Preţ redus! Reţete de casă. Murături, gemuri şi conserve Vizualizează mai mare

Reţete de casă. Murături, gemuri şi conserve

ED-142643

Modalităţi de transport Durată transport Cost transport
Preluare colet la sediul editurii Pe loc Gratuit
Curier rapid Cargus 1-2 zile lucrătoare 16,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 250,00 lei
Poşta Atlassib 11,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 150,00 lei

8,00 lei

-20%

10,00 lei

Descriere

Autor Ioana Radovici
Editura House of Guides Publishing Grup
ISBN 9786068403281
Nr. pagini 155

Mai multe informaţii

E cat se poate de evident ca, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate.

In antichitate se foloseau metode de intarziere a degradarii alimentelor – adaugarea unor rasini si sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceara sau bitum. Interesant este ca anticii deja descoperisera ca nu doar sarea si otetul blocheaza dezvoltarea bacteriilor, ci ca si zaharul are acelasi efect, adaugat in cantitate mare.

In Evul Mediu, gasim pentru prima data folosita pe scara larga conservarea prin frig acolo unde clima o permitea, se depozita gheata pentru tot anul, in pesteri, grote sau in ghetarii sapate adanc in sol.

In 1795, armata franceza a anuntat ca ofera un premiu de 12.000 de franci celui care furnizeaza o metoda noua si eficienta pentru conservarea alimentelor pe termen lung. Un bucatar, pe nume Nicolas Appert si-a pus la punct metoda si a primit premiul. In onoarea lui, metoda a fost numita apertizare.

Astfel, posibilitatile conservarii au devenit nelimitate. Cele mai interesante, complicate si nebanuite combinatii culinare au aparut pentru a incanta gusturile cele mai fine. Incet, incet conservarea alimentelor a trecut de la stadiu de necesitate la cel de arta, numarul retetelor de muraturi, gemuri si conserve crescand exponential cu rafinarea gusturilor.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Reţete de casă. Murături, gemuri şi conserve

Reţete de casă. Murături, gemuri şi conserve

Toate drepturile rezervate © SC Editura Casa Srl