Carti hobby, bricolaj, lucru manual, gradinarit direct de la editura. Colectii: Idei Creative, Gradina noastra, Mesterul priceput.

Creare cont | Parolă nouă
În coşul dvs. sunt 0 articole în valoare de 0 lei.
Coşul dvs.  |  Finalizare comandă
2015-11-23 13:08:14

De curând, la Editura Casa a apărut o nouă colecție de cărți practice dedicată exclusiv persoanelor pasionate de croșetat sau tricotat – colecția Ace dibace, odată cu care și-au făcut apariția și primele trei volume din aceasta, cărțile Șosete tricotate, Să croșetăm una-alta și Mănuși tricotate.

Cele trei volume cuprind o mulțime de informații interesante și utile pentru cei care doresc să învețe sau să perfecționeze aceste îndeletniciri. Fiecare volum se deschide cu prezentarea diferitor tehnici de tricotat sau croșetat, pe care trebuie să le stăpâniți pentru a putea realiza modele prezentate în continuare.

 

banner-ace-dibace.jpg

 

În volumul Șosete tricotate, de Haris Márta, veți găsi modele de șosete pentru copii și adulți, minunate și colorate, cu modele specifice fiecărui anotimp, accesorizate cu mărgele, panglici sau ciucuri, explicate și ilustrate pas cu pas.

Dacă sunteți fascinați de obiectele decorative sau accesoriile croșetate, cartea Să croșetăm una-alta, de Kenyó Bea, va fi pentru dumneavoastră o adevărată revelație. Veși găsi aici modele de poșete croșetate, perne, coșulețe, suporturi pentru cercei, vase sau andrele, și multe altele.

Iar pentru că sezonul rece este deja „la el acasă”, cartea Mănuși tricotate, de Haris Márta, va fi mai mult decât binevenită pentru cei care doresc să le tricoteze celor dragi o pereche de mănuși călduroase, frumoase și, nu în ultimul rând, moderne, care să poată fi asortate la orice ținută. În plus, veți afla cum să tricotați și alte tipuri de mănuși, cum ar fi mănușile de baie sau mănuși protectoare pentru gătit.

Cele trei volume pot fi achiziționate cu 20% reducere față de prețul de raft, numai de pe site-ul Editurii Casa, la doar 31,92 de lei bucata.


Ținând cont că luna cadourilor bate la ușă, inspirați-vă din aceste trei volume și dăruiți-le celor dragi un cadou „împletit” cu dragoste! Dacă sunt pasionați de tricotat sau croșetat, faceți-le o bucurie dăruindu-le chiar acest cărți!

 

Carmen Popa

2015-11-20 11:33:49

Săptămâna aceasta, Editura Casa participă la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ce are loc la București, în cadrul Pavilionului Central al Romexpo, unde, până de 22 noiembrie, dacă sunteți în trecere și veți vizita și standul nostru de carte, veți putea beneficia de super reduceri. Celor care nu au această posibilitate, le oferim ocazia de a putea achiziționa cărți la prețuri de târg și de pe site-ul editurii noastre.

 gaudeamus-2015.jpg


Așadar, vă invităm să profitați de reduceri de până la 75%, până duminică 22 noiembrie, direct în librăria noastră online. Cărțile care beneficiază de prețuri de târg le găsiți în categoria Promoții Gaudeamus. Dintre cele mai interesante titluri vă recomandăm Hai pe net, bunicule!, volum ce poate fi cumpărat cu doar 9,90 lei, cărți de grădinărit ca Straturi de flori anuale sau Flori cu bulbi, la  doar 17,94 lei, dar și alte titluri care beneficiază de reduceri la fel de tentante, ca Antrenamentul Condamnaților, Ghidul Fotografiei de produs sau Clădiri în acuarelă. De reduceri de 30% beneficiază și o parte dintre cărțile din colecția Idei creative și cărțile pentru copii.

