Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-02-27 11:59:20

Sărbătorim sosirea primăverii și luna femeii cu o nouă promoție. Profită de moment și ascultă sfatul nostru! De Mărțișor sau de 8 Martie, dăruiește-le doamnelor sau domnișoarelor din viața ta o carte despre tehnicile handmade preferate sau chiar un mărțișor, o bijuterie sau alte accesorii handmade, inspirate din cărțile noastre.


banner-martie-2015.jpg


Noua promoție aduce la reducere titluri selectate special pentru doamne și domnișoare din aproape toate colecțiile de cărți practice ale Editurii Casa. Promoția se va desfășura în perioada 27 februarie – 9 martie, timp în care veți putea beneficia de un discount de 30% la cărți ca: Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri, Prepararea săpunului de casă, Mărul – Cultivare și rețete culinare, Să tricotăm animale sălbatice, Fotografierea copiilor sau Flori cu bulbi.

Merită menționate și câteva volume din seria Idei creative care sunt incluse în promoția de mărțișor, astfel că vă recomandăm: Căciuli tricotate, Crini origami, Tehnica baticului sau Bijuterii din materiale reciclate. Oferta completă poate fi vizualizată accesând noua categorie a librăriei noastre online, Promoție de Mărțișor.


0-sapun.jpg0-crini-origami.jpg 0-foto-copii.jpg 

 
Vă dorim un început de primăvară plin de inspirație!

2015-02-20 10:26:44

Am intrat pe ultima sută de metri a promoției noastre. Așadar, mai ai la dispoziție încă trei zile în care vei putea achiziționa, de pe site-ul nostru, cărți la doar 5 sau 10 lei, la alegere dintre cele 50 de titluri selecționate din colecțiile Idei creative, Meșterul priceput, Grădina noastră și altele.

 

roman2.jpg

Dintre cărțile la reducere enumerăm câteva titluri care te-ar putea interesa: Fotografia digitală cu aparate foto DSLR, Mărul - Cultivare și rețete culinare, Sauna - Desfătare pentru minte și trup, Cactușii - Cultivare și îngrijire, Sisteme de irigare sau Încălzirea prin pardoseală, iar din seria Idei creative amintim
: Bijuterii din materiale reciclate, Animale din mărgele, Măști de carnaval, Figurine din pastă de modelat sau Decorațiuni interioare!

0-marul.jpg 0-reciclate.jpg0-sauna.jpg Promoția este valabilă până pe 22 februarie, în limita stocului disponibil
!
Oferta completă o găsiți aici: Cărți la 5 și la 10 lei!

 

2015-02-16 08:33:25

Surprizele se țin lanț la Editura Casa! După noile apariții din seria Idei creative, Pictură pe față și Căciuli tricotate, anunțăm o săptămână cu super reduceri. Începând de azi, până pe 22 februarie, veți putea achiziționa, de pe site-ul nostru, cărți la doar 5 sau 10 lei, la alegere dintre cele 50 de titluri selecționate din colecțiile Idei creative, Meșterul priceput, Grădina noastră și altele.

 

roman2.jpg 

Dintre cărțile la reducere enumerăm câteva titluri care v-ar putea atrage atenția: Cactușii - Cultivare și îngrijire, Mărul - Cultivare și rețete culinare, Sauna - Desfătare pentru minte și trup, Fotografia digitală cu aparate foto DSLR, Sisteme de irigare sau Încălzirea prin pardoseală, iar dintre cele peste 35 de titluri din seria Idei creative sunt de menționat: Bijuterii din materiale reciclate, Animale din mărgele, Măști de carnaval, Figurine din pastă de modelat sau Decorațiuni interioare!

Nu pierdeți ocazia, anunțați-vă și prietenii sau cunoștințele, promoția este valabilă în limita stocului disponibil! Oferta completă o găsiți aici: Cărți la 5 și la 10 lei!

2015-02-13 09:32:03

Luna februarie este, cu certitudine, luna cuplurilor. Ziua îndrăgostiților, Dragobetele, două sărbători ale iubirii, două ocazii perfecte pentru a-i arăta perechii tale cât de mult înseamnă pentru tine. Lasă-te inspirat de ideile noastre creative și dă-i in dar perechii tale un cadou unic, la fel ca dragostea voastră! Iată câteva idei!

