Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2014-10-31 10:48:24

Săptămâna aceasta, Editura Casa a mai adăugat un titlu la colecția Micul atelier, cartea Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri, de Harsányi Zsuzsanna, un nou volum adresat tuturor celor pasionați de pastel, atât celor care cunosc deja această tehnică picturală, cât și celor care sunt la început de drum și vor să învețe să realizeze pasteluri.

Cartea începe cu prezentarea pastelului și tehnica obținerii acestuia, făcându-ne apoi cunoștință cu marii maeștri ai pastelului și cu lucrările reprezentative ale acestora.

 

pastel-toamna.jpg

 

Pe parcurs, cititorii vor afla toate „secretele” acestei tehnici, de la alegerea hârtiei pentru pastel, ce este un paspartu, cum se îmbină culorile, în ce constă compoziția, până la modul de realizare a pastelui în atelier sau în aer liber. Autoarea dezvăluie apoi, „pas cu pas”, cum a realizat câteva dintre lucările personale.

Volumul se încheie cu un mic dicţionar tematic, destinat celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele , dar și celor care intenţionează să se iniţieze în tehnica pastelului.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 de lei, cu 30% reducere față de prețul de raft.

Din colecția Micul atelier vă mai recomandăm: Peisaje în acuarelă, Perspectiva, Tehnici de realizare a portretului sau Bazele anatomiei artistice.

 

tehnici-protret.jpgpeisaje-acuarela.jpg 
2014-10-30 12:29:53

În ultima vreme, tenisul pare a fi sportul preferat al românilor. Tot mai mulți români sunt pasionați de sportul alb și tot mai mulți copii, inspirați de performanțele Simonei Halep, vor să urmeze această cale.

Dacă visezi acest lucru pentru tine sau pentru copilul tău, profită de noua promoție a Editurii Casa și cumpără cartea „Să jucăm corect tenis”, de Peter Scholl, cu 30% reducere, până pe data de 3 noiembrie, inclusiv!

 

banner-tenis-promotie.jpg

Volumul se adresează atât celor care se pregătesc să facă cunoștință cu sportul alb, cât și jucătorilor avansați. Acesta explică și ilustrează noțiunile elementare, dar și cele mai importante tehnici și tactici folosite în tenis, de la pozițiile de pornire, la tipurile de lovituri, servicii, și tipurile de joc, astfel încât acestea să poată fi ușor de înțeles și de reprodus de către oricine dorește să învețe tenis în condiții optime, de la bun început, sau să se perfecționeze ca jucător avansat.

Promoția este valabilă până pe 3 noiembrie, inclusiv, și se aplică doar volumului „Să jucăm corect tenis”, de Peter Scholl.

Din categoria Sport, sănătate și frumusețe vă mai recomandăm cărțile: Antrenamentul condamnaților, Tenisul - Metodologia instruirii sau Sauna. Desfătare pentru minte și trup.

 

Sauna_levelbe.jpgcoperta-antrenament.jpg 


2014-10-28 12:23:12

Așa cum vă anunțam săptămâna trecută, azi a apărut numărul 100 din colecția Idei creative și, pentru că nu ne oprim aici, alături de numărul 100, de sub tiparul Editurii Casa, a ieșit și numărul 101. Cele două volume, Quilling – Flori și alte ornamente și Animale sălbatice din hârtie, prezintă două tehnici îndrăgite și tot mai populare în rândul celor pasionați de handmade, accesibile atât adulților cât și copiilor.

 

Quilling - flori şi alte ornamente, de Pintér Ferencné Végh Zsuzsann - Idei creative, nr. 100

„Tehnica spiralării hârtiei – quilling-ul – este o artă manuală foarte populară şi îndrăgită în lumea întreagă. După învăţarea tehnicilor de lucru şi a formelor de bază, posibilităţile de creaţie sunt practic infinite”, spune autoarea. Volumul de față prezintă în amănunt realizarea unor elemente noi - floare malaeziană, scoică, stupul de albine, frunze în cinci sau trei lobi - cu ajutorul cărora se pot realiza cele mai frumoase decorațiuni, felicitări, semne de carte sau chiar tablouri.

 quilling100.jpg


Animale sălbatice din hârtie, de Gudrun Schmitt - Idei creative, nr. 101

Cu toții îndrăgim animalele sălbatice, însă cu siguranță copiii sunt cei mai încântați la vederea acestora în grădinile zoologice sau în natură. Din acest volum, cei mici vor afla cum să confecționeze din hârtie vulpi, lilieci, bufnițe, broscuțe, căprioare și mult alte animăluțe drăgălașe și colorate, cu care își pot decora apoi camerele sau chiar sălile de clasă.

