Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-05-24 09:47:20

Promoția „Dacă nu vii tu la Bookfest, Bookfestul vine la tine!” a ajuns la final, azi fiind ultima zi în care poți achiziționa, de pe site-ul Editurii Casa, cărți la prețuri de târg.

 

 

bookfest2015 banner arak.jpg 


Avem reduceri consistente, de la 20 până la 50%, la toate colecțiile editurii, Idei creative, Grădina noastră, Universul fotografiei digitale, Micul atelier, Cămara bunicii sau Meșterul priceput. Reduceri tentante vei găsi și la cărțile de povești pentru copii, dar și la cele de sport, sănătate sau frumusețe.

Așadar, dacă nu ești la Bookfest, bucură-te de reducerile de târg din librăria noastră online!

2015-05-20 11:45:34

În perioada 20 – 24 mai, Editura Casa va participa la cea de a X-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, din București, unde vă așteptăm cu super reduceri și cu alte surprize. Iar pentru că nu i-am uitat nici pe prietenii noștri din restul țării, în aceeași perioadă, reducerile de la Bookfest vor fi valabile și în librăria noastră online.


bookfest2015 banner.jpg


Ediția a X-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest din București va avea loc și în acest an la Romexpo și va găzdui aproximativ 200 de edituri care, potrivit organizatorilor, vor aduce publicului peste un milion de cărți, dintre care câteva mii de titluri noi, și peste 300 de evenimente ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii, până la proiecții cinematografice, concerte și evenimente interactive.

Editura Casa vă așteaptă în pavilionul C4, standul C29, cu reduceri de la 20 până la 50%, de care vor beneficia chiar și cele mai proaspete apariții. Sâmbătă și duminică, veți putea participa împreună cu cei mici la cele două ateliere de creație pe care vi le-am pregătit alături de prietenii noștri de la Talente de năzdrăvani și Idei pentru mămici și copii. Sâmbătă va avea loc atelierul de cusături string art pe carton, iar duminică vom crea semne de carte cu fâșii țesute din hârtie. Ambele ateliere de creație se vor desfășura între orele 13:00 și 14:30, la Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, din pavilionul C1, la etaj.


0ateliercusaturi.jpg0ateliersemne.jpg 

 

Dacă nu vii tu la Bookfest, Bookfestul vine la tine!

Așa cum spuneam și mai sus, în perioada 20 – 24 mai, reducerile de la Bookfest vor fi valabile și pentru cititorii noștri din restul țării, numai în librăria noastră online. Profitați de promoție și puteți achiziționa cărțile preferate la preț de târg!

bookfest2015 banner arak.jpg

2015-05-15 10:30:04

Dacă printre hobby-urile voastre se numără și fotografia, vă invităm să profitați de reducerile pe care vi le-am pregătit și să aflați toate secretele acestei arte, descoperind cărțile din colecția Universul fotografiei digitale care, weekendul acesta (15 - 17 mai), vor putea fi achiziționate cu 30% reducere, numai de pe site-ul Editurii Casa.

 

banner-foto-mai.jpg

Indiferent care ramură a fotografiei vă interesează mai mult, în colecția Universul Fotografiei digitale veți găsi adevărate ghiduri, în care veți descoperi toate informațiile tehnice și practice de care aveți nevoie pentru a stăpâni aparatul foto digital ca niște profesioniști. Dintre ghidurile foto care v-ar putea interesa, amintim: Fotografia urbană și de peisaj, Fotografia de călătorie, Ghidul fotografiei de produs, Fotografia digitală cu aparate foto DSLR sau Fotografierea copiilor.

Vă dorim un weekend plăcut și plin de inspirație!

 

0-foto-copii.jpgFotografia de calatorie.jpg 
2015-05-13 12:04:12

cladiri-acuarela.jpgSăptămâna trecută, în colecția Micul atelier a apărut un nou volum, cartea Clădiri în acuarelă, de Balogh István, un ghid excelent pentru cei tentați să combine desenul și arhitectura cu acuarela. Pentru a vă convinge de acest lucru, redăm, în cele ce urmează, un tutorial pas cu pas, preluat din carte. Clădire scundă cu turn


1. Schiţa micii clădiri, realizată cu creionul, reprezintă o fabrică de prelucrare a peștelui, în turnul căreia se afumă și se usucă peștele. Schiţa a fost realizată în Finlanda.

