Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2014-07-22 12:55:29

E vară, e cald, e soare puternic și toate acestea au un efect vizibil asupra tenului de orice tip, motiv pentru care, în această perioadă, trebuie să acordăm o mai mare atenție felului în care ne îngrijim tenul. Începând de la curățare și continuând cu tonifierea și hidratarea tenului, mierea poate fi folosită cu success în orice fel de tratamente cosmetice.

Mierea are adevărate efecte curative asupra tenului, absoarbe impuritățile, calmează iritațiile, hidratează și hrănește tenul, calitățile ei fiind benefice pentru orice tip de ten. Îți oferim mai jos câteva rețete de măști pentru față pe bază de miere, preluate din cartea Mierea – Proprietăți și utilizări, de Daniela Guaiti, tipărită în limba română de Editura Casa.

 

Mierea.jpg

 

Măști pentru față cu miere de albine

Pentru una dintre cele mai simple rețete de mască nutritivă cu miere albine, ai nevoie de: 1 lingură de miere și 100 de grame de iaurt simplu. „Amestecaţi mierea cu iaurtul, care trebuie să fie la temperatura ambiantă, aplicați crema obţinută pe faţă (dacă doriţi, o puteţi utiliza și pentru corp într-un strat omogen), lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ un sfert de oră, după care clătiţi cu multă apă călduţă. Această mască poate fi îmbogăţită ulterior adăugând puţin ulei de măsline sau de migdale dulci.

 

masti-nutritive-cu-miere.jpg

Pentru un efect hidratant, amestecaţi o lingură de miere cu câteva linguri de lapte și cu pulpa zdrobită de la o jumătate de avocado.

Pentru tonifierea și întinderea pielii, amestecaţi o lingură de miere lichidă cu un gălbenuș de ou și cu câteva picături de ulei de măsline.

Pentru curăţarea tenului gras amestecaţi un albuș de ou cu o lingură de suc de lămâie și o lingură de miere.

Pentru o mască împotriva acneei amestecaţi cantităţi egale de miere și pulpă de piersică coaptă.

În fiecare caz lăsaţi masca să acţioneze timp de un sfert de oră, apoi clătiţi.”

 

Alte rețete cosmetice găsiți și în cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, în capitolul Mărul și îngrijirea pielii. De asemenea, v-ar mai putea interesa: Sauna. Desfătare pentru minte și trup sau Prepararea săpunului de casă.

 

Marul.jpgSauna_levelbe.jpg prepararea-sapunului-coperta1.jpg 

 

2014-07-18 12:34:46

Avem o veste bună pentru toți iubitorii de bijuterii handmade. Weekendul acesta oferim o reducere de 30% la toate cărțile despre confecționarea bijuteriilor. Profită de moment, niciodată nu e târziu să îți găsești un hobby, aceasta poate fi ocazia perfectă pentru tine! Și… de ce să dai banii pe mărgele, brățări și alte bijuterii, când ți le poți confecționa chiar tu, exact așa cum dorești?

 

margele-handmade.jpg

 

Inele, brățări, mărgele, mărgele croșetate, cercei, bijuterii din mărgele, din sârmă, din lână filțuită, din materiale reciclate, din pastă polimer, din materiale textile… cu alte cuvinte, cam tot ce îți poți imagina în materie de bijuterii handmade. Îndrăznește să fii creativ, iar noi îți oferim o mulțime de modele de bijuterii, dar și tehnici de lucru explicate și ilustrate pas cu pas, în cărțile din colecția Idei creative.

 

ustensile-margele-handmade.jpg

 

 


Amintim câteva dintre titlurile care te-ar putea interesa: Noțiuni de bază ale înșirării mărgelelor Bijuterii din mărgele Swarowski, Bijuterii din lână filțuită, Bijuterii din materiale reciclate sau Bijuterii din mărgele croșetate

 

 bijuterii-reciclate.jpg 39_1 (2).jpg

 

 

2014-07-15 09:56:58

Săptămâna trecută, cunoscuta colecție Idei creative a Editurii Casa s-a îmbogățit cu două titluri noi: Figurine din cerculețe de hârtie, de Olga Gre și Bijuterii din lână filțuită, de Árvai Anikó și Vetró Mihály. Cele două volume se adresează, la fel ca toate cărțile din această colecție, persoanelor pasionate de tehnicile handmade, dar și celor care doresc să-și îndrume copiii spre astfel de îndeletniciri.