Recomandăm ambele volume gădinițelor și școlilor deoarece materia primă se poate procura cu uşurinţă, iar tehnicile prezentate dezvoltă aptitudinile manuale şi simţul estetic al copiilor 

 

animale101.jpg

 

Câștigătorii concursului aniversar „100 de idei creative”!

Pentru a marca apariția numărului 100 din seria Idei creative, Editura Casa a lansat concursul „100 de idei creative”, un real succes în rândul prietenilor noștri pasionați de handmade și care de ani de zile ne urmăresc, s-au inspirat din ideile noastre și au creat bijuterii, felicitări, decorațiuni și multe alte lucrări, care mai de care mai frumoase. Le mulţumim tuturor participanţilor la concurs!

 

100_ic_1.jpg

 

Am primit un număr mare de fotografii cu creații minunate, realizate cu diferite tehnici handmade prezentate în volumele noastre, de la copii, părinți, bunici și chiar profesori. Cu toate că nu puțini au fost cei care ne-au trimis mai multe creații, o singură lucrare a fost înscrisă în concurs, dar pentru că ne-au plăcut toate lucrările voasrte, fotografiile care nu au fost înscrise în concurs vor fi publicate într-un album separat, pe pagina noastră de Facebook, în cursul acestei săptămâni.

Așadar, nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că, după îndelungi deliberări, echipa Editurii Casa a ales câștigătorii! Aceștia sunt:

Andreea Lung - Tablă de șah

Brian Chesăuan - Tablou din frunze de toamnă

Diana Borbely - Fulgi de nea

Dreve Abigail - Oițe

Iorga Daniela - Rochiță pentru păpuși din hârtie

Adina Herta - Figurine din roadele toamnei

Agape Maricica - Brățările prieteniei

Elevii clasei I, Școala Gimnazială Chicerea - Ramă din cofraje de ouă

Lidia Voinescu - Veioză decorată cu tehnica șervețelului

Alina Burcă - Mozaic

Îi rugăm pe câștigători să ne trimită datele de contact (nume, adresă de livrare) și titlurile celor două volume la alegere din colecția Idei creative, la adresa info@edituracasa.ro, iar premiile (2 titluri la alegere și nr. 100 din seria Idei creative) le vor fi livrate în cel mai scurt timp de la primirea acestora.

2014-10-25 14:45:22

Nu uita de concursul aniversar „100 de idei creative”! Mai ai la dispoziție două zile pentru a ne trimite o fotografie cu una dintre creațiile tale sau ale copiilor tăi inspirată din colecția Idei creative a Editurii Casa și poți fi câștigătorul unuia dintre cele 10 premii puse în joc.

 

100_ic_1.jpg 

Fotografiile înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a Editurii Casa, în albumul dedicat concursului, iar juriul format din echipa Editurii Casa va premia cele mai bune 10 creații. Premiile constă în două titluri la alegere din seria Idei creative și câte un exemplar din volumul cu numărul 100, care va ieși de sub lumina tiparului pe data de 28 octombrie și care are ca temă tehnica quilling. Alături  de numărul 100, cu titlul Quilling – flori și alte ornamente, de Pintér Ferencné Végh Zsuzsanna, își va face apariția și volumul cu numărul 101, Animale sălbatice din hârtie, de Gudrun Schmitt.

Fotografiile înscrise până acum în concurs le puteți vedea și aprecia pe pagina noastră de Facebook, în albumul Concurs aniversar: 100 de idei creative!

Așteptăm și creația ta la adresa de e-mail info@edituracasa.ro, până pe 26 octombrie, inclusiv! Succes tuturor!

2014-10-22 11:04:10

Chiar dacă e o sărbătoare „de împrumut”, în ultimii ani, Halloweenul a devenit tot mai popular și în țara noastră. Cu mic, cu mare, oamenii se pregătesc încă de la începutul lunii octombrie, pentru ca de Halloween să aibă cele mai inspirate și... înspăimântătoare costume, măști sau decorațiuni.

Și, deoarece suntem renumiți deja pentru numeroasele noastre idei creative, ne-am gândit să împărtășim și cu voi câteva dintre acestea, perfecte pentru un Halloween cât mai inspirat și original.