 

Carmen Popa

 

2015-11-17 13:12:16

Vești bune pentru prietenii noștri din București, dar și pentru cei care în perioada 18 – 22 noiembrie vor fi în trecere prin Capitală. Editura Casa participă și în acest an la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus – Carte de învățătură, unde îi așteaptă pe toți iubitorii de carte practică sau hobby cu reduceri de până la 75%, ateliere de creație și noutăți tentante.

gaudeamus-2015.jpg

 


Așadar, treceți pe la Romexpo în perioada 18 – 22, noiembrie, ne găsiți în Pavilionul Central, nivel 4.50, standul 212, între orele 10:00 și 20:00. Ca în fiecare an, vă așteptăm cu o ofertă bogată de carte practică din diferite domenii, grădinărit, hobby, fotografie, artă și cultură, gastronomie, sport, cărți pentru copii și altele.

coperta-nunta.jpgDintre noutățile pe care le veți putea răsfoi anul acesta la standul nostru de carte, merită să amintim titlurile Decupaje de iarnă pentru ferestre, Fantezii din panglici pentru Crăciun, Să confecționăm instrumente muzicale, Fii brutar la tine acasă, dar și cele mai proaspete apariții, cartea-ghid Nunta visurilor tale sau volumele Șosete tricotate, Să croșetăm una-alta și Mănuși tricotate.

Sâmbătă și duminică, de la ora 12:30, cei mici și cei mari sunt așteptați să participe la atelierele de creație organizate cu sprijinul Laurei Frunză, de la Idei pentru mămici și copii, și al Cristinei Hornoiu, de la Talente de năzdrăvani, ateliere în cadrul cărora vom încerca să confecționăm, din hârtie sau panglici de hârtie, diferite ornamente pentru Crăciun. Fiecare participant la ateliere va primi un cadou din partea partenerilor noștri de la magazinul hobby Tribeka, alături de care împărțim standul anul acesta.

Faceți-vă timp și vizitați standul nostru, cu siguranță veți găsi măcar o carte care să vă facă cu ochiul, iar reducerile sunt de nerefuzat! Vă așteptăm!

coperta-manusi.jpg

coperta-soseste.jpg

coperta-sa-tricotam-una-alta.jpg

 

Carmen Popa

2015-11-10 12:00:45

Nunta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, motiv pentru care, oricine se află în fața acestui moment din viață își dorește ca ziua nunții să fie perfectă, atât pentru propria mulțumire, cât și pentru cea a invitaților. Dacă v-ați hotărât să faceți marele pas și nu știți cu ce să începeți, aveți nevoie ori de sfaturile unui profesionist, ori de ultima apariție a Editurii Casa, cartea Nunta visurilor tale, de Rátkai Tímea, un ghid din care veți afla cum să vă organizați nunta astfel încât totul să fie exact așa cum ați visat.

 

coperta-nunta.jpg

„În prezenta lucrare, mă străduiesc să împărtășesc cititorilor din experienţa mea, acumulată de-a lungul anilor, în calitate de organizator de nunţi. Scopul meu este, să ofer tuturor celor care într-adevăr au nevoie de ajutor, un ghid practic în lumea decoraţiunilor, a muzicii, a fotografiei, a audiovizualului”, spune autoarea volumului Nunta visurilor tale, Rátkai Tímea. Aceasta oferă cititorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a-și putea organiza nunta, pas cu pas, de la stabilirea datei evenimentului, până la perioada imediat următoare.

Sunt multe de făcut înaintea unui astfel de eveniment, însă dacă vă veți planifica și vă veți împărți sarcinile conform sfaturilor profesioniste oferite de autoare în acest volum, cu siguranță rezultatul va fi cel dorit – o nuntă perfectă, așa cum ați visat-o întotdeauna. Și nu uitați... „regula de bază care trebuie avută în vedere în timpul pregătirilor este următoarea: nunta este a voastră și trebuie organizată conform visurilor voastre. Nu încheiaţi compromisuri absurde, căci mai târziu vă veți simţi dezamăgiţi!”

 

Cartea Nunta visurilor tale poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 39,20 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.

 

Carmen Popa

2015-11-06 12:01:07

lucrari-taiere.jpgÎn lipsa tăierilor, marea majoritate a trandafirilor de grădină îmbătrânesc înainte de vreme, chelesc, le scade capacitatea de înflorire, florile devin mai mici şi mai puţin decorative. Dar şi prin aplicarea tăierilor drastice plantele suferă şi sunt forţate să se dezvolte peste puterile lor.