2. Pe baza schiţei am construit un desen de perspectivă. Linia de orizont aflată în partea inferioară a desenului pune în evidenţă conturul clădirii și reduce dimensiunea prim-planului, care în această compoziţie are importanţă mai redusă. Sub elementul de legătură dintre clădire și turn apare fundalul. Liniile paralele se întâlnesc într-un punct pe linia de orizont. Liniile nervurilor ţiglelor se întâlnesc și ele într-un punct, deasupra punctului de fugă inferior.
Am reprezentat și liniile de divizare ale pavajului din prim-plan, ca și crengile și frunzișul arborelui care pătrunde în peisaj în colţul din dreapta sus. Am lucrat cu creion de grosime 2B. La trasarea liniilor nu am apăsat creionul, pentru a le putea corecta, dacă este nevoie.


schita1-cladiri.jpg

3. Am aplicat fundalul, care leagă cele două elemente ale clădirii, cu o culoare obţinută din amestecarea albastrului de Paris și a albastrului ultramarin. Avem grijă să nu intrăm în contururi. Pata de culoare albastră trebuie realizată astfel încât să aibă un contur estetic. Am lăsat liber și locul frunzișului arborelui.


schita2-cladiri.jpg

4. Cu ocru-roșiatic am colorat acoperișul cu ţigle, iar pentru partea superioară a turnului acoperit cu lemn am ales culoarea maro-roșiatic.


5. Am aplicat zonele de umbră proprie și umbră aruncată, având grijă să nu obţinem o nuanţă prea închisă pentru pata mare de umbră a pridvorului, deoarece umbra închisă aplicată pe peretele alb creează senzaţia de perete acoperit de funingine.


schita-cladiri.jpg

6. Am aplicat o nuanţă deschisă pe suprafaţa acoperișului, pentru a sugera existenţa ţiglelor. Arborii din fundal i-am ilustrat cu pete de contur.


7. Am colorat obloanele ferestrelor cu culoarea galbenă. La aplicarea culorii geamurilor, am avut grijă să nu folosim aceeași culoare ca în cazul fundalului, pentru a nu crea senzaţia că geamul ferestrelor lipsește.


8. Pentru a îmbogăţi aspectul acoperișului, am desenat cu cretă neagră nervurile ţiglelor. Tot cu cretă am desenat trunchiul arborilor din fundal și figurile umane din depărtare, respectiv detaliile ramurilor arborelui din prim-plan.


schita3-cladiri.jpg

Din colecția Micul atelier vă mai recomadăm cărțile Perspectiva, Tehnici de realizare a portretului, Peisaje în acuarelă sau Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri.

2015-05-13 09:55:33

În perioada 13 – 17 mai, Editura Casa va participa la cea de-a doua ediție a Târgului de carte Gaudeamus - Carte de învățătură, din Oradea, eveniment organizat de Radio România şi Primăria Municipiului Oradea, care se va desfășura în Parcul 1 Decembrie. Dacă veți fi în trecere, vizitați și standul de carte al editurii noastre, vom avea reduceri de la 20 până la 50%, iar sâmbătă și duminică veți putea participa la atelierele de creație pe care vi le-am pregătit alături de prietenii noștri de la magazinul hobby Dekor Mania.

gaudeamus1.jpgPavilionul expozițional va putea fi vizitat de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00 și 20:00, iar duminică până la ora 15:00. Și de această dată, Editura Casa va fi prezentă la târg cu o ofertă bogată de cărți practice: cărți de grădinărit, cărți tehnice, sport, gastronomie, artă, artă fotografică, hobby creativ sau cărți cu povești educative pentru copii. În plus, veți putea achiziționa la reducere și cele mai recente apariții ale editurii.

Sămbătă și duminică, vă invităm la două ateliere de creație pentru copii și adulți, în cadrul cărora vom încerca să realizăm împreună semne de carte cu tehnica string art și brățări din mărgele.

Atelierul Semne de carte cu tehnica string art va avea loc sâmbătă, iar duminică, vă așteptăm la atelierul Brățări vesele din mărgele, ambele se vor desfășura între orele 13:00 și 14:30.
Numărul locurilor este limitat la 15, motiv pentru care participarea se va face pe bază de înscrieri, la adresa de mail info@edituracasa.ro.