Dacă iubitului sau iubitei tale îi plac produsele cosmetice bio, făcute în casă, poți să îi dăruiești un săpun handmade în culorile iubirii sau chiar cartea Prepararea săpunului de casă, din care poate învăța să facă diferite tipuri de săpunuri handmade.

sapun-inimioara.jpg

 

Oferă-i un album cu fotografiile voastre cu adevărat deosebit! Cum? Decorează-l chiar tu, folosind tehnica filigran! Vei avea un rezultat cu adevărat încărcat de romantism. Inspiră-te din cartea noastră Decorațiuni cu filigran alb și negru!


filigran-album.jpg


Brățările prieteniei sunt renumite deja ca fiind simboluri ale cuplurilor bine închegate. Învață cum să confecționezi pentru tine și jumătatea ta o „pereche” de brățări, din cartea Brățările prieteniei, în care vei găsi o mulțime de modele frumoase.


bratari-cuplu.jpg

 

Un alt cadou frumos și original poate fi o husă handmade pentru stick-urile de memorie. Iată două modele potrivite atât pentru ea, cât și pentru el, preluate din cartea Bijuterii din lână filțuită. După același tipar, se pot realiza și huse pentru telefoanele mobile.

 

husa-stick.jpg


În final, nu uita să împachetezi cadoul cât mai frumos! Îți recomandăm să încerci Furoshiki - tehnica japoneză a împachetării!


furoshiki.jpg

Sperăm că ideile noastre te-au inspirat, iar dacă te-am convins să-i oferi perechii tale un cadou creat chiar de tine, poți răsfoi și cărțile: Quilling - flori și alte ornamente, Țeserea brățărilor din mărgele, Scrapbooking - Minunății din hârtie sau, una dintre cele mai proaspete apariții din seria Idei creative, Căciuli tricotate.

 

2015-02-10 12:41:12

Săptămâna aceasta, pe rafturile Editurii Casa și-au făcut apariția numerele 104 și 105 din colecția Idei creative. Cele două volume aduc în atenția cititorilor noștri câteva idei handmade de sezon, pictura pe față, deoarece ne pregătim de carnaval, și modele de căciuli tricotate, pentru că iarna e încă în plină desfășurare.

 

Pictura pe față – Idei creative nr. 104

Obiceiul carnavalurilor din luna februarie începe să prindă contur și pe la noi, mai ales în grădinițe. Pentru cei mici, acestea consituie un adevărat prilej de veselie și distracție, la fel și costumele și măștile pe care le vor purta.

 

pictura-pe-fata.jpg

 

Cartea Pictura pe față, de Janja Grossmann, poate fi o adevărată sursă de inspirație pentru părinții mai creativi, care vor dori să înlocuiască măștile clasice cu cele pictate direct pe față. Monstruleți, balene pofticioase, fluturași, ursuleți, dragoni și multe alte modele haioase, prezentate pas cu pas, în așa fel încât oricine să le poată realiza.

 

Căciuli tricotate – Idei creative, nr. 105

Cartea Căciuli tricotate, de Frauke Kiedaisch și Tanja Steinbach, se adresează persoanelor pasionate de tricotat, care doresc să descopere noi modele de căciuli, potrivite tuturor membrilor unei familii și oricărui stil, romantic, elegant sau sport.

 

caciuli-tricotate.jpg

Volumul Căciuli tricotate prezintă pas cu pas mai multe modele de căciuli, oferindu-le cititorilor toate informațiile necesare despre tehnicile de tricotat pe care le vor folosi, dar și despre materialele și uneltele necesare.

Cele două volume pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei, cu 20% reducere față de prețul de raft.


Din seria Idei creative vă mai recomandăm: Măști pictate, Măști de carnaval, Quilling – flori și alte ornamente, Animale sălbatice din hârtie sau Costumații de carnaval.