 

Figurine din cerculețe de hârtie - Idei creative, nr. 94

 

Volumul de față, semnat de Olga Gre, prezintă o tehnică handmade potrivită celor mici, cu pași de lucru simpli și pentru care nu sunt necesare foarte multe materiale. Cu ajutorul unei foarfeci, cu puțin lipici și hârtie albă sau colorată, cei mici vor putea crea diferite figurine: rachete, mașinuțe, prințese, animăluțe sau flori. Confecționarea figurinelor din cerculețe de hârtie poate fi o activitate perfectă pentru petrecerea timpului în mod creativ, pe perioada vacanței și nu numai. 


 figurine-din-cerculete-de-hartie.jpg

 

Bijuterii din lână filțuită - Idei creative, nr. 95

Cine credea că din lână se pot confecționa și bijuterii? Aflăm de la Árvai Anikó și Vetró Mihály, autorii aceste cărți, că e posibil. Mai mult, aflăm că bijuteriile din lână existau și pe vremea sciților... se pare că printre artefactele acestora, pe lângă diferitele obiecte de uz casnic confecționate din lână, s-au descoperit și bijuterii confecționate din lână în amestec cu piei de animale și metale sau pietre prețioase. De la materialele și uneltele necesare, cartea explică și ilustrează toți pașii de lucru, oferind și cele mai frumoase exemple de bijuterii din lână filțuită.

 

bijuterii-lana-filtuita.jpg

Ambele cărți pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei, cu o reducere de 20% față de prețul de raft.

Din aceeași colecție, recomandăm cele mai recente apariții: Animale din lână filțuită, Accesorii mignone din pastă polimer, Scrapbooking - minunății din hârtie sau Quilling pentru copii.

2014-07-11 12:18:33

De curând, la Editura Casa a apărut o nouă carte cu o temă tot mai căutată, despre un meșteșug care pare că a reînviat în ultimii ani: prepararea săpunului de casă. Cartea cu același nume oferă toate secretele acestui hobby tot mai îndrăgit, astfel încât oricine să-și poată prepara săpunul preferat în confortul propriei bucătării.

 

prepararea-sapunului.jpg

Tot mai des vedem prin magazine oferte de săpunuri handmade cu felurite arome, atât de frumos mirositoare și de aspectuoase încât, „îți vine să le manânci”… la propriu. Cartea Prepararea săpunului de casă te va ajuta să deprinzi acest meșteșug pentru a putea să te răsfeți cu un săpun preparat chiar de tine.

Autoarea cărții, Anne Schaaf, a compilat în acest volum rețete reușite și testate de nenumărate ori, din care fiecare poate să îşi găsească una pe gustul său. Capitolul de început al cărții îl introduce, pas cu pas, pe cititor în lumea acestui hobby. Acesta va descoperi câte tipuri de săpun există, care sunt cele mai practice, care au efecte terapeutice și multe alte lucruri interesante. În capitolele următoare, cititorul va afla totul despre pașii și etapele de lucru, despre ustensilele necesare și normele de protecție, dar și despre ingredientele necesare pentru prepararea săpunului de casă, de la uleiuri și grăsimi până la coloranți, aditivi, arome, etc., pentru ca apoi să descopere o mulțime de rețete de săpun, care mai de care mai tentante, ilustrate, care cuprind inclusiv sfaturi despre modelare și tipurile de modelări.

 

prepararea_sapunului_de_casa.jpg

 

Dacă v-am stârnit interesul, cartea se poate achiziționa de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 lei, cu 20% mai mai puțin față de prețul de raft.