Nu vă costă nimic, trebuie doar să veniți, noi vă vom ajuta cu sfaturi și modele de lucru din colecția Idei creative, iar materialele necesare vor fi asigurate de către magazinul hobby Dekor Mania, din Oradea.

 

atelier-string.jpgatelier-bratari.jpg 

 

2015-05-05 16:34:41

Începem weekendul cu două vești bune pentru iubitorii de artă. Timp de 3 zile, din 8 până pe 10 mai, toate cărțile din colecția Micul atelier vor beneficia de o reducere de 30%, numai pe site-ul Editurii Casa. În plus, anunțăm o nouă apariție în această colecție, volumul Clădiri în acuarelă, de Balogh István.

micul atelier promotie.jpg
Dacă vă pasionează arhitectura și vă tentează să redați, pe pânză sau pe hârtie, clădirile pe care le vizitați în călătoriile voastre, vă provocăm să încercați acuarela. Lăsați timiditatea la o parte, puneți mâna pe ultima apariție din colecția Micul Atelier, Clădiri în acuarelă, și veți afla toate informațiile de care aveți nevoie pentru a putea deprinde această tehnică picturală.


cladiri-acuarela.jpg

Începând cu materialele și ustensilele necesare, autorul prezintă metodele de lucru, cu exemple ilustrate și explicate pas cu pas. Astfel, cei interesați vor afla toate secretele acestei tehnici, de la teoria și îmbinarea culorilor, la redarea formelor de bază, a structurilor suprafețelor sau a formelor arhitecturale, până la confecționarea ramelor și a paspartuurilor.

Reamintim că în perioada 8 – 10 mai, toate cărțile din colecția Micul atelier vor putea fi achiziționate, numai de pe site-ul Editurii Casa, cu o reducere de 30%! Dintre acestea v-ar putea interesa și: Pasteluri cu flori, grădini şi câmpuri, Perspectiva, Ghid de iconografie, Bazele anatomiei artistice sau Tehnici de realizare a portretului.

Vă dorim inspirație în tot ce faceți și un sfârșit de săptămână creativ!


tehnici-protret.jpgBazele anatomiei artistice.jpg 

 

2015-05-04 13:55:43

Anunțăm apariția unui nou titlu în colecția Meșterul priceput, Siguranța și protecția locuinței, de Adela Motyková, volum care se adresează tuturor celor care au înțeles cât de importantă este siguranța în zilele noastre și care vor să aducă la un nivel optim siguranța locuinței și, implicit, cea personală sau familială, cu minimum de resurse financiare.


siguranta-si-protectia.jpgDin cauza creșterii criminalității și a distrugerilor tot mai frecvente provocate de elementele disctructive ale naturii, asigurarea locuințelor și a bunurilor a devenit o problemă deosebit de actuală, care ar trebui să ne preocupe pe fiecare în parte. Indiferent de natura lor, pericolele sunt peste tot în jurul nostru, însă întotdeauna vor exista și soluții pentru evitarea acestora. Cartea Adelei Motyková, Siguranța și protecția locuinței, vine în sprijinul persoanelor curioase să afle care sunt cele mai bune metode de a evita asemenea situații, dar și cum pot fi depășite acestea.

Începând cu o definiție a siguranței în blocurile de locuințe, case unifamiliale și apartamente, noua apariție din colecția Meșterul priceput, dezvăluie cititorului toate informațiile importante despre protecția împotriva efracției, apărarea împotriva incendiilor, trăznetelor, cutremurelor sau inundațiilor, dar și detalii despre măsurile ce trebuie luate imediat într-o astfel de situație.
Veți vedea că extrem de importantă este și siguranța în gospodărie, autoarea explicând cum se poate construi sau cum se poate transforma locuința într-un mediu prietenos și sigur pentru toți membrii familiei, indiferent de vârstă sau de condiția fizică. În final, veți afla care sunt tipurile de asigurări imobiliare și pentru bunurile gospodărești, dar și la ce trebuie să fiți atenți atunci când semnați o astfel de poliță de asigurare.

Cartea Siguranța și protecția locuinței, de Adela Motyková, poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 de lei.