 

0-mastipictate.jpg 0-masti.jpg 0-balmascat.jpg 

 

2015-02-06 10:50:39

 

Păstrează-ţi amintirile ca un profesionist cu aparate foto DSLR! Profită acum de promoţia lunii şi achiziţionează cartea Fotografia digitală cu aparate foto DSLR de Enczi Zoltan şi Richard Keating cu 50% reducere!

banner_foto_dsrl.jpg 

 

Din cartea Fotografia digitală cu aparate foto DSLR vei afla ce trebuie să ai în vedere când îţi alegi un astfel de aparat, tot ce trebuie să ştii despre obiective şi accesorii, care sunt setările principale ale acestor aparate, câteva reguli despre compoziţie, teme fotografice deosebite, cum să filmezi în HD cu DSLR-uri şi cum să prelucrezi ulterior imaginile realizate. 

Din aceeaşi colecţie, s-ar putea să te intereseze şi următoarele titluri:

Fotografierea copiilor.jpg Fotografia de calatorie.jpg

 

Am ieftinit transportul prin curier, cărţile tale practice preferate pot ajunge la tine mai repede şi mai ieftin! Acum transportul prin curierat te costă 15 lei în loc de 19,50 lei! 

2015-01-30 12:52:32

Pentru că mulți dintre voi, prietenii și cititorii noștri, sunteți pasionați de grădinărit și tot ce ține de această îndeletnicire, la final de săptămână vă oferim câteva sfaturi despre lucrările de tăiere ce pot fi efectuate în acest sezon, preluate din cartea Lucrările de tăiere de la A la Z, de Czakó Sarolta și Valló László.

lucrarile_de_taiere_de_la_A_la_Z.jpg„Grădinarul nu poate să facă pauză nici măcar câteva luni, deoarece în fiecare anotimp apare ceva de lucru în grădină. Iarna, în perioada de repaus, plantele fără frunziş (foioasele) se pot observa mai uşor. Este mult mai vizibilă poziţia ramurilor, a lăstarilor, a părţilor vizate pentru eliminare (ramurile concurente) şi a celor care se păstrează. Zonele uscate şi bolnave ale coroanei se identifică mult mai uşor, ele având scoarţa de altă culoare, uşor crăpată.

Primăvara devreme
se aplică tăieri la toţi pomii, inclusiv la cei plantaţi toamna. Perioada optimă pentru tăierea arborilor şi arbuştilor este cea dinainte de înmugurire, atunci când planta şi-a revenit după încercările grele de pe parcursul iernii. Daunele se evaluează vizual sau prin secţionarea unor muguri. Chiar şi tăierile de la sfârşitul iernii prezintă un risc, deoarece pot interveni îngheţurile târzii. Nu se recomandă aplicarea tăierilor la temperaturi sub –5° C, deoarece din cauza rănilor formate plantele sunt foarte expuse. Tăierile executate la temperaturi mici se fac cu mâna protejată de mănuşi, deoarece la contactul cu căldura corpului se formează pe plantă pete de îngheţ.


În perioada înmuguririi se fac şi stropirile de spălare. Tăierile se efectuează, pe cât este posibil, înainte de aplicarea stropirilor. Nu se recomandă tăieri după înmugurire, deoarece există riscul rănirii noilor formaţiuni (mugurilor). Gardurile vii formate din conifere se tund la mijlocul lunii aprilie. Momentul optim pentru întreţinerea gardurilor vii este vara. Cu excepţia coniferelor, toate gardurile formate din plante veşnic verzi sau foioase se tund cel puţin o dată. În condiţii bune de vegetaţie, cu creşteri puternice, se poate interveni chiar şi cu patru-cinci tăieri.”

taieri_1.jpg

Lucrările de tăiere de la A la Z este o lucrare de specialitate care se adresează atât grădinarilor amatori, cât și celor profesionști, fiind strict axată pe lucrările de tăiere și toaletare, cuprinzând toate informațiile necesare despre acestea, de la noțiuni generale de botanică, metode de tăiere, perioada în care se execută tăierile și uneltele necesare, la descrierea în amănunt a lucrărilor de tăiere la măr, păr, gutui, pruni, caiși, aluni, nuci, castani, vița de vie, arbuști ornamentali, și altele.

Dintre cărțile de grădinărit v-ar mai putea interesa: Sere de grădină, Grădina din balcon, 12 luni în grădină sau Grădina de legume.

