„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Mousse de ciocolată



Spumă de ciocolată cu mentă și fructe în lichior
Ingrediente (pentru patru persoane)
200 ml frişcă vegetală150 g ciocolată menaj (70%)2 linguri miere de salcâm10 frunze de mentăPentru fructele în lichior100 g căpșuni proaspete100 g zmeură100 g coacăze roșii1 lingură zahăr vanilat50 ml lichior de lămâie
1. Frişca vegetală se bate până ce devine o spumă tare, se adaugă 100 g ciocolată menaj mărunțită și topită pe o baie de aburi, mierea lichidă, frunzele proaspete de mentă tăiate felii subțiri, și se amestecă cu grijă.2. Pe o farfurie se așază patru inele metalice pentru desert care se umple cu spuma de ciocolată cu mentă,se netezește suprafața și se pun la rece.3. Căpșunile se curăță de codițe, se spală împreună cu restul fructelor, se strecoară și se feliază; zmeura și coacăzele se curăță de asemenea de pe codițe. Fructele astfel pregătite se așază într-un bol de salată, se presară cu zahărul vanilat, se stropesc cu lichiorul de lămâie, se amestecă ușor și se pun la răcit.4. Înainte de servire se topește ciocolata menaj rămasă (cele 50 g) deasupra unei băi de aburi și se așază într-un dispozitiv pentru ornat.5. La servire, pe farfurioarele ornate, cu ajutorul dispozitivului, cu ciocolata menaj, se așază câte un inel pentru desert care, pentru a fi înlăturat de pe spumă, se încălzeşte de jur-împrejur cu un pistol de încălzit, cu grijă pentru a nu strica aspectul spumei.6. Se stropesc cu ciocolată și se ornează cu fructele înmuiate în lichior și un fir de mentă.

Rețetă preluată din cartea Plante aromate în grădină și bucătărie.




Înapoi

Newsletter