„Cărți pentru întreaga familie”
CONTUL MEUIntră în cont
COȘUL MEU0 produse
Caută

Edituracasa.ro - Blog

Cu Editura Casa, gătești și câștigi!



Sfârșitul de săptămână bate la ușă și, pentru că nu poate trece fără să gătim „ceva bun”, vă propunem să încercați o rețetă din cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, ultima noastră apariție din colecția Cămara bunicii! Sufleul de orez cu mere este un desert rapid și, după cum se vede din fotografie... extrem de ispititor.  Sufleu de orez cu mereIngrediente: 200 g de orez, sare, 400 ml de lapte, 50 g de unt, 2 plicuri de zahăr vanilat, 150 g de zahăr, 1 lămâie, 4 mere, 4 ouă, 1 kg de mere, praf de scorţișoară, 2-3 linguri gem de coacăzePentru ornare: zahăr pudră 1. Orezul spălat se fierbe în apă ușor sărată (cantitatea de apă trebuie să fi e de 1,5 ori cantitatea de orez) până când se înmoaie. Când aproape s-a înmuiat, se adaugă treptat laptele și, amestecând din când în când, se lasă vasul acoperit pe foc, până când orezul absoarbe tot lichidul. 2. Când s-a răcit puţin, se adaugă jumătate din unt, zahărul vanilat, două linguri de zahăr, zeama de lămâie și gălbenușurile. 3. Se pune jumătate din orez într-un vas termorezistent sau într-o tavă unsă cu unt. Merele se spală, se curăţă, li se înlătură cotorul, se rad pe răzătoare, se aromatizează cu 80-100 g de zahăr și cu puţin praf de scorţișoară. 4. Se lasă să stea câteva minute, apoi se storc puţin de zeamă și se așază peste orez.5 Se acoperă cu restul de orez, apoi albușurile se bat spumă tare cu restul de zahăr, se amestecă cu grijă cu gemul de coacăze și se toarnă peste orez. 6. Se pune vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C și în 25-30 de minute se rumenește. Sufleul se servește călduţ, presărat cu zahăr pudră, tăiat în felii dreptunghiulare mai mari. Concurs!Dacă v-am convins și vreți să câștigați cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, de Eisenstock Ildikó, puneți-vă șorțurile și treceți la treabă! Preparați acest savuros desert, postați o fotografie cu realizarea voastră pe pagina noastră de Facebook, până miercuri – 28 mai, iar noi vom oferi ca premiu, un exemplar din cartea Mărul - Cultivare și rețete culinare, prin tragere la sorți, unuia dintre „maeștri bucătari”! Din aceeași colecție, vă recomandăm cartea Mierea - Proprietăți și utilizări, de Daniela Guaiti, o carte plină de rețete minunate, culinare și cosmetice!




Înapoi

Newsletter