Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2014-08-29 10:44:42

Sfârșitul de săptămână vine cu două surprize pentru cei pasionați de desen și pictură, o nouă apariție în colecția Micul atelier și o reducere de 30% la toate cărțile din această colecție. Ultima apariție din colecție, cartea Perspectiva, de Kőnig Frigyes, se adresează tuturor celor care doresc să descopere tainele desenului în perspectivă, cu alte cuvinte, o carte pentru cei care vor să înțeleagă și să învețe, pas cu pas, „reprezentarea spaţiului tridimensional pe o suprafaţă bidimensionlă”. 

Criticul orădean de artă, Ramona Novicov, spune despre cartea profesorului Kőnig Frigyes, că reprezintă „o metodă clară şi practică de a crea noi înşine imagini nu doar credibile, ci şi spectaculoase”.  
„Cartea sa ne aminteşte cât de important este observatorul, din ochiul căruia pornesc razele ce cuprind întreaga lume. Asta înseamnă că fiecare dintre noi putem nu doar vedea, ci şi înţelege şi reprezenta noi înşine, prin filtrul propriei sensibilităţi, spectacolul lumii în care trăim”, spune Ramona Novicov.

cuperta-perspectiva.jpg

 

Încă de la primele file, cartea Perspectiva îi va dezvălui cititorului cele mai interesante lucruri și momente din istoria acestei tehnici de desen. Din cuprins, cititorul va afla totul despre realizarea schițelor, tainele văzului, desenarea cubului, construcția perspectivei sau construcția umbrelor, totul explicat și ilustrat în amănunt, pentru a putea, în final, să redea orice element din natură, printr-un desen în perspectivă.

Cartea Perspectiva, de Kőnig Frigyes, poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 27,93 de lei, cu o reducere de 30%, doar în acest weekend.

Profită de reducerea de weekend!

Și pentru că vrem să vă determinăm să fiți creativi și să vă manifestați talentul la desen sau pictură, weekendul acesta vă oferim o reducere de 30% la toate cărțile din colecția Micul atelier. Așadar, profitați de moment, alegeți-vă unul sau mai multe dintre aceste minunate „manuale” de desen și pictură, și lăsați-vă ideile să prindă formă și culoare!

 

banner-perspectiva.jpg


Din colecția Micul atelier, vă recomadăm: Peisaje în acuarelă, Ghid de iconografie, Tehnici de realizare a portretului sau Bazele desenului.

2014-08-26 12:55:22

Avem bucuria să vă anunțăm că, săptămâna aceasta, la Editura Casa, și-au făcut apariția două titluri extrem de atractive pentru iubitorii tehnicilor handmade: Țeserea brățărilor din mărgele, de Szabó Ibolya și Origami în 3D de Terleczky Ádám. Cu aceste două noi cărți, colecția Idei creative a ajuns la numărul 97.

Țeserea brățărilor din mărgele, de Szabó Ibolya – Idei creative, nr. 96

Dacă vă plac brățările din mărgele și visați să faceți singuri astfel de bijuterii, cartea Țeserea brățărilor din mărgele este ceea ce căutați. Începând cu descrierea materialelor necesare și a pașilor de lucru, cartea oferă celor interesați cele mai frumoase exemple de brățări țesute din mărgele, pe gherghef, explicate pas cu pas.

 

bratari-margele.jpg

Deoarece țeserea brățărilor din mărgele este o îndeletnicire care necesită puține materiale și poate fi învățată ușor, fiind îndrăgită și de fete și de băieți, autoarea recomandă această carte școlilor și organizatorilor de tabere.

 

Origami în 3D, de Terleczky Ádám – Idei creative, nr. 97

Tehnica origami este deja foarte cunoscută și la noi în țară. După cum spune și titlul cărții, ultimul număr din colecția Idei creative vine totuși cu ceva nou în acest domeniu... origami tridimensional. Potrivit autorului, tehnica origami în 3D, poate fi asemănată cel mai bine cu jocul de tip LEGO, doar că în acest caz, în locul pieselor din plastic se vor asambla elementele din hârtie.  După prezentarea materialelor necesare și explicarea pașilor de lucru, autorul oferă cititorilor câteva exemple de figurine origami în 3D, ca lebede, buburuze, fluturași sau chiar cercei.

 

origami_3d.jpg

Cele două cărți pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa cu o reducere de 20% față de prețul de raft, la doar 11,12 lei bucata.