Prin tăierea anuală a unui număr mare de lăstari plantele sunt stresate, au creşteri luxuriante, scurtându-se perioada de viaţă a plantei. În concluzie, tăierile la trandafiri sunt importante, dar se fac cu măsură şi nu în orice situaţie! Prin tăierile de reducţie se încurajează dezvoltarea mugurilor cu orientare corespunzătoare, în vederea formării celor mai frumoase flori. Pentru efectuarea lucrărilor de tăiere este necesar un minim de cunoştinţe, care însă se dobândesc printr o observare atentă a plantei şi prin executarea anuală a lucrărilor.

Când şi în ce măsură?


Trandafirii se tund la sfârşitul iernii. Aceştia înmuguresc destul de repede. Lucrările nu se amână până în luna aprilie, deoarece odată cu începerea dezvoltării lăstarilor (care este întotdeauna mai puternică în vârful plantelor) eventualele pagube produse prin tăieri sunt mult mai mari. În iernile blânde tăierile se pot face începând cu luna februarie, dar luna martie oferă în general mult mai multă siguranţă. În martie nu se mai pune problema apariţiei gerurilor mari, care pot afecta planta. În iernile mai aspre, aplicarea tăierilor timpurii este riscantă, deoarece dacă lăstarii noi îngheaţă, planta se taie din nou, proces care slăbeşte planta şi inhibă.

106a.jpgTăierile de primăvară se execută pe cât posibil în zilele cu cer acoperit parţial sau total cu nori, deoarece la desfacerea muşuroiului protector din jurul lăstarilor aceştia pot fi expuşi arsurilor solare. Unii efectuează tăierile în toamnă, după care acoperă plantele. La aceste plante se fac din nou tăieri primăvara (figura 106), deoarece ramurile rănite îngheaţă mult mai uşor şi suferă mai mult. La tăierile din toamnă trandafirii nu se reduc la lungimea dorită; la aceste tăieri se îndepărtează şi se ard părţile atacate de boli şi florile trecute. Se păstrează cel puţin două treimi din numărul lăstarilor pentru lemnul din primăvara anului următor.Tăierile trandafirilor se fac la mugur. În cazul reducerii lăstarilor anuali, locul de tăiere trebuie să fie cu 5-10 mm deasupra unui mugur (ochi). Suprafaţa oblică trebuie să fie opusă mugurului (figura 107). Ciotul mai lung se usucă până la mugur, însă cel scurt îl pune în pericol.


107a.jpg

Ramurile îmbătrânite şi lăstarii slabi sau îngheţaţi se elimină de la inel, fără a lăsa vreun ciot (figura 108). Şi lăstarii sălbatici se elimină de la inel. Scoarţa lăstarilor îngheţaţi are o nuanţă maronie, nu este verde. În secţiune se observă că şi interiorul este maroniu. În asemenea situaţii lăstarul se reduce până la partea sănătoasă, chiar dacă pe exterior acesta prezintă o culoare verzuie.


108a.jpg

Tăierile se fac cu foarfeca de vie. La trandafirii urcători tăierile se fac cu foarfeca de tăiat crengi, iar părţile mai viguroase se îndepărtează cu ajutorul ferăstrăului. În cazul tuturor intervenţiilor, mâinile se protejează cu mănuşi de piele.

În cartea Lucrările de tăiere de la A la Z, de Czakó Sarolta și Valló László de unde este preluat acest articol, veți găsi și alte informații importante despre lucrările de toaletare care se aplică la trandafiri, dar și despre lucrări de tăiere care se aplică și la alți arbuști, copaci sau pomi fructiferi. 

Dintre cărțile de grădinărit vă mai recomandăm și volumele Livada - proiectare și îngrijire, Grădina ecologică - Belșug în grădină fără săpat sau Sere de grădină.

Weekend frumos și spor la treabă!

 

2015-11-03 12:03:26

Chiar dacă mai sunt aproape două luni până la Crăciun, mulți dintre voi, iubitori ai tehnicilor handmade, dornici să creeze noi obiecte decorative pentru sărbătorile de iarnă, s-au apucat deja de muncă. Volumele 118 și 119 din seria Idei creative, Fantezii din panglici pentru Crăciun și Decupaje de iarnă pentru ferestre, abia ieșite de sub lumina tiparului, aduc noi idei de decorațiuni de sezon care pot fi realizate cu ușurință atât de către adulți, cât și de către copii.