 

0-sere.jpg 0-legume.jpg 
2015-01-28 12:28:55

Ghidul fotografiei de produs.jpgSe spune că o imagine face cât o mie de cuvinte - acest lucru nu poate fi mai adevărat decât atunci când vorbim despre comercializarea online a produselor handmade, și nu numai. Indiferent că vrem să vindem o bijuterie, un săpun, o haină sau un obiect decorativ, pentru a-i convinge pe potențialii clienți să cumpere produsele nostre, factorul decisiv îl va consitui felul în care vor fi prezentate. Iată câteva sfaturi despre compoziția unei fotografii de produs, preluate din cartea Ghidul fotografiei de produs.


„Compunerea unei fotografii presupune luarea tuturor elementelor separat – produs, iluminare, fundal, recuzită – şi gruparea lor pentru a forma un mesaj coerent şi clar. Cât mai atractive ochiului – acesta ar trebui să fie scopul suprem al compunerii fotografiilor dvs., trezind interes cu privire la produs şi atrăgând clientul.


Orientarea

De regulă, prima hotărare pe care o luaţi când compuneţi fotografia este orientarea portretului (pe verticală) sau a peisajului (pe orizontală). Aceasta depinde cel mai adesea de locul unde veţi afişa fotografia (de exemplu, într-o revistă sau pe o pagină de internet etc.) şi de cerinţele cu privire la formă, dimensiuni etc. Dacă intenţionaţi să decupaţi fotografia ulterior in formă pătrată, compuneţi şi fotografiaţi in modul de portret (orientare verticală), pentru că marginile laterale vor deveni repere in privinţa lăţimii pătratului.

sapun.jpg
Încadrarea

Când priviţi prin vizor sau pe ecranul LCD pentru a poziţiona aparatul şi obiectivul, se spune că încadraţi fotografia. Se numeşte încadrare pentru că acţiunea e similară cu aplicarea unei rame, a unui cadru fizic unei secvenţe, pentru a reduce informaţia şi a elimina surplusurile.


Eliminarea surplusurilor - Elemente de distragere a atenţiei

Elementele de distragere a atenţiei pot consta în obiecte care apar în fotografie, dar nu servesc vreunui scop sau motiv. Chiar şi o schimbare de la interior la exterior (cum ar fi cerul albastru deasupra unui acoperiş) poate constitui o distragere a atenţiei. Eliminarea surplusurilor este o parte importantă în încadrare şi atunci cand veţi umple în întregime cadrul cu informaţii semnificative sau veţi lăsa spaţiu gol în mod intenţionat, veţi simţi ceea ce este în plus.


Direcţie şi punct de staţie

Nu uitaţi că punctul din care fotografiaţi produsul va fi şi punctul de vedere al clientului. Dacă alegeţi un decupaj neobişnuit sau un detaliu special şi îl folosiţi ca imagine principală, clienţii vor fi curioşi!
bijuterie.jpgGrupând mai multe produse, acestea pot fi mai atractive pentru ochi. Metoda se aplică în special obiectelor mici.
Încadrarea fotografiei de la bun început este un obicei prin care veţi economisi timp şi veţi fi scutiţi de neplăceri ulterioare.
Fotografiaţi de sus, prezentând produsul în întregime, mai ales dacă este mare sau are o formă ciudată.
Dacă e necesar, folosiţi o scară. Aceasta este o modalitate bună de a potrivi produsul şi recuzita în cadru.
Fotografiaţi produsul de jos pentru a adăuga dramatism fotografiei, pentru a-i conferi o notă amuzantă, sau a-l face să pară mai mare.
Fotografiaţi din faţă pentru a ajuta produsul să pară puternic, impresionant, stabilind legătura cu clientul dvs. prin aşezarea la nivelul ochilor. E ca o întâlnire a privirilor.”

Din colecția Universul fotografiei digitale vă mai recomandăm Fotografia digitală cu aparate foto DSLR, Fotografierea copiilor sau Fotografia de călătorie.