Din aceeași colecție v-ar mai putea interesa și cărțile: Scrapbooking - minunăţii din hârtie, Flori origami, Quilling - tehnica spiralării hârtiei, Bijuterii din mărgele pentru copii sau Bijuterii din mărgele croşetate.


2014-08-12 11:01:27

Avem bucuria să vă anunțăm că, începând cu această săptămână, Grădina noastră e mai bogată cu un nou titlu: Arbuștii fructiferi – cultivare și îngrijire, deTheresia Gosch, o carte care îi invită pe toți cei care iubesc zmeura, afinele, murele, sau coacăzele, fructe care ne desfată din plin privirile și mai ales gusturile în acest sezon, să devină ei înșiși cultivatori de arbuști fructiferi.

Cartea se deschide cu un scurt istoric al arbuștilor fructiferi, din care aflăm că fructele acestora erau cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Omul primitiv se hrănea cu aceste fructe delicioase care, dacă în trecut erau văzute doar prin păduri, în prezent pot fi cultivate cu ușurință în orice grădină.


arbustii-fructiferi.jpg


După ce se vor familiariza cu soiurile de arbuști cu fructe de tip bacă și soiurile hibride obținute din aceștia, cititorii vor afla toate secretele cultivării și îngrijirii arbuștilor fructiferi, de la plantare până la lucrările de tăiere, fertilizare sau protejare împotriva înghețului. Totodată, cititorii vor afla și care sunt pericolele ce pândesc arbuștii fructiferi, fiind prezentate bolile și dăunătorii specifici fiecărui soi. Iar pentru a ne convinge pe toți că aceste fructe sunt adevărate leacuri de la natură, în final sunt prezentate conținutul de vitamine și minerale al acestora, dar și metodele optime de conservare și consum.

Cartea Arbuștii fructiferi - cultivare și îngrijire poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de doar 23,92 de lei, cu o reducere de 20% față de prețul de raft.

Dintre cărțile despre grădinărit vă mai recomandăm: 12 luni în grădină, Livada – proiectare și îngrijire, Lucrările de tăiere de la A la Z, Cultura viței-de-vie în gospodărie sau Grădina de mirodenii.

 

12 luni.jpgLivada.jpg lucrari-taiere.jpg 

 

2014-08-07 15:13:44

Ești pasionat de fotografie sau pur și simplu îți place să îți păstrezi amintirile vii pentru mai mult timp și într-un mod absolut original? Participă la noul nostru concurs și poți câștiga o fotocarte pentru cele mai frumoase amintiri din vacanță! În plus, weekendul acesta îți oferim o reducere de 30% la toate cărțile din categoria Fotografie, achiziționate direct de pe site-ul Editurii Casa.


Editura Casa și bestfotocarte.ro te invită la concurs!

Participă la noul nostru concurs organizat cu sprijinul partenerilor noștri de la bestfotocarte.ro, în perioada 8 – 31 august, și poți câștiga o fotocarte pentru cele mai frumoase amintiri din vacanță!

Fotocartea este un album de fotografii sub forma unei cărți, pe care fiecare și-o poate alcătui din fotografiile personale, exact așa cum dorește, și pe care o poate edita personal, online, pe site-ul www.bestfotocarte.ro.

banner-bestfoto.jpg

Paginile fotocărții sunt imprimate pe hârtie fotografică mată, pe care nu rămân amprente, și prelucrate într-un laborator foto performant. Fiecare pereche de pagini se poate deschide complet, formând o suprafață plană cu imagini panoramice de excepție, din fotografii cu o suprafață omogenă și de o calitate excepțională la prelucrare. Mai mult, în funcție de preferințe, utilizatorul poate alege coperta fotocărții dintre cele trei variante disponibile, din carton tare imprimat cu hârtie fotografică sau sau din carton texturat exclusiv, disponibil în diferite culori și din piele pe suport de carton, disponibil într-o singură culoare.

În concurs vor fi înscriși, automat, toți cei care în această perioadă vor achiziționa orice produs de pe site-ul Editurii Casa, iar câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți, pe data de 1 septembrie. Nu uita, avem cărți despre grădinărit, cărți despre artă, despre tehnici handmade, cărți pentru copii și multe altele. Așadar, nu rata momentul, cumpără cartea preferată și poți fi câștigătorul unui album foto cu totul original, creat și editat chiar de tine!