 

Fantezii din panglici pentru Crăciun - Idei creative, nr. 118

După ce veți răsfoi volumul Fantezii din panglici pentru Crăciun, de Pia Pedevilla, cu siguranță veți dori să creați și voi toate minunățiile care se pot confecționa cu câteva panglici colorate și un strop de imaginație. Accesorii pentru cadouri, felicitări, globuri, îngerași și steluțe, ornamente pentru ferestre și multe alte obiecte decorative explicate pas cu pas, de la materialele de care aveți nevoie, până la momentul în care le veți folosi pentru a vă decora locuința, bradul sau masa de Crăciun.

 fantezii-panglici-hartie.jpgDecupaje de iarnă pentru ferestre - Idei creative, nr. 119

 

Dacă visați ca de Crăciun să aveți cele mai frumoase ornamente în ferestrele casei, volumul Decupaje din hârtie pentru ferestre, de Ingrid Moras, este exact ceea ce vă trebuie. Iar, dacă veți urma sfaturile autoarei și pașii de lucru explicați în amănunt pentru fiecare model prezentat în această carte, veți reuși să vă decorați ferestrele cu cele mai frumoase ornamente specifice sărbătorilor de iarnă: îngerași, reni, steluțe, omuleți de zăpadă, brăduleți, și altele.


decupaje-de-iarna-pentru-ferestre.jpg

Ambele volume cuprind și șabloane pentru modelele prezentate. Cele două cărți pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 11,12 lei bucata, beneficiind de o reducere de 20% față de prețul de raft.

 

Carmen Popa

2015-10-27 11:56:57

Vrând-nevrând, controversata sărbătoare de Halloween este tot mai așteptată și la noi în țară, mai ales de către copii. Iar pentru ca Halloweenul să fie cu adevărat „de speriat”, e nevoie de cel puțin o idee inspirată. Iată câteva idei de decorațiuni pentru Halloween, pe care le puteți crea alături de cei mici, pentru grădiniță, pentru școală sau chiar pentru petrecerea de acasă.

 


1. Mănușă monstru - Un instrument muzical ideal pentru alungarea „spiritelor rele” în favoarea veseliei și a distracției, după o idee preluată din cartea Să confecționăm instrumente muzicale, una dintre cele mai recente apariții ale editurii noastre.


manusa-monstru.jpg

 

2. Familia ochioaselor - Dacă vrei să creezi o atmosferă cu adevărat înfricoșătoare, „ochioasele” din cartea Decorațiuni naturale pentru toamnă și iarnă te pot ajuta. Dacă nu vor speria pe nimeni prea tare, sigur vor fi apreciate pentru originalitate.

 

ochioasele-117.jpg

 

3. Castelul bântuit - Dacă cei mici au de realizat un proiect pentru orele de lucru manual cu ocazia Halloweenului, iată o idee excelentă, preluată din cartea Obiecte decorative din hârtie, numărul 28 din seria Idei creative... un castel bântuit de cele mai „sinistre” fantome.

 

castel-bantuit28.jpg

 

4. Fantome - O altă idee care poate fi realizată ca proiect pentru școală sau grădiniță vine din volumul Ornamente din hârtie și mărgele termo-adezive. Aceste „înspăimântătoare” fantome cu lilieci sau păianjeni care, în funcție de dimensiune și materialul din care vor fi realizate, pot fi folosite și ca măști pentru petrecerea de Halloween.

 

fantome-margele42.jpg

 

Sperăm că v-am inspirat, iar dacă mai aveți nevoie și de alte idei similare, v-ar putea ajuta cărțile Măști pictate, Flori și zâne din panglici de hârtie, Figurine din sârmă plușată sau Figurine din roadele toamnei, din colecția Idei creative.

 

Spor la muncă și un Halloween... înfricoșător!

