceeași poveste... povestea copilăriei învăluită în miresme de brad, portocale, scorțișoară, măr copt și turtă dulce, o poveste care nu trebuie uitată niciodată și pe care trebuie să o traiască și copiii noștri, și toți cei dragi nouă, în fiecare an. Chiar dacă unele lucruri s-au mai schimbat de-a lungul timpului și nu mai spunem povești cu Moș Crăciun la gura sobei, afară nu mai ninge ca în basme, iar oamenii de zăpadă s-au mutat la poli, putem readuce în casele noastre atmosfera sărbătorilor de iarnă de demult, cu un strop de imaginație și câteva idei inspirate.

Vă oferim, așadar, o rețetă care vă va împodobi Crăciunul cu fulgi de nea... din turtă dulce, preluată din cartea Figurine din turtă dulce, numărul 120 din seria Idei creative.

Aveți nevoie de: 500 g miere, 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 1 kg făină, câte 1 lingură de scorţişoară şi cuişoare pudră, 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodium și 1 ou.

Se amestecă la foc mic mierea cu untul şi cu zahărul. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. În acest timp, într-un vas mare se amestecă ingredientele uscate: făina şi condimentele, respectiv bicarbonatul de sodiu. Când ingredientele sunt doar călduţe, se amestecă împreună cu făina condimentată şi se adaugă oul întreg. Se frământă bine aluatul, se acoperă şi se lasă să se odihnească într-un loc răcoros cel puţin 1-2 ore.

Se întinde apoi aluatul cu o sucitoare în foi de circa 4 mm grosime și se decupează steluțe de diferite mărimi. Steluțele obținute se așază apoi cu grijă în tava de copt, la o distanță de 1 cm unele de altele, și se coc preț de 10 – 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C. Turta dulce este coaptă atunci când marginile formelor încep să se rumenească uşor. Se lasă figurinele în tavă până se răcesc, altfel se pot rupe.

Între timp, dintr-un albuș de ou bătut tare, amestecat cu 100 de grame de zahăr pudră, faceți glazura albă cu care veți orna steluțele din turtă dulce, pentru a obține fulgi de nea de diferite forme, după modelele din imagine.

 

fulgi-de-nea.jpg


Dacă v-a plăcut această rețetă, găsiți și altele care vă pot fi de folos zilele acestea, în cărțile cu rețete culinare pe care le puteți achiziționa la un preț special, în cadrul promoțiilor Pachete de Crăciun și Cărți de la Moșu!

 

Carmen Popa

2015-12-18 09:59:18

Moș Crăciun a ajuns și pe la Editura Casa, cu desaga plină, și a lăsat sub bradul nostru cadouri pentru toți prietenii noștri. Vă așteptăm pe toți să profitați de noua promoție de Crăciun, „Cărți de la Moșu”, și să le faceți celor dragi un cadou de care să se bucure și care să-i ajute să-și dezvolte pasiunile și creativitatea.  

 
mosu.jpg


Promoția „Cărți de la Moșu” vă aduce reduceri de până la 25, 35 și  40% chiar și la titluri dintre ultimele apariții, dintre care vă recomandăm volumele Vinul – de la strugure în pahar, Figurine din turtă dulce, Nunta visurilor tale, Șosete tricotate, Să confecționăm intrumente muzicale, Decupaje de iarnă pentru ferestre, și multe altele.

Așadar, dăruiți-le celor dragi o carte de la Moșu sau unul dintre pachetele promoționale de Crăciun create special pentru a satisface gusturile fiecăruia dintre voi, pe care le găsiți în categoria „Pachete de Crăciun”.

 

pachet-vinul.jpg

Vă dorim weekend frumos și spor la pregătirile pentru Crăciun!

 

Carmen Popa

2015-12-11 12:09:15

La Editura Casa, luna cadourilor aduce numai vești bune și daruri frumoase pentru toți prietenii noștri și ai voștri. Dacă nu știți încă ce cadouri să alegeți pentru cei dragi, vă ajutăm noi. Fie că e sportiv, gospodină, îndemânatică sau un „meșter” priceput la toate, în oferta noastră de pachete promoționale veți găsi un cadou pentru fiecare, la prețuri de nerefuzat. Nu mai stați pe gânduri și, de Crăciun, alegeți pentru cei dragi pachetul cel mai bun!

 

banner-pachete-craciun.jpg

 

Alegeți un cadou pentru „El” din pachetele special create pentru bărbați. Dacă e pasionat de fotografie sau vin, optați pentru pachetul „rafinat”, dacă e genul activ care dorește să fie mereu în formă, vă recomandăm pachetul „sportiv”. Dacă e la vârsta a treia, dar totuși în pas cu moda, vă recomandăm pachetele pentru „bunicul gurmand” sau „bunicul vesel”... sigur îi veți bucura.

Oferta este la fel de bogată și pentru doamne, visătoare, cochete, gospodine, tinere sau vârstnice, puteți alege unul dintre pachetele create în funcție de gusturile și pasiunile fiecăreia și le veți face un cadou nu doar frumos, ci și util.

Nu i-am uitat nici pe cei mici, cărora le puteți face o bucurie dăruindu-le pachetul de Crăciun pentru copii, iar pentru tinerii care se pregătesc de nuntă, puteți alege pachetul pentru viitori miri.

Așadar, profitați de noua noastră promoție și alegeți pentru cei dragi un cadou frumos și practic dintre pachetele promoționale de Crăciun!

 

Carmen Popa

2015-12-08 11:44:41

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie pentru toată lumea, în special pentru copii, care acum așteaptă nerăbdători cele mai frumoase daruri. Și ce îi bucură pe cei mici mai mult decât dulciurile? Poate jucăriile... dar dacă ar fi o jucărioară comestibilă? Cu siguranță veți primi în schimb de două ori mai multe zâmbete. Pentru asta vă recomandăm cartea Figurine din turtă dulce, de Tószegi Judit, din care veți afla cum să obțineți cele mai frumoase și haioase figurine.

 coperta-figurine.jpgCu volumul Figurine din turtă dulce, seria Idei creative ajunge la numărul 120. La fel ca restul cărților din această colecție, și aceasta prezintă cititorilor modul de lucru, pas cu pas, de la obținerea aluatului simplu, brun sau colorat, până la ornarea figurinelor realizate.

În acest volum veți descoperi atât modele „de sezon”, ca steluțe pentru Crăciun, coroniță pentru Advent, sanie, mănuși, fulgi de nea, cât și alte modele simpatice, păpuși, ursuleți, acadele sau elefanți fotbaliști, care pot constitui un cadou frumos, dulce și aromat, nu doar în preajma sărbătorilor de iarnă, ci și cu alte ocazii.

 

colaj-turta-dulce.jpg

Volumul Figurine din turtă dulce, de Tószegi Judit, poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Casa cu o reducere de 20%, la prețul de 11,12 lei.

Din seria Idei creative vă mai recomandăm și alte volume din care vă puteți inspira în această perioadă, în care veți găsi o mulțime de idei de ornamente handmade pentru Crăciun, ca Decupaje din hârtie pentru ferestre, Fantezii din panglici pentru Crăciun, Pitici și îngerași de Crăciun sau Onamente naturale pentru Crăciun.

 

Carmen Popa

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!