 

foto-calatorie.jpgFoto DSLR.jpg  foto_natura.jpgUn nou weekend cu cărți la reducere!

Ca să te impulsionăm, weekendul acesta îți oferim o reducere de 30% la toate cărțile despre fotografie, achiziționate de pe site-ul Editurii Casa. Astfel, pentru cei care nu știu încă să mânuiască un aparat foto digital, acum poate fi momentul optim pentru a face primii pași în... Universul fotografiei digitale!

 

2014-08-01 11:36:04

E vară, e vacanță și încercăm să oferim tuturor, din când în când, câte o mică bucurie. Weekendul acesta a venit rândul celor pasionați de decorațiunile din hârtie. Astfel, preț de trei zile, între 1 și 3 august, pe site-ul Editurii Casa, veți putea cumpăra orice carte din categoria Decorațiuni din hârtie, cu o reducere de 30% față de prețul de raft. În plus, vă oferim și o „mostră”, ideală pentru a fi creată alături de cei mici.

 

banner_decoratiuni_hartie.jpg

 


A crea decorațiuni din hârtie poate fi o activitate creativă și recreativă, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. E ușor, e distractiv și nu sunt necesare prea multe materiale. Prin urmare, ar trebui să se regăsească pe toate listele cu activități de vacanță pentru copii.

Ca să ne credeți pe cuvânt, vă oferim un exemplu extrem frumos, dar și ușor de realizat, preluat din cartea Figurine din cerculețe de hârtie, din colecția Idei creative.


Pepene roșu din cerculețe de hârtie

Pentru a realiza felia de pepene roșu, aveți nevoie de o coală albă pentru fundal, o coală verde închis, una verde deschis, una roșie și una neagră. Din cele colorate veți decupa cu ajutorul unei foarfeci, patru cerculețe, după cum urmează: un cerc verde verde-închis de 10 cm, un cerc verde-deschis de 9 cm, unul roșu de 8 cm și cinci cerculețe negre a câte 2 cm fiecare.

pepene_4.jpg


1. Se pliază în două părţi egale cerculeţele verde-închis, verde-deschis şi cel roşu. (Fig. 2)

2. Se suprapun semicercurile şi se lipesc unul de celălalt, cel mai mare lipindu-se pe fundal. (Fig. 2)

3. Cele cinci cerculeţe negre se pliază în două, apoi încă o dată în două, lipind apoi 3 sferturi de cerc pe pepene, iar 2 pe fundal. (Fig. 3)

 

pepene_2.jpg

 

Dacă v-a plăcut acest model și vă interesează altele similare, vă recomadăm și cărțile: Quilling pentru copii, Figurine și animale origami, Avioane de hârtie sau Papier maché.

2014-07-22 12:55:29

E vară, e cald, e soare puternic și toate acestea au un efect vizibil asupra tenului de orice tip, motiv pentru care, în această perioadă, trebuie să acordăm o mai mare atenție felului în care ne îngrijim tenul. Începând de la curățare și continuând cu tonifierea și hidratarea tenului, mierea poate fi folosită cu success în orice fel de tratamente cosmetice.

Mierea are adevărate efecte curative asupra tenului, absoarbe impuritățile, calmează iritațiile, hidratează și hrănește tenul, calitățile ei fiind benefice pentru orice tip de ten. Îți oferim mai jos câteva rețete de măști pentru față pe bază de miere, preluate din cartea Mierea – Proprietăți și utilizări, de Daniela Guaiti, tipărită în limba română de Editura Casa.

 

Mierea.jpg

 

Măști pentru față cu miere de albine

Pentru una dintre cele mai simple rețete de mască nutritivă cu miere albine, ai nevoie de: 1 lingură de miere și 100 de grame de iaurt simplu. „Amestecaţi mierea cu iaurtul, care trebuie să fie la temperatura ambiantă, aplicați crema obţinută pe faţă (dacă doriţi, o puteţi utiliza și pentru corp într-un strat omogen), lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ un sfert de oră, după care clătiţi cu multă apă călduţă. Această mască poate fi îmbogăţită ulterior adăugând puţin ulei de măsline sau de migdale dulci.

 

masti-nutritive-cu-miere.jpg

Pentru un efect hidratant, amestecaţi o lingură de miere cu câteva linguri de lapte și cu pulpa zdrobită de la o jumătate de avocado.

Pentru tonifierea și întinderea pielii, amestecaţi o lingură de miere lichidă cu un gălbenuș de ou și cu câteva picături de ulei de măsline.

