Socul: cultivare, utilizări în gastronomie şi în farmacia casei

ED-143073

Modalităţi de transport Durată transport Cost transport
Preluare colet la sediul editurii Pe loc Gratuit
Curier rapid Cargus 1-2 zile lucrătoare 16,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 250,00 lei
Poşta Atlassib 11,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 150,00 lei

24,77 lei

-29%

34,89 lei

Descriere

Autor Kohut Ildikó
Editura Editura Casa
ISBN 9786067870077
Nr. pagini 80

Mai multe informaţii

Vrei să afli toate secretele socului? Atunci această carte este pentru tine!

Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.

Vei fi plăcut surprins să afli că socul trăieşte circa 100 de ani şi că are numeroase efecte spectaculoase în prevenirea şi tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezităţii şi că poate fi folosit cu succes pentru diverse afecţiuni ale tenului.

Trebuie să ne însuşim modul corect de recoltare şi cultivare pentru a fi siguri că beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atenţia că bozul este toxic, fiind aşadar necesar să cunoaştem foarte bine toate speciile. Chiar dacă se culeg specii cu efecte benefice este esenţial să ne asigurăm că nu sunt poluate, fiind prezentată o tehnică prin care ne putem da seama de acest lucru.

În final se prezintă o multitudine de reţete din florile şi fructele acestei plante foarte apreciate încă de la Hipocrate (460 î.Hr) .

Cuprins:

Cuvânt introductiv

Generalităţi

Etimologia denumirii

Utilizarea socului în gospodărie

Credinţe şi superstiţii legate de soc

Taxonomia, locul pe care îl ocupă planta în botanică

Prezentarea speciilor, descrierea morfologică

Cea mai importantă specie a genului

Alte specii ale genului Sambucus

Cerinţele socului faţă de condiţiile de vegetaţie

Posibilităţi de valorificare

Înmulţirea arbustului

Lucrările de tăiere şi îngrijire

Bolile şi dăunătorii socului

Cultivarea socului pentru fructe

Cele mai importante soiuri cultivate pentru fructe

Soiuri româneşti

Forme de coroane specifice

Cultura socului ca plantă ornamentală

Cele mai importante soiuri şi varietăţi de soc ornamental

Noi soiuri ornamentale

Recoltarea socului din flora spontană

Perioada de recoltare

Valorificarea socului ca plantă medicinală

Substanţele chimice din compoziţia socului

Efectele curative ale socului

Valorificarea socului în industria alimentară

Câteva preparate din soc

Importanţa consumului fructelor de soc

Reţete cu flori de soc

Zahăr din soc

Inflorescenţe de soc congelate

Şampanie de soc

Sirop de soc

Suc de soc

Gem de căpşuni cu soc

Cremă de revent (rubarbă) cu soc

Tort de clătite americane cu soc

Clătite cu soc

Brioşe cu soc 5

Brioşe cu soc şi făină de migdale (fără făină de cereale)

Panna cotta cu soc

Mâncare de soc

Soc în aluat de clătite

Gogoşi cu soc

Soc în aluat de bere

Jeleu de ceai verde cu soc

Jeleu de soc cu vin alb

Îngheţată de soc

Tiramisu de soc cu ciocolată albă

Reţete cu fructe de soc

Jeleu din fructe de soc

Magiun de soc cu mere

Gem de soc

Lichior de soc (1l)

Sirop din fructe de soc

(remediu împotriva răcelilor)

Parfe de iaurt cu soc

Brownie cu cremă de brânză

şi porţie dublă de soc

Tort de cafea cu soc

Prăjitură cu lămâie şi soc

Pere umplute cu cremă de soc

Bibliografie

Mic dcţionar tematic

Recenzii

Nota 
2016-07-21

Soc

Nu am stiut ca se pot utiliza si fructele de soc... Am sa incerc si eu o dulceata.

Scrieţi o recenzie

Socul: cultivare, utilizări în gastronomie şi în farmacia casei

Socul: cultivare, utilizări în gastronomie şi în farmacia casei

Toate drepturile rezervate © SC Editura Casa Srl