 

Suporturi pentru lumânări - Figurine și ornamente din aluat, Idei creative, nr. 40

 

40.jpg

 

Păianjeni și pânză de păianjen - Quilling pentru copii, Idei creative, nr. 91

 

paianjeniquill90.jpg

 

Bufnița împăratului - Măști pictate, Idei creative, nr. 6


bufnita.jpg


Broșă pentru ținuta de Halloween - Broșe din materiale textile, Idei creative, nr. 81


brose81.jpg


Gângănii colorate - Accesorii mignone din pastă polimer, Idei creative, nr. 92


insecte92.jpg

 

2014-10-17 12:36:18

Mare sărbătoare la Editura Casa! Colecția Idei creative se apropie de numărul 100, iar ca să marcăm acest eveniment, pe lângă noile apariții din colecție, am pregătit pentru voi și un concurs cu multe premii.

Ce trebuie să faci? Trimite-ne până pe 26 octombrie, la adresa de e-mail info@edituracasa.ro, o fotografie cu una dintre creațiile tale sau ale copiilor tăi inspirată din colecția Idei creative și poți fi câștigătorul unuia dintre cele 10 premii puse în joc.

 

100_ic_1.jpg

 

Fotografiile înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a Editurii Casa, într-un album dedicat concursului, iar juriul format din echipa Editurii Casa va premia cele mai bune 10 creații. Premiile constă în două titluri la alegere din seria Idei creative și câte un exemplar din volumul cu numărul 100.

Și, ca să nu vă mai ținem în suspans, dezvăluim secretul. Numărul 100 își va face apariția pe data de 28 octombrie și are ca temă o tehnică tot mai populară și îndrăgită, quilling-ul. Alături  de numărul 100, cu titlul Quilling – flori și alte ornamente, de Pintér Ferencné Végh Zsuzsanna, de sub tiparul editurii noastre va ieși și volumul cu numărul 101, Animale sălbatice din hârtie, de Gudrun Schmitt.  

Așadar, așteptăm fotografiile voastre și vă dorim mult succes!  

 

quill100.jpghartie101.jpg 

 

 

2014-10-14 12:51:37

Pentru a fi frumoase dar și pentru a da roade în fiecare toamnă, grădinile au nevoie de îngrijire pe tot parcursul anului. În fiecare lună este câte ceva de făcut pe afară sau chiar și în „grădinile” din balcon și dacă veți ține cont de aceste munci specifice fiecărei luni, efortul dumneavoastră va avea rezultatele dorite.

 

Treabă puțină, dar eficientă în luna octombrie

  1. Se scot plantele anuale din straturi și jardiniere și se adaugă la compost.
  2. Nu se tund toate plantele perene, deoarece resturile vegetale pot fi un bun adăpost pentru iarnă și hrană pentru păsări, iar lăstarii împodobiţi de chiciură sunt o adevărată comoară. Și speciile de iarbă sunt foarte aspectuoase iarna. Apa îngheţată de sub iarba tăiată poate provoca mari daune.
  3. Trandafirii se mușuroiesc, iar spre sfârșitul lunii se protejează cu vreascuri.
  4. Acum, după căderea frunzelor, se pot planta arbori și arbuști, trandafiri, plante din grădina de piatră, plante anuale și bienale care înfloresc primăvara. Lăstarii plantelor fără balot de pământ (rădăcini libere) se scurtează puternic, iar plantele lemnoase se udă din abundenţă.
  5. După primul îngheţ se scot tuberculii de dalie și se depozitează în locuri răcoroase și uscate. Tuberobulbii gladiolelor, Canna-ei și ai begoniilor se adună și se depozitează în lădiţe cu nisip, pentru a împiedica putrezirea. Să nu uităm de etichete sau alte semne distinctive.
  6. Se adună și plantele la ghiveci, cele mai rezistente (leandrul putând fi lăsate în aer liber o perioadă mai îndelungată. Astfel se călesc și au o rezistenţă mai mare pe perioada iernii. În zilele mai reci se protejează cu folie.
  7. Se pregătesc jardinierele pentru balcon: crizantemele, erica, diferite specii de iarbă, arbuștii mai mici și coniferele pitice sunt potrivite în acest scop.
  8. Numeroase specii de crizanteme sunt distruse de îngheţurile timpurii, de aceea se recomandă protejarea lor cu folie pe timpul nopţii.
  9. Gazonul se tunde pentru ultima dată înainte de intrarea în perioada de repaus.
  10. Se așterne compostul pe jumătate descompus pe straturi și la baza arborilor.