 

Carmen Popa

 

2015-10-22 13:10:53

Încheiem săptămâna cu o veste bună pentru cei care iubesc florile și cărora le place să fie mereu înconjurați de frumusețea lor, indiferent de anotimp. De curând, de sub tiparul editurii noastre a ieșit o nouă carte, Aranjamente florale moderne, de Pánczél Péter, volum care, cu siguranță, va determina multe persoane să cocheteze cu frumoasa ocupație de florar.


banner-aranjamente-florale.jpg

„Să faci un buchet de flori e, am putea zice, „floare la ureche”. Însă diferenţa dintre un „mănunchi de flori” și un aranjament floral e dată de multe detalii mărunte: un material clasic amplasat într-un mediu neașteptat, tehnici moderne de artă florală, accesorii speciale. Această carte se dorește un ajutor pentru realizarea unor ornamente florale moderne, deosebite, în locul celor obișnuite, de multe ori neinteresante”, spune autorul volumului Pánczél Péter maestru florar, campion european la juniori.


coperta-aranjamente.jpg

Răsfoind cartea Aranjamente florale moderne și realizând modelele prezentate de autor în acest volum, veți descoperi o mulțime de trucuri despre cum poate fi realizat cu succes un aranjament floral, folosind „materiale” specifice fiecărui anotimp în parte, flori de sezon, crenguțe cu licheni, nuiele, diverse fructe, frunze sau conuri de brad, dar și paie, pene, ouă de prepeliță, materiale textile, ziare sau pietre decorative.

Volumul poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Casa, cu o reducere de 20% față de prețul de raft, la doar 31,92 de lei.

 

Carmen Popa

2015-10-20 09:42:41

Un nou volum destinat copiilor a apărut recent pe rafturile librăriei noastre online, cartea Să confecționăm instrumente muzicale!, de Andrea Küssner-Neubert, care promite copiilor să le dezvăluie toate secretele artei de a confecționa instrumente muzicale.

 

banner-instrumente.jpg

 

Tuturor ne place muzica, cei mici sunt însă fascinați de ea și de instrumentele muzicale, până la o anumită vârstă, mulți dintre ei dorindu-și să cânte la toate instrumentele. Andrea Küssner-Neubert vine cu rețeta perfectă pentru copiii care au astfel de înclinații și le oferă volumul Să confecționăm instrumente muzicale!, din care cei mici vor descoperi cum să creeze instrumente muzicale care mai de care mai haoiase, din cele mai banale materiale.

După ce vor afla ce este ritmul, măsura, care sunt principale tipuri de intrumente muzicale și după ce se vor familiariza cu pașii de lucru, cei mici vor putea confecționa instrumente ca shakere sau baloane zornăitoare, tobe, tamburine, zurgălăi, brățări sau bețe cu clopoței, castaniete, din ouă golite, pahare de hârtie sau carton, baloane, cilindri de carton, linguri de lemn, ghivece de flori, și altele. În final, autoarea le oferă și câteva idei de jocuri ritmice pe care, ulterior, le pot pune în practică, cu ajutorul instrumentelor create.


coperta-instrumente.jpg

Cartea Să confecționăm instrumente muzicale! poate fi achizițioată de pe site-ul Editurii Casa, la prețul de 31,92 de lei, beneficiind de o reducere de 20%.

Dintre cărțile pentru copii care v-ar mai putea interesa, vă recomandăm și volumele Cioplitul în lemn pentru copii, Animăluțe din globuri de hârtie, Pictură pe față sau Modelarea plastilinei.

 

Carmen Popa

2015-10-14 21:45:17

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 17:00, în incinta hotelului Parc din Oradea, în cadrul evenimentului Loisir stil Art Nouveau - Redescoperirea grădinilor interioare ale monumentelor istorice, va avea loc lansarea volumului Clădiri în acuarelă, de Dr. Balogh István, din colecția Micul atelier, a Editurii Casa.

Cartea va fi prezentată publicului de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, cea care a asigurat corectura de specialitate a volumului Clădiri în acuarelă.

Volumul se adresează persoanelor pasionate de pictură și arhitectură, tentante să le îmbine și să redea, pe pânză sau pe hârtie, frumusețea clădirilor care i-au impresionat prin stilul arhitectural.

colaj-art-nouveau.jpg

Evenimentul Loisir stil Art Nouveau - Redescoperirea grădinilor interioare ale monumentelor istorice se află la prima ediție și este organizat de Fundația „Euroregiunea Bihor - Hajdu-Bihar” Oradea, Administrația Fondului Cultural Național și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor.

Așadar, dacă veți fi în Oradea sau în trecere, vă invităm să luați parte alături de noi la acest eveniment, în cadrul căruia, timp de trei zile, veți putea participa la concerte, piese de teatru sau expoziții de pictură.

 

bekedesign.hu
© Editura Casa. Toate drepturile rezervate!