Pentru curăţarea tenului gras amestecaţi un albuș de ou cu o lingură de suc de lămâie și o lingură de miere.

Pentru o mască împotriva acneei amestecaţi cantităţi egale de miere și pulpă de piersică coaptă.

În fiecare caz lăsaţi masca să acţioneze timp de un sfert de oră, apoi clătiţi.”

 

Alte rețete cosmetice găsiți și în cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, în capitolul Mărul și îngrijirea pielii. De asemenea, v-ar mai putea interesa: Sauna. Desfătare pentru minte și trup sau Prepararea săpunului de casă.

 

Marul.jpgSauna_levelbe.jpg prepararea-sapunului-coperta1.jpg 

 

2014-07-18 12:34:46

Avem o veste bună pentru toți iubitorii de bijuterii handmade. Weekendul acesta oferim o reducere de 30% la toate cărțile despre confecționarea bijuteriilor. Profită de moment, niciodată nu e târziu să îți găsești un hobby, aceasta poate fi ocazia perfectă pentru tine! Și… de ce să dai banii pe mărgele, brățări și alte bijuterii, când ți le poți confecționa chiar tu, exact așa cum dorești?

 

margele-handmade.jpg

 

Inele, brățări, mărgele, mărgele croșetate, cercei, bijuterii din mărgele, din sârmă, din lână filțuită, din materiale reciclate, din pastă polimer, din materiale textile… cu alte cuvinte, cam tot ce îți poți imagina în materie de bijuterii handmade. Îndrăznește să fii creativ, iar noi îți oferim o mulțime de modele de bijuterii, dar și tehnici de lucru explicate și ilustrate pas cu pas, în cărțile din colecția Idei creative.

 

ustensile-margele-handmade.jpg

 

 


Amintim câteva dintre titlurile care te-ar putea interesa: Noțiuni de bază ale înșirării mărgelelor Bijuterii din mărgele Swarowski, Bijuterii din lână filțuită, Bijuterii din materiale reciclate sau Bijuterii din mărgele croșetate

 

 bijuterii-reciclate.jpg 39_1 (2).jpg

 

 

2014-07-15 09:56:58

Săptămâna trecută, cunoscuta colecție Idei creative a Editurii Casa s-a îmbogățit cu două titluri noi: Figurine din cerculețe de hârtie, de Olga Gre și Bijuterii din lână filțuită, de Árvai Anikó și Vetró Mihály. Cele două volume se adresează, la fel ca toate cărțile din această colecție, persoanelor pasionate de tehnicile handmade, dar și celor care doresc să-și îndrume copiii spre astfel de îndeletniciri.

 

Figurine din cerculețe de hârtie - Idei creative, nr. 94

 

Volumul de față, semnat de Olga Gre, prezintă o tehnică handmade potrivită celor mici, cu pași de lucru simpli și pentru care nu sunt necesare foarte multe materiale. Cu ajutorul unei foarfeci, cu puțin lipici și hârtie albă sau colorată, cei mici vor putea crea diferite figurine: rachete, mașinuțe, prințese, animăluțe sau flori. Confecționarea figurinelor din cerculețe de hârtie poate fi o activitate perfectă pentru petrecerea timpului în mod creativ, pe perioada vacanței și nu numai. 


 figurine-din-cerculete-de-hartie.jpg

 

Bijuterii din lână filțuită - Idei creative, nr. 95

Cine credea că din lână se pot confecționa și bijuterii? Aflăm de la Árvai Anikó și Vetró Mihály, autorii aceste cărți, că e posibil. Mai mult, aflăm că bijuteriile din lână existau și pe vremea sciților... se pare că printre artefactele acestora, pe lângă diferitele obiecte de uz casnic confecționate din lână, s-au descoperit și bijuterii confecționate din lână în amestec cu piei de animale și metale sau pietre prețioase. De la materialele și uneltele necesare, cartea explică și ilustrează toți pașii de lucru, oferind și cele mai frumoase exemple de bijuterii din lână filțuită.

 

bijuterii-lana-filtuita.jpg

Ambele cărți pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei, cu o reducere de 20% față de prețul de raft.

Din aceeași colecție, recomandăm cele mai recente apariții: Animale din lână filțuită, Accesorii mignone din pastă polimer, Scrapbooking - minunății din hârtie sau Quilling pentru copii.