 12 luni.jpg

Pe lângă sfaturile de mai sus, preluate din cartea 12 luni în grădină, cei pasionați de grădinărit vor găsi în acest volum o sumedenie de informații importante despre îngrijirea grădinilor, atât a plantelor ornamentale cât și a a celor aromatice, a legumelor, a copacilor sau a livezilor, cu alte cuvinte, toate informațiile necesare pentru a avea o grădină sănătoasă și frumoasă pe tot parcursul anului.

Din aceeași categorie, vă mai recomandăm: Înmulțirea plantelor, Grădina veșnic verde, Compostul în gospodărie, Cultura viței-de-vie în gospodărie, Îngrijirea gazonului, Grădina de legume sau Lucrările de tăiere de la A la Z.

 

Cultura vitei de vie.jpgcompost.jpg 
2014-10-08 13:56:52

Săptămâna aceasta, Editura Casa a scos la reducere toate cărțile cu povești educative pentru copii, în cadrul promoției „Reduceri de poveste!”, valabilă până pe data de 12 octombrie. În cele ce urmează, vă vom da câteva detalii despre cele două colecții, Bobiță și Buburuză și Hoinari prin anotimpuri, pentru a vă convinge de ce sunt acestea utile oricărui copil, părinte sau educator, și de ce sunt recomandate ca povești educative.  

 

banner-povesti.jpg

 

Hoinari prin anotimuri – Toamna

toamna.jpgColecția de povești ilustrate Hoinari prin anotimpuri, de Rotraut Susanne Berner, este recomandată copiilor de la 2 până la 7 ani, reprezentând o metodă de lucru ideală pentru educatori, pedagogi sau chiar părinți și bunici. Pe baza ilustrațiilor din cele patru volume, Primăvara, Vara, Toamna și Iarna, cei mici pot fi antrenați în diferite jocuri pentru dezvoltarea imaginației, memoriei, vocabularului, etc.


Din volumul Toamna, cei mici pot afla o multitudine de informații noi caracteristice anotimpului: frunzele își schimbă culoarea, se usucă și cad, copacii rămân desfrunziți, păsările călătoare își părăsesc cuburile, zilele sunt tot mai friguroase, se culeg roadele toamnei, oamenii și animele fac provizii pentru iarnă, începe școala și grădinița, în oraș au loc activități dedicate toamnei ca Balul strugurilor sau Festivalul dovlecilor, unde oamenii beau must proaspăt și se încălzesc cu castane coapte. În magazine e aglomerație, oamenii cumpără haine noi, rechizite, decorațiuni de toamnă sau costume pentru Halloween.

toamna-hoinari.jpg toamna-castane.jpg


Urmărind ilustrațiile pagină cu pagină și descoperind sau chiar inventând firul poveștii alături de cei mici, îi putem ajuta să descopere și să se familiarizeze cu noi cuvinte, noi obiecte, noi culori, animale dar și cu ceea ce înseamnă viața pentru membrii unei comunități, anotimp după anotimp.

 

Bobiță și Buburuză la grădiniță

Bobita_gradinita.jpgPoveștile cu Bobiță și Buburuză sunt deja extrem de cunoscute și de îndrăgite de către cei mici. Caracterul educativ al acestora constă în faptul că toate aventurile și situațiile prin care trec eroii acestor povestiri sunt presărate cu sfaturi prețioase despre prietenie și tot ce înseamnă aceasta, cu bune și rele, cu certuri și împăcări.

Volumul Bobiță și Buburuză la grădiniță este ideal pentru a-i pregăti pe copii de grădiniță. De la bun început, cei mici sunt introduși în atmosfera începerii noului an școlar. E toamnă, zarvă mare în comunitatea de gândăcei din pădure care, cu mic, cu mare, se întâlnesc în curtea grădiniței, în prima zi de școală. Din tot ce urmează, cei mici vor afla cum decurge o zi obișnuită la grădiniță, cum sunt împărțiți copiii pe grupe, ce fel de activități vor desfășura și multe alte informații importante pentru a fi pregătiți de această primă etapă importantă din viața lor.

 

gradi-bobita.jpggradi-bobita2.jpg 

 

Editura Casa la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Dacă aveți drum, zilele acestea, prin Piața Unirii din Cluj-Napoca, vă invităm să vizitați standul de carte al Editurii Casa, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul aduce în atenția publicului cele mai importante edituri din țară, având ca invitați peste 300 de scriitori români și străini.

