„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Un Crăciun cu aromă de turtă dulce



Sărbătorile de iarnă spun de fiecare dată aceeași poveste... povestea copilăriei învăluită în miresme de brad, portocale, scorțișoară, măr copt și turtă dulce, o poveste care nu trebuie uitată niciodată și pe care trebuie să o traiască și copiii noștri, și toți cei dragi nouă, în fiecare an. Chiar dacă unele lucruri s-au mai schimbat de-a lungul timpului și nu mai spunem povești cu Moș Crăciun la gura sobei, afară nu mai ninge ca în basme, iar oamenii de zăpadă s-au mutat la poli, putem readuce în casele noastre atmosfera sărbătorilor de iarnă de demult, cu un strop de imaginație și câteva idei inspirate.Vă oferim, așadar, o rețetă care vă va împodobi Crăciunul cu fulgi de nea... din turtă dulce, preluată din cartea Figurine din turtă dulce, numărul 120 din seria Idei creative. Aveți nevoie de: 500 g miere, 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 1 kg făină, câte 1 lingură de scorţişoară şi cuişoare pudră, 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodium și 1 ou. Se amestecă la foc mic mierea cu untul şi cu zahărul. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. În acest timp, într-un vas mare se amestecă ingredientele uscate: făina şi condimentele, respectiv bicarbonatul de sodiu. Când ingredientele sunt doar călduţe, se amestecă împreună cu făina condimentată şi se adaugă oul întreg. Se frământă bine aluatul, se acoperă şi se lasă să se odihnească într-un loc răcoros cel puţin 1-2 ore.Se întinde apoi aluatul cu o sucitoare în foi de circa 4 mm grosime și se decupează steluțe de diferite mărimi. Steluțele obținute se așază apoi cu grijă în tava de copt, la o distanță de 1 cm unele de altele, și se coc preț de 10 – 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C. Turta dulce este coaptă atunci când marginile formelor încep să se rumenească uşor. Se lasă figurinele în tavă până se răcesc, altfel se pot rupe.Între timp, dintr-un albuș de ou bătut tare, amestecat cu 100 de grame de zahăr pudră, faceți glazura albă cu care veți orna steluțele din turtă dulce, pentru a obține fulgi de nea de diferite forme, după modelele din imagine. Dacă v-a plăcut această rețetă, găsiți și altele care vă pot fi de folos zilele acestea, în cărțile cu rețete culinare pe care le puteți achiziționa la un preț special, în cadrul promoțiilor Pachete de Crăciun și Cărți de la Moșu! Carmen Popa




Înapoi

Newsletter