„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Gătiți ceva special de 1 Mai!



Fie că veți merge cu familia sau prietenii la iarbă verde, fie că le veți pregăti o masă copioasă la voi acasă, dacă veți vrea să impresionați și să ieșiți din rutină, vă recomandăm să încercați una dintre minunatele rețete culinare din cartea Prepararea mezelurilor în gospodărie, de Bernhard Gahm. Poate fi servit ca aperitiv la orice masă, dar poate fi luat și la pachet, la un picnic, arată bine și cu siguranță e delicios. Vă lăsăm pe voi să încercați și să ne spuneți, apoi, ce părere aveți despre aspicul de casă.700 g șuncă fiartă, într-o bucată sau antricot 700 g ceafă de porc 4 morcovi mijlocii 6-8 castraveți murați mijlocii 1 jumătate de rădăcină de țelină Condimente și aditivi pentru fiecare kilogram de carne: 18 g sare de bucătărie (atenție, șunca fiartă este deja sărată!) 2,5 g piper alb măcinat puțin condiment pentru carne Fierbeți ceafa, morcovii și țelina la foc mic. La morcovi și țelină trebuie să aveți grijă să nu fiarbă prea tare. Răciți morcovii și țelina. Tăiați toate ingredientele în cubulețe cu latura de circa 0,5 cm, amestecați-le bine cu condimentele și lăsați câteva ore la rece.Preparați aspicul folosind supa de  carne. (Puteți prepara un aspic natural obținut prin fierberea a 3 kg de oase de porc și șorici, în 3 litri de apă condimentată cu boabe de piper, foi de dafin, un morcov, o țelină și sare, după gust, sau puteți opta pentru un aspic obținut din praf pentru aspic sau gelatină. În volumul Prepararea mezelurilor în gospodărie veți găsi toate cele trei rețete de aspicuri.) Puneți toate ingredientele într-o formă și turnați aspicul peste ele. Puneți forma la frigider, timp de 12 până la 15 ore. După aceea o puteți răsturna și tăia felii.În această rețetă se folosește șuncă fiartă sau antricot, deoarece acest tip de carne este sărat și oferă un contrast minunat față de ceafă, prin culoarea sa roșiatică. De asemenea, se poate folosi doar ceafă sau carne de pasăre, de iepure, de ied sau miel. Suprafața se poate garnisi.Dacă am reușit să vă facem poftă cu această rețetă, vă spunem că toate celelalte rețete prezentate în cartea Prepararea mezelurilor în gospodărie sunt cel puțin la fel de apetisante. Alte rețete culinare deosebite veți găsi și în celelalte volume din colecția Cămara bunicii, Mărul - cultivare și rețete culinare și Mierea - Proprietăți și utilizări.Poftă bună și distracție plăcută de 1 Mai    




Înapoi

Newsletter