Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci

ED-143061

Modalităţi de transport Durată transport Cost transport
Preluare colet la sediul editurii Pe loc Gratuit
Curier rapid Cargus 1-2 zile lucrătoare 16,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 250,00 lei
Poşta Atlassib 11,00 lei *
Gratuit la comenzi de peste 150,00 lei

28,33 lei

-29%

39,90 lei

Descriere

Autor Eisenstock Ildikó
Editura Editura Casa
Colecţia Cămara bunicii
ISBN 9786067870046
Nr. pagini 112
Anul apariţiei 2016

Mai multe informaţii

Cartea, Nucul proprietăţi şi reţete, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre "regele pomilor fructiferi", cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele "nuci false", cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive, mai ales de către vegetarieni.

Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci numaidecât. Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele minunate prezentate în reţetele din carte.

Vă dorim succes în realizarea lor şi poftă bună!

Cuprins:

Sădeşte nuci cu gândul la viitor!

Descrierea nucului

Morfologia nucului

Cultura nucului

Familia nucului

Recoltarea nucilor

Compoziţia miezului de nucă

Nuci verzi, coji verzi (mezocarpul) şi frunze de nuci

Uleiul de nucă

Tratamente naturiste şi remedii populare

Reţete

Salate, sandvişuri, creme tartinabile, aperitive

Salate din fructe, müsli, preparate pentru micul dejun

Supe

Preparate din carne de pasăre

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vită şi vânat

Garnituri, sosuri, preparate din legume şi paste

Sortimente din pâine, cozonac, aluat dospit

Fursecuri, brioşe

Prăjituri, torturi

Plăcinte, gogoşi, aluat franţuzesc, sufleuri

Dulciuri cu fructe, îngheţate, parféuri, compoturi

Indexul alfabetic al reţetelor

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci

Nucul - proprietăţi şi reţete cu nuci

Toate drepturile rezervate © SC Editura Casa Srl