Așadar, până pe 12 octombrie, vă așteptăm să ne vizitați standul și să consultați ofertele noastre. Printre acestea veți găsi și cărțile pentru copii din colecțiile Bobiță și Buburuză și Hoinari prin anotimpuri care, la fel ca în cadrul promoției „Reduceri de poveste!”, beneficiază de o reducere de 30% individual și de 40% la pachetele promoționale, iar restul titlurilor noastre vă așteaptă cu reduceri de la 20 până la 40%.

 

 

2014-10-02 13:10:04

Încheiem săptămâna cu o veste bună pentru părinți și copii: începând de azi, până pe 12 octombrie, avem o nouă promoție dedicată în exclusivitate celor mici. În cadrul promoției „Reduceri de poveste!”, toate cărțile de povești din îndrăgita colecție Bobiță și Buburuză, dar și cele din colecția de povești ilustrate, Hoinari prin anotimpuri, vor beneficia individual de o reducere de 30%. Pachetele promoționale vor rămâne în continuare la 40% reducere.

 

banner-povesti.jpg

Pentru cei care nu cunosc încă poveștile din colecția Bobiță și Buburuză, tot ce vă putem spune e că sunt nu doar distractive, ci și educative. Despre peripețiile eroilor noștri năzdrăvani nu suflăm o vorbă, vă invităm să le descoperiți alături de cei mici.

Hoinari prin anotimpuri este o colecție de patru cărți educative ilustrate care reprezintă, atât pentru părinți, cât și pentru educatori sau pedagogi, o metodă excelentă de a folosi joaca pentru a le stimula celor mici imaginația și pentru a le dezvolta vocabularul, memoria și atenția.

Prin intermediul celor patru volume de povești ilustrate cei mici pot fi antrenați în diverse jocuri de identificare sau dezvoltarea vocabularului, jocuri de diferenţiere a culorilor, formelor, mărimilor, cantităților sau chiar jocuri pentru orientarea în spațiu.

Așadar, profitați până pe 12 octombrie de „reducerile de poveste” de la Editura Casa și faceți-le copiilor din viața dumneavoastră o mică bucurie!

2014-09-30 12:33:31

Săptămâna aceasta, de sub tiparul Editurii Casa au ieșit la lumină ultimele numere din două cifre din colecția Idei creative, mai precis, volumele 98 și 99, Mandale din hârtie de Elisabeth Eder și Modelarea plastilinei de Madaras Kata.

idei-creative-banner.jpg

Cele două cărți aduc în atenția cititorilor noștri două tehnici handmade cu priză și la cei mari și la cei mici, care dezvoltă atenția, imaginația și îndemânarea, motiv pentru care ambele volume sunt recomandate școlilor și grădinițelor.

 

Mandale din hârtie, de Elisabeth Eder  – Idei creative, nr. 98

„Mandalele sunt simboluri speciale care au un efect binefăcător asupra noastră. De formă rotundă, simetrică, mandalele emană linişte. Confecţionarea lor necesită putere de concentrare şi, în timp ce sunt privite, sufletul se linişteşte, iar mintea se deconectează”, spune autoarea.

 

mandale-din-hartie.jpg

Cei interesați să deprindă această tehnică handmade, vor afla din această carte tot ce e necesar pentru realizarea celor mai frumoase modele de mandale, de la uneltele și materialele necesare, până la pașii de lucru, explicați și ilustrați în detaliu.

 

Modelarea plastilinei, de Madaras Kata - Idei creative, nr. 99


Chiar dacă modelarea plastilinei poate părea o activitate dedicată exclusiv copiilor, aceasta poate fi la fel de relaxantă și pentru adulți. Și chiar dacă suntem tentați să credem ca este vorba de o tehnică ce nu poate aduce nimic nou, cei care vor răsfoi cartea vor avea suprize atât în ceea ce privește tipurile diferite de plastilină și paste de modelat, cât și în privința modelelor prezentate.

modelarea-plastilinei.jpg

 
În volumul de față, veți găsi modele de figurine din plastilină care mai de care mai frumoase, colorate și haioase. Ființe drăgălașe, animăluțe, monstruleți, ștrumfi, dar și mașinuțe, căsuțe și multe altele.

Dacă sunteți pasionați de tehnicile handmade, vă mai recomadăm: Origami în 3D, Țeserea brățărilor din mărgele, Bijuterii din lână filțuită, Să tricotăm animale sălbatice sau Prepararea săpunului de casă.

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!