 

2015-01-23 12:50:39

Spectacolul culorilor primăverii e în plină „repetiție”. Și, chiar dacă natura nu s-a dezmințit niciodată, fiind cel mai talentat „regizor” al acestui anotimp, îi putem sări și noi în ajutor, ici și colo. Iată câteva sfaturi despre înmulțirea și îngrijirea câtorva dintre cele mai îndrăgite flori de primăvară, preluate din cartea Flori cu bulbi, din colecția Grădina noastră.

ghiocelul.jpgÎncepem cu vedeta acestui spectacol, cunoscut și ca prim vestitor al primăverii, ghiocelul - Galanthus nivalis. „În cercul botaniştilor este cunoscută expresia „galanthomanie” care a fost inventată pentru a desemna pasiunea pentru ghiocei. În general, în magazinele de grădinărit engleze, există o ofertă enormă din această floare gingaşă: diferenţele dintre soiuri sunt date de mărimea şi forma florii, respectiv de desenul petalelor. Soiuri cunoscute şi bine testate sunt, printre altele: „Flore Pleno” – cu creştere viguroasă care este capabilă să se răspândească şi singură, respectiv „Merlin” – un hybrid cu floare mare.” Ghiocelul are o constituție robustă, iar dacă s-a înmulțit prea tare, bulbii pot fi separați cu ajutorul unei furci pentru săpat și plantați ulterior în alte locuri din grădină.


eranthis.jpgEranthis - Eranthis hyemalis o floare pe care o vedem la tot pasul, primăvara, prin păduri, creează un covor înmiresmat de culoare galben-aurie, răsărind chiar și prin stratul de zăpadă. „Se înmulţeşte răspândindu-şi singură seminţele, astfel încât tulpinile se întrepătrund şi creează rapid un adevărat covor de flori. Soiul de Eranthis hibrid (Eranthis x tubergenii) este uşor mai mare din toate punctele de vedere decât Eranthis hyemalis şi înfloreşte mai mult – până în aprilie. Nu necesită îngrijire specială, dar în plin soare, petalele se veștejesc foarte rapid – e mai bine să fie plantată într-un loc umbros sau semiumbrit.”

 


luscuta.jpgLuscuţele - Leucojum vernum – „deseori confundate cu ghioceii, deși pot fi deosebite uşor deoarece florile sunt mai mari şi au o altă formă. În afară de umiditatea solului nu au cerinţe speciale. Dacă se simt bine, din seminţele împrăştiate se dezvoltă plante noi. Bulbii luscuţelor pot fi păstraţi doar pentru puţină vreme, de aceea se cumpără toamna şi se plantează imediat la o adâncime de 10 cm. Există și soiuri care înfloresc vara și toamna.”

În cartea Flori cu bulbi, de Christina Knebel, veți găsi sfaturi și despre îngrijirea altor flori care se înmulțesc prin bulbi, vedete ale primăverii, ca narcisele, zambilele, lalele, brândușele, crinii, ceapa ornamentală și altele.

Din colecția Grădina noastră vă mai recomandăm: Straturi de flori anuale, Arbuștii fructiferi – Cultivare și îngrijire, Grădina de mirodenii sau Lucrările de tăiere de la A la Z.

 

0-mirodenii.jpg0-bulbi.jpg 0-arbusti.jpg 
2015-01-21 12:15:18

Deși suntem în plină iarnă calendaristică, vremea e mai degrabă primăvăratică și chiar dacă pentru mulți asta e o bucurie, cei mici visează incă la zile cu ninsoare, la săniuș și oameni de zăpadă, care mai de care mai frumoși. Astfel, vă propunem ca în zilele mohorâte de iarnă, lipsite de zăpadă sau de raze mai blânde ale soarelui, să faceți alături de cei mici oameni de zăpadă... din alte materiale.


Iată câteva idei preluate din seria Idei creative!

Om de zăpadă realizat cu tehnica quilling - Quilling - Tehnica spiralării hârtiei, Idei creative nr. 38

 

om-ic38.jpg


Oameni de zăpadă din hârtie - Obiecte decorative din hârtie, Idei creative nr. 28

 

oameni-ic28.jpg

Peisaj de iarnă – Modelarea plastilinei, Idei creative nr. 99

 

peisaj-ic99.jpg

Oameni de zăpadă – Figurine și ornamente din aluat, Idei creative nr. 40

 

oameni-ic40.jpg

Dacă v-au plăcut ideile noastre, trebuie să vă spunem că, în cărțile din care au fost preluate, găsiți multe alte modele la fel de frumoase, figurine sau obiecte decorative ușor de realizat alături de cei mici. Idei similare găsiți și în alte cărți din seria Idei creative dar și în colecția Micul atelier.

Vă dorim spor la muncă și idei cât mai inspirate!


bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!