„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Rețetă de sezon: plăcintă cu fructe



V-am tot povestit despre cartea Fii brutar la tine acasă!, de Tóthné Libor Maria, una dintre cele mai recente apariții ale Editurii Casa, însă dacă sunteți pasionat de gătit, e obligatoriu să aveți acest volum în bibliotecă. Astfel că vă oferim ca „mostră” una dintre cele 70 de rețete absolut apetisante din acest volum, o rețetă de plăcintă cu fructe de sezon.Plăcintă cu fructeAluat de bază moale, frăgezit cu brânză, care se poate îmbogăţi – după plac, gusturi și posibilităţi – cu diferite fructe, seminţe, fructe sâmburoase (drupe).Ingrediente500 g făină superioară 1 linguriță sare 1 lingură zahăr 250 g brânză 2 linguri ulei Circa 200 de ml apă călduță 20 g drojdie proaspătă Deasupra 1-1,5 kg diferite fructe de sezon 1 linguriță scorțișoară 2-3 linguri zahăr brun Migdale mărunțitePregătire: circa 40 de minute Dospire: circa 1 oră Coacere: 25-30 de minuteSe cerne făina într-un bol și se omogenizează cu sarea și zahărul. Se face o adâncitură în mijloc, se adaugă brânza, se toarnă uleiul și apa, iar la urmă se sfărâmă drojdia. Se începe frământarea cu mâinile sau cu malaxorul.Se frământă un aluat ușor, mai moale, dar nelipicios. Când nu se mai lipește de bol sau de mâini, se pune într-un bol pentru dospire, se acoperă și se lasă la dospit 45 de minute, până își dublează volumul.Între timp, se acoperă cu hârtie de copt o tavă de 30 x 45 cm și se pregătesc fructele. Fructele se spală, se scurg și se taie felii sau în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele sau sâmburii. Plăcinta e foarte gustoasă cu pere, piersici, nectarine, prune, zmeură, mure, afine. Zahărul brun se amestecă cu scorţișoara.Aluatul dospit se răstoarnă cu grijă pe planșeta presărată cu puţină făină și se întinde o foaie de mărimea hârtiei de copt. Aluatul se poate răsturna și direct în tavă, după care se aplatizează și se modelează cu mâinile. Deasupra se așază fructe din belșug, apăsându-le puţin și în aluat. Se presară cu zahărul brun cu scorţișoară și cu migdalele mărunţite.Plăcinta se lasă la dospit doar cât timp se încinge cuptorul la 180° C. Se coace 25-30 de minute, până devine aurie.Dacă v-am trezit apetitul cu această rețetă, vă mai spunem că în cartea Fii brutar la tine acasă! veți găsi și rețete de aluat, rețete de pâine, produse de patiserie dulci sau sărate, ca gogoși, covrigi, croissante, chifle, cozonaci, și multe alte bunătățuri.Dintre cărțile cu rețete culinare vă mai recomadăm Prepararea mezelurilor în gospodărie, Mărul - Cultivare și rețete culinare sau Mierea - Proprietăți și utilizări.




Înapoi

Newsletter