Din colecția Meșterul priceput vă mai recomandăm: Degradări şi defecte în construcţii - cauze şi soluţii, Încălzirea prin pardoseală, Construirea şemineelor, Sisteme de irigare sau Etajere din lemn.

 

0-seminee.jpg0-etajere.jpg 
2015-04-28 21:26:07

Fie că veți merge cu familia sau prietenii la iarbă verde, fie că le veți pregăti o masă copioasă la voi acasă, dacă veți vrea să impresionați și să ieșiți din rutină, vă recomandăm să încercați una dintre minunatele rețete culinare din cartea Prepararea mezelurilor în gospodărie, de Bernhard Gahm. Poate fi servit ca aperitiv la orice masă, dar poate fi luat și la pachet, la un picnic, arată bine și cu siguranță e delicios. Vă lăsăm pe voi să încercați și să ne spuneți, apoi, ce părere aveți despre aspicul de casă.


aspic.jpg700 g șuncă fiartă, într-o bucată sau antricot
700 g ceafă de porc
4 morcovi mijlocii
6-8 castraveți murați mijlocii
1 jumătate de rădăcină de țelină
Condimente și aditivi pentru fiecare kilogram de carne:
18 g sare de bucătărie (atenție, șunca fiartă este deja sărată!)
2,5 g piper alb măcinat
puțin condiment pentru carne

Fierbeți ceafa, morcovii și țelina la foc mic. La morcovi și țelină trebuie să aveți grijă să nu fiarbă prea tare. Răciți morcovii și țelina. Tăiați toate ingredientele în cubulețe cu latura de circa 0,5 cm, amestecați-le bine cu condimentele și lăsați câteva ore la rece.

Preparați aspicul folosind supa de  carne. (Puteți prepara un aspic natural obținut prin fierberea a 3 kg de oase de porc și șorici, în 3 litri de apă condimentată cu boabe de piper, foi de dafin, un morcov, o țelină și sare, după gust, sau puteți opta pentru un aspic obținut din praf pentru aspic sau gelatină. În volumul Prepararea mezelurilor în gospodărie veți găsi toate cele trei rețete de aspicuri.) Puneți toate ingredientele într-o formă și turnați aspicul peste ele. Puneți forma la frigider, timp de 12 până la 15 ore. După aceea o puteți răsturna și tăia felii.

În această rețetă se folosește șuncă fiartă sau antricot, deoarece acest tip de carne este sărat și oferă un contrast minunat față de ceafă, prin culoarea sa roșiatică. De asemenea, se poate folosi doar ceafă sau carne de pasăre, de iepure, de ied sau miel. Suprafața se poate garnisi.

Dacă am reușit să vă facem poftă cu această rețetă, vă spunem că toate celelalte rețete prezentate în cartea Prepararea mezelurilor în gospodărie sunt cel puțin la fel de apetisante. Alte rețete culinare deosebite veți găsi și în celelalte volume din colecția Cămara bunicii, Mărul - cultivare și rețete culinare și Mierea - Proprietăți și utilizări.

Poftă bună și distracție plăcută de 1 Mai

mezeluri-coperta.jpgMarul.jpg 

 

 

 

2015-04-24 07:49:44

Tenisul este un sport pe care îl poți deprinde la orice vârstă, iar dacă te pasionează, ar fi păcat să nu încerci. În plus, mișcarea îți va fi de mare folos, ajutându-te să te menții într-o formă fizică optimă. Mizând pe aceste lucruri, îți propunem un articol preluat din cartea Să jucăm corect tenis, de Peter Scholl, o scurtă prezentare a reverului cu ambele mâini.

 
reduceri-tenis.jpg


Reverul cu ambele mâini


Cândva, loviturile realizate cu ambele mâini erau lovituri excepționale și nu se recomandau a fi copiate. Astăzi, reverul cu ambele mâini a devenit o lovitură obișnuită, fără de care tenisul ar fi greu de conceput. Încercați cu antrenorul dvs. dacă acest rever vi se potrivește. Mobilitatea și capacitatea dvs. personală de coordonare joacă un rol foarte important. Din „problema cu o mână” a anilor trecuți (jucătorii aveau mereu probleme în a-și păstra poziția laterală la lovitura cu o mână, poziție care constituie condiția de bază la această lovitură), s-a născut o virtute cu două mâini. Reverul cu două mâini s-a născut din trucul de a implica activ partea stângă, adică integrarea în lovitură, pe stânga, a unui soi de lovitură de dreapta.


Priza

Mâna dreaptă prinde racheta cu prize de rever (vezi fig. 3), stânga prinde imediat deasupra cu priza de dreapta (pentru stângaci, fig. 1 și 2). Degetul mic al mâinii stângi atinge arătătorul, iar muchia palmei – degetul mare al mâinii drepte (fi g. 3).


3tenis.jpg


Faza de avânt


Racheta face o buclă foarte plată spre spate-sus. În același timp, trunchiul se rotește spre stânga (jumătatea dreaptă a spatelui orientată spre fi leu), greutatea este deplasată pe piciorul stâng. Piciorul drept face un pas înspre minge, genunchii sunt îndoiți (fig. 2-4). Încheietura mâinii stângi este deschisă, iar cea a mâinii drepte închisă.


1tenis.jpg


Faza de lovire


Odată cu începerea mișcării de lovire, greutatea este deplasată pe piciorul drept (fig. 4). Brațul stâng se întinde. Racheta este dusă în jos, sub punctul preconizat de impact, și mai departe în față și în sus, în direcția intenționată de lovire. Vârful rachetei este accelerat considerabil. Genunchii îndoiți se întind. Brațul stâng duce umărul stâng spre față, iar trunchiul se rotește din poziția laterală (fig. 5). În timpul fazei de lovire, ambele brațe sunt ușor îndoite, mâinile strânse în jurul mânerului rachetei, ochiul fixat pe minge (fig. 5).Faza de balans


Brațele și racheta sunt balansate prin punctul de impact în față și în sus (fig. 6). În acest timp, trunchiul se rotește frontal spre fileu. Racheta trece peste umărul drept, piciorul stâng poate să calce și în față.

 2tenis.jpg


Dacă
ți-a plăcut acest articol și vrei să devii și tu un maestru al sportului alb, avem o veste bună pentru tine. Weekendul acesta, cărțile Să jucăm corect tenis și Tenisul - Metodologia instruirii vor beneficia de o reducere de 30%!

 

2015-04-21 11:53:29

Zilele acestea, Editura Casa a scos de sub tipar numerele 110 și 111 din seria Idei creative, Quilling – decorațiuni moderne, de Patrick Krämer, și Figurine din carton ondulat, de Andrea Wegener. Noile volume aduc în atenția cititorilor două metode de modelare a hârtiei tot mai îndrăgite de către cei pasionați de tehnicile handmade, cu ajutorul cărora se pot obține cele mai frumoase și vesele figurine sau ornamente.

 ic_aprilie.jpg


Quilling – decoraţiuni moderne, Idei creative nr. 110

Dacă vă place tehnica quilling și ați reușit deja să o deprindeți, cartea lui Patrick Krämer vă va atrage, cu certitudine, atenția. Autorul prezintă modele de ornamente și decorațiuni moderne ca bețișoare pentru cocteiluri, portchei pentru perete sau chiar tablouri. Acestea sunt realizate din fâșii de carton foto, o hârtie mai groasă decât fâșiile quilling obișnuite, pentru a rezista și a-și păstra mai bine forma după rulare.

 

coperta-110.jpg

 

Figurine din carton ondulat, Idei creative nr. 111

Cu ajutorul acestei tehnici, prezentată pas cu pas de către Andrea Wegener în acest volum, se pot realiza o mulțime de figurine și ornamente hazlii, care pot fi folosite atât ca jucării, cât și ca decorațiuni interioare. Confecționarea figurinelor din carton ondulat constituie o activitate deosebit de creativă, pe care o recomandăm grădiniţelor şi şcolilor, deoarece dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și le stimulează imaginaţia, iar materialele necesare sunt ieftine și se procură uşor.

coperta-111.jpg

Noile volume din seria Idei creative pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.

Din colecția Idei creative vă mai recomandăm: Quilling - flori și alte ornamente, Țeserea cu fâșii de hârtie, Quilling pentru copii, Modele string art pe carton și lemn sau Modelarea plastilinei.

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!