2014-07-11 12:18:33

De curând, la Editura Casa a apărut o nouă carte cu o temă tot mai căutată, despre un meșteșug care pare că a reînviat în ultimii ani: prepararea săpunului de casă. Cartea cu același nume oferă toate secretele acestui hobby tot mai îndrăgit, astfel încât oricine să-și poată prepara săpunul preferat în confortul propriei bucătării.

 

prepararea-sapunului.jpg

Tot mai des vedem prin magazine oferte de săpunuri handmade cu felurite arome, atât de frumos mirositoare și de aspectuoase încât, „îți vine să le manânci”… la propriu. Cartea Prepararea săpunului de casă te va ajuta să deprinzi acest meșteșug pentru a putea să te răsfeți cu un săpun preparat chiar de tine.

Autoarea cărții, Anne Schaaf, a compilat în acest volum rețete reușite și testate de nenumărate ori, din care fiecare poate să îşi găsească una pe gustul său. Capitolul de început al cărții îl introduce, pas cu pas, pe cititor în lumea acestui hobby. Acesta va descoperi câte tipuri de săpun există, care sunt cele mai practice, care au efecte terapeutice și multe alte lucruri interesante. În capitolele următoare, cititorul va afla totul despre pașii și etapele de lucru, despre ustensilele necesare și normele de protecție, dar și despre ingredientele necesare pentru prepararea săpunului de casă, de la uleiuri și grăsimi până la coloranți, aditivi, arome, etc., pentru ca apoi să descopere o mulțime de rețete de săpun, care mai de care mai tentante, ilustrate, care cuprind inclusiv sfaturi despre modelare și tipurile de modelări.

 

prepararea_sapunului_de_casa.jpg

 

Dacă v-am stârnit interesul, cartea se poate achiziționa de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 lei, cu 20% mai mai puțin față de prețul de raft.

2014-07-08 13:13:14

Într-un secol a cărui primă caracteristică este viteza de comunicare, ne vedem nevoiți să fim mereu în pas cu evoluția tehnologică. Neavând acces la calculatoare, tablete și alte gadget-uri, pentru cei vârstnici acest lucru poate fi ceva mai dificil de realizat. Cartea Hai pe net, bunicule!, recent ieșită de sub tiparul Editurii Casa, vine în sprijinul „generației  de argint” cu toate informațiile practice și actualizate despre internet și calculator.

 

Începem prin a răspunde la întrebarea: este necesar calculatorul pentru cei vârstnici? Experiența personală a fiecăruia poate răspunde cu un „da” vehement. Redăm însă, pe scurt, câteva dintre motivele pentru care autorul cărții Hai pe net, bunicule!, Mayer István, consideră că răspunsul la această întrebare trebuie să fie, obligatoriu, afirmativ.

Hai pe net, bunicule_netes.jpg

 

Știm cu toții că, prin intermediul internetului și al calculatorului, putem rezolva o mulțime de probleme, mult mai ușor și chiar mai avantajos.  Autorul le înșiră și le descrie pe scurt pe cele mai importante dintre acestea: problemele legate de diferite instituții (primărie, oficiul de pensii, bănci, etc.), convorbirile la distanță, videotelefonul, obținerea informațiilor medicale, corespondența, căutarea vechilor cunoștințe, obținerea informațiilor de actualitate (știri, reportaje), accesul la jocuri sau alte activități similare, toate atât de utile celor tineri, pot fi de un real folos și celor vârstnici.

Așadar să nu-i privăm de toate acestea și să încercăm să le facem traiul mai ușor, ajutându-i să învețe să utilizeze calculatorul și internetul. Cartea Hai pe net, bunicule! poate fi primul pas făcut în acest sens. Cu ajutorul acestui „manual”, vârstnicii vor afla totul despre calculator, internet și utilizarea acestora. De la părțile componente (hardware), la folosirea programelor (software), gestionarea fișierelor și până la navigarea pe internet (accesarea de site-uri, blog-uri sau rețele de socializare) totul este explicat în amănunt și ilustrat, acolo unde este cazul. Cartea se încheie cu un mic-dicționar de termeni de specialitate și un mic-dicționar englez-român.

 

banner-hai-pe-net-bunicule.jpg

Așadar, dacă doriți să le lărgiți orizonturile bunicilor sau părinților voștri, faceți-le cadou această carte. Internetul deschide pentru fiecare dintre noi o fereastră nouă spre cunoaștere, deci „hai pe net, bunicule!”

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!