2014-07-08 13:13:14

Într-un secol a cărui primă caracteristică este viteza de comunicare, ne vedem nevoiți să fim mereu în pas cu evoluția tehnologică. Neavând acces la calculatoare, tablete și alte gadget-uri, pentru cei vârstnici acest lucru poate fi ceva mai dificil de realizat. Cartea Hai pe net, bunicule!, recent ieșită de sub tiparul Editurii Casa, vine în sprijinul „generației  de argint” cu toate informațiile practice și actualizate despre internet și calculator.

 

Începem prin a răspunde la întrebarea: este necesar calculatorul pentru cei vârstnici? Experiența personală a fiecăruia poate răspunde cu un „da” vehement. Redăm însă, pe scurt, câteva dintre motivele pentru care autorul cărții Hai pe net, bunicule!, Mayer István, consideră că răspunsul la această întrebare trebuie să fie, obligatoriu, afirmativ.

Hai pe net, bunicule_netes.jpg

 

Știm cu toții că, prin intermediul internetului și al calculatorului, putem rezolva o mulțime de probleme, mult mai ușor și chiar mai avantajos.  Autorul le înșiră și le descrie pe scurt pe cele mai importante dintre acestea: problemele legate de diferite instituții (primărie, oficiul de pensii, bănci, etc.), convorbirile la distanță, videotelefonul, obținerea informațiilor medicale, corespondența, căutarea vechilor cunoștințe, obținerea informațiilor de actualitate (știri, reportaje), accesul la jocuri sau alte activități similare, toate atât de utile celor tineri, pot fi de un real folos și celor vârstnici.

Așadar să nu-i privăm de toate acestea și să încercăm să le facem traiul mai ușor, ajutându-i să învețe să utilizeze calculatorul și internetul. Cartea Hai pe net, bunicule! poate fi primul pas făcut în acest sens. Cu ajutorul acestui „manual”, vârstnicii vor afla totul despre calculator, internet și utilizarea acestora. De la părțile componente (hardware), la folosirea programelor (software), gestionarea fișierelor și până la navigarea pe internet (accesarea de site-uri, blog-uri sau rețele de socializare) totul este explicat în amănunt și ilustrat, acolo unde este cazul. Cartea se încheie cu un mic-dicționar de termeni de specialitate și un mic-dicționar englez-român.

 

banner-hai-pe-net-bunicule.jpg

Așadar, dacă doriți să le lărgiți orizonturile bunicilor sau părinților voștri, faceți-le cadou această carte. Internetul deschide pentru fiecare dintre noi o fereastră nouă spre cunoaștere, deci „hai pe net, bunicule!”

2014-07-04 13:03:55

Încheiem săptămâna cu o veste bună pentru toți prietenii Editurii Casa. Începând cu data de 4 iulie 2014, am redus cheltuielile poștale de la 10.5 lei la 8.5 lei. În plus, pentru comenzi mai mari de 150 de lei, transportul prin Poșta Română va fi gratuit.

Așadar, te așteptăm pe site-ul nostru, www.edituracasa.ro, unde îți garantăm că vei găsi măcar o carte care să te atragă! Avem cărți de grădinărit, cărți despre diferite tehnici handmade, cărți tehnice, cărți despre artă sau fotografie, cărți de rețete culinare și cosmetice sau chiar cărți pentru copii.

Vă reamintim că aveți reducere de 20% pentru orice carte achiziționată de pe site-ul Editurii Casa!

 

top_banner.jpg

 

Concurs: Biblioteca din bucătărie

Avem plăcerea să vă invităm la un nou concurs cu premii de la Editura Casa, organizat de culinar.ro. Concursul se desfășoară pe durata a trei săptămâni și se adresează tuturor persoanelor pasionate de gătit, care vor să-și sporească biblioteca personală cu două cărți de specialitate: Mărul - cultivare și rețete culinare și Ghidul culegătorului de ciuperci!

Mai multe detalii despre concurs și înscrieri, AICI! Vă dorim succes!

 

concurs-culinar-cu-premii.jpg

 

 

2014-06-27 12:00:08

Ce trebuie să faci pentru ca gazonul tău să arate impecabil chiar și în perioadele cele mai secetoase ale verii? Pe lângă răspunsul la această întrebare, cartea Îngrijirea gazonului, din colecția Grădina noastră, tipărită de Editura Casa, îți va oferi o multitudine de informații și sfaturi importante despre gazon și întreținerea acestuia, de la montarea rulourilor de gazon, până la tunderea, fertilizarea și irigarea gazonului.

Ca să te convingem, redăm mai jos un fragment din cartea Îngrijirea gazonului, de Daniel Böswirth și Alice Thinschmidt:

Lumina soarelui şi seceta

Căldura şi seceta îngreunează dezvoltarea gazonului mai ales în locurile expuse la vânt. Câteodată nici chiar sistemul de irigare automat nu poate să împiedice uscarea ierbii. Greşeala trebuie căutată în lucrările de bază. Dacă am adus prea puţin pământ gras peste pământul slab, cu pietre, capacitatea acestuia de retenţie a apei va fi foarte redusă. Este nevoie de un strat de cel puţin 20-25 de cm de pământ pentru ca gazonul să-şi formeze rădăcinile.

 ingrijirea-gazonului

 

O problemă poate fi şi solul tasat, în care apa de ploaie nu poate pătrunde datorită scoarţei tari formate. Iarba deasă ca o pâslă şi iarba tăiată care nu a fost îndepărtată, pot şi ele să îngreuneze schimbul de apă şi aer.

Udarea corectă

Este greşit să se ude gazonul după modelul climei englezeşti – în doze mici şi dese. Astfel, se încurajează formarea rădăcinilor la mică adâncime şi un astfel de gazon pe condiţii de secetă, nu reuşeşte să ia apă din straturile mai adânci de pământ. Dimpotrivă, dacă se udă mai rar (o dată la 7-14 zile) dar intens, nu numai că facem economie dar şi gazonul nostru va fi mai rezistent în condiţii de secetă deoarece îşi dezvoltă rădăcini mai puternice. După un udat temeinic, pământul trebuie să fie umed până la adâncimea unei brazde.
O altă problemă intervine pe câte o suprafaţă înclinată: apa curge prea repede pe pantă şi nu intră în pământ. În aceste zone, probabil este mai indicat să se planteze un gazon de peisaj, care trebuie tuns doar o dată sau de două ori pe an. Oricum pe arşiţa verii de la noi, iarba va deveni uşor maronie, fapt care poate să strice peisajul, dar nu dăunează gazonului. Acest tip de gazon are o mare capacitate de regenerare şi va redeveni verde în toamnă sau cel târziu primăvara următoare.”

 irigarea gazonului.jpg

 


Dacă v-a plăcut acest fragment și vă interesează și alte cărți despre grădinărit, vă recomandăm: Dăunători şi agenţi patogeni în grădină, Compostul în gospodărie, Grădina înmiresmată, Garduri vii sau Straturi de flori anuale.

 

 

 

2014-06-23 13:09:42

Pentru că ne aflăm în plin Campionat Mondial de Fotbal, ne-am gândit să le facem o surpriză celor care, inspirați de acest sport, vor să creeze diferite obiecte pe această temă sau poate vor doar să ofere un cadou special prietenilor sau chiar copiilor pasionați de sportul rege.

Pentru asta am căutat printre ideile noastre creative și am găsit cel mai potrivit exemplu în cartea Decorațiuni din hârtie. Forme geometrice: minge de fotbal din carton.


Figurine din hartie. Forme geometrice.jpg

Pentru confecționarea mingii de fotbal aveți nevoie de: carton  negru, carton alb, creion, radieră, foarfecă, liniar, bandă adezivă, hârtie de calc.

Puteți confecționa mingea de fotbal în două feluri:

1. Se copiază forma mingii din imaginea ataşată, formă care se poate mări sau micşora la copiator, după plac. După decuparea şablonului, acesta se aşază pe cartonul alb şi se trasează contururile de jur împrejur. Se marchează liniile de îndoire, apoi cu ajutorul unui liniar se evidenţiază liniile drepte cu vârful unui pix fără pastă, uşurând în acest fel îndoirea urechilor care urmează să fie lipite. Pentru obţinerea părţilor negre, înainte de asamblarea mingii se desenează cu ajutorul unui şablon conturul a 12 pentagoane pe cartonul negru, se decupează formele, după care se lipesc în locurile corespunzătoare. Se fac împăturirile necesare pentru asamblarea mingii şi se lipesc urechile laterale folosind bandă biadezivă.


sablon - minge de fotbal.jpg

2. Al doilea mod de confecţionare a mingii de fotbal este mai anevoios, dar rezultatul este mai precis şi mai frumos. Se trasează contururile şablonului hexagonal (componentele mingii de fotbal) de 20 de ori pe cartonul alb şi de 12 ori pe cel negru, după care se decupează. Se îndoaie hexagoanele de-a lungul liniilor de îndoire evidenţiate ca în descrierea de mai sus. Elementele dodecaedrului se lipesc unul de altul, pe rând, după care se asamblează în formă de minge, lipind urechile cu bandă biadezivă.


minge de fotbal.jpg

Sperăm că v-am făcut o bucurie cu acest model de minge de fotbal din carton, iar dacă v-am stârnit interesul pentru cărțile noastre din colecția Idei creative, vă sugerăm și alte volume cu tematică similară: Obiecte decorative din hârtie, Figurine hazlii din hârtie, Scrapbooking - minunății din hârtie sau Quilling pentru copii

2014-06-20 06:23:00

Mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor este, fără doar și poate, unul dintre cele mai îmbietoare din câte ne sunt familiare. Poate și din acest motiv, tot mai mulți dintre cei care locuiesc la casă sau intenționează să renunțe, în scurt timp, la „confortul” de la bloc au în plan și construirea propriului cuptor de pâine și pizza. Pentru a veni în ajutorul lor, Editura Casa a tipărit cartea Cuptoare de pâine și pizza… cu rețete incluse.  

 Cuptoare de paine si pizza - Editura Casa.jpg


Având la bază conceptul „do it yourself”, ca toate cărțile Editurii Casa, cartea Cuptoare de pâine și pizza, din colecția Meșterul priceput, scrisă de Vaclav Vlk și Nevenka Vlkova, oferă persoanelor interesate toate informațiile necesare pentru construirea unui cuptor de pâine sau de pizza. De la tipuri de materiale necesare, tipuri de cuptoare de interior sau de grădină, amplasarea, proiectarea și construcția cuptoarelor de pâine și pizza, până la sfaturi despre utilizarea acestora, cartea explică și ilustrează cu schițe toți pașii care trebuie parcurși până la scoaterea pâinii din cuptor. Ca bonus, volumul se încheie cu cele mai interesante și tentante rețete de pâine, rețete de pizza, lipii, gyros, dar și alte preparate care promit mult mai mult odată „date la cuptor”.

 

Retete de pizza - Editura Casa.jpg

 

Așadar, nu mai pierde vremea, pune-te pe treabă și așteptăm invitații la prima pizza coaptă în propriul tău cuptor de pâine, construit chiar de tine. Îți dorim spor la muncă!

Din colecția Meșterul priceput te mai poate interesa și Sisteme de irigare, Igrasia – prevenire şi combatere, Casa pasivă,  Instalaţii electrice - pas cu pas sau Construirea şemineelor.

2014-06-13 05:55:49

Pălărie într-un picior, ghici... ce ciupercă e! Comestibilă sau nu? Știm cu toții, de când eram copii, că cele mai colorate și mai frumoase ciuperci sunt otrăvitoare. Cum stă treaba cu ciupercile comestibile? Încă avem dubii, însă Ghidul culegătorului de ciuperci ne va ajuta să știm sigur ce luăm cu noi acasă după plimbarea prin pădure.


Ghidul culegatorului de ciuperci.jpg

Cartea Ghidul culegătorului de ciuperci, scrisă de specialiștii în micologie Locsmándi Csaba și Vasas Gizella, și tipărită în limba română de Editura Casa, o carte de mici dimensiuni care încape chiar și în buzunar, este un ghid indispensabil pentru toți cei care se aventurează prin pădure la cules de ciupeci. De la denumirile științifice și populare (unde este cazul), până la  norme privind culesul și consumul ciupercilor, perioada și locul de apariție și determinarea speciilor cunoscute, Ghidul culegătorului de ciuperci conține toate informațiile necesare despre soiurile de ciuperci comestibile, dar și despre ciupercile otrăvitoare, fiind descrisă și ilustrată fiecare specie în parte.

Ca să vă convingem de acest lucru, redăm mai jos descrierea din carte a două specii de ciuperci destul de des întâlnite:


trufa de vara.jpg

Tuber aestivum (trufa de vară)

Corpul fructifer:
2-7 (10) cm diametru; tuberculiform neregulat, brun-negricios, membrană groasă este acoperită de verucozităţi piramidale, poligonale, negre.
Gleba:
se găsește în interiorul corpului fructifer (aici se formează sporii).
Carnea:
tare, prezintă vene de culoare deschisă, cu aspect marmorat; în tinereţe alb-cenușie sau alb-gălbuie, cu timpul devine brună; miros slab la început, după care se aseamănă cu al porumbului fiert, gust caracteristic.
Perioada de apariţie:
iulie-decembrie, în primul rând pe solurile calcaroase în zonele mai revene ale pădurilor de foioase (fag, stejar), la marginea pădurilor, în sol, specie relativ des întâlnită. Pe vremuri, pentru depistarea speciei se foloseau porcii, mai nou se folosesc câinii dresaţi.
Valoarea alimentară:
comestibilă, o delicatesă. Se păstrează bine în locurile răcoroase și aerisite. Se descojește înainte de preparare. Adeseori se răzuiește în mâncare.
Specii asemănătoare:
buretele-cerbilor otrăvitor (Scleroderma citrinum).


buretele viperei.jpg

Amanita phalloides (buretele-viperei)

Pălăria:
5-15 cm diametru, iniţial convexă, după care se aplatizează; verde-gălbuie sau brun-oliv, dar poate fi și albicioasă; adeseori cu pieliţa străbătută de striuri negricioase sau brune dispuse radiar, mai rar cu resturi de volvă de culoare albă.
Lamelele:
dese, libere, late, albe.
Piciorul:
7-20 cm lungime, 1-1,5 cm grosime, cilindric, albicios, adeseori verzui, cu suprafaţa marmorată; inel alb și lăsat în jos, baza în formă de bulb fiind acoperită de o volvă albă.
Carnea:
moale, apoasă, albă, cu gust plăcut, miros dulceag. Atenţie, nu se gustă!
Perioada de apariţie:
iunie-noiembrie, în pădurile de foioase, îndeosebi sub stejari, rareori în păduri de conifere, specie des întâlnită.
Valoarea alimentară:
este foarte otrăvitoare, intoxicaţiile fiind mortale! La aproximativ 8-24 de ore de la consumul ciupercii, în urma efectului amatoxinei se declanșează starea de vomă, iar persoana otrăvită poate să moară în câteva zile ca urmare a insuficienţei hepatice și renale.

Specii asemănătoare: ciupercile comestibile Agaricus essettei, Leucoagaricus leucothites, respectiv buretele-de-lămâie (Amanita citrina) otrăvitor.

Din colecția Grădina noastră a Editurii Casa, vă mai poate interesa: Grădina de mirodenii, 12 luni în grădină, Livada - Proiectare și îngrijire, Grădina de legume sau Îngrijirea